sut Arama Sonuçları


Süt Reçeli Tarifi

Süt Reçeli Tarifi

Süt reçeli için gerekli olan malzeme listesinde çok az sayıda ve kolay bulunabilen malzemeler yer alsa da süt reçeli yapılışı diğer tatlılara göre maalesef epey uğraştırıcı. Süt reçelinin malzemelerini bir araya getirmek sadece 10 dakika sürse de pişirme süresi 4 saati buluyor.

Süt Dilimi Nasıl Yapılır?

Süt Dilimi Nasıl Yapılır?

Çocukların en sevdiği tatlılardan biri olan süt dilimi, marketlerin dolap kısmında kendine yer buluyor. Peki çocuklarınızın sevdiği bu lezzetli tatlıyı çok kolay bir şekilde evde hazırlayabileceğinizi biliyor muydunuz

Bebeklerde İnek Sütü Alerjisi Nedir?

Bebeklerde İnek Sütü Alerjisi Nedir?

İnek sütü alerjisi olan bebeklerin bağışıklık sistemi, süt ve süt ürününe karşı vücutta bir molekül üretir. Bu molekül nedeniyle vücut farklı kimyasallar salgılar ve sonuç olarak bazı alerjik belirtiler ortaya çıkar.

Erzurum peynir çeşitleri

Erzurum peynir çeşitleri

Erzurum peynir çeşitleri arasında, yüksek kalsiyum oranı ve lezzeti ile yer alan Erzurum civil peyniri ya da çeçil peyniri, yağsız ve lezzetli peynirler arasında yer alan sağlık açısından faydalı bir peynirdir.

Kondanse süt tarifi

Kondanse süt tarifi

Kondanse süt, tencere içerisinde ocakta hazırlanan bir tatlı gıdadır. Yaklaşık 2 saat kadar süren bir hazırlama süresine sahiptir. Yoğunlaştırılmış süt hazırlamak için en az bir saat boyunca, ocak başında süt karıştırmanız gerekeceğini hatırlatalım.

4 Peynirli Tortellini Tarifi

4 Peynirli Tortellini Tarifi

Kıymalı tortellini görüntü ve tat itibarıyla Türk mutfağındaki mantıya benzerlik göstermektedir. Peynirli tortellini ise tamamen farklı bir tada sahiptir. Bu yazımızda size 4 peynirli tortellininin nasıl yapılacağını detaylarıyla aktaracağız

SÜT İLE ARAMIZDAKİ MESAFE: LAKTOZ ALERJİSİ

SÜT İLE ARAMIZDAKİ MESAFE: LAKTOZ ALERJİSİ

Sütte doğal olarak bulunan temel bir karbonhidrat olan Laktozun sindirilememesine bağlı olarak ortaya çıkan Laktoz intorelansı, halk arasında bilinen adıyla Laktoz alerjisi bir sindirim sistemi hastalığıdır. Bu hastalığa sahip insanlar Laktaz eksikliği sebebiyle Laktozu sindiremez ve problem yaşarlar. Aslında anne sütünde de bulunan bu karbonhidrat,

Taze sağılmış çiğ süt nasıl tüketilmeli?

Taze sağılmış çiğ süt nasıl tüketilmeli?

Bakteri ve mikroplarla temas eden süt, doğrudan içildiğinde, bu bakteri ve mikropların vücuda alınabilir. Kaynağını bilmediğiniz çiğ süt, zararlı mikroplar içerebilir. Bu nedenle öncelikle sütün bu mikroplardan arındırılması gerekecektir.

Keçi sütünü tanıyalım

Keçi sütünü tanıyalım

Keçi sütünün bilinen faydaları bile saymakla bitirilemezken, böylesine doğal bir besinin bilinmeyen birçok faydası olabileceği de su götürmez bir gerçektir. Şu ana kadar ortaya atılmış, bilimsel araştırmalar ile desteklenmiş keçi sütü faydaları; keçi sütünün her yaş için ne kadar önemli bir besin olduğunu göstermektedir.

Peynir Altı Suyu

Peynir Altı Suyu

Doğal peynir üretimlerinde, kazanın dibinde kalan peynir suyu, peynir altı suyu olarak adlandırılır. Son derece besleyici ve iyi bir protein kaynağı olan peynir altı suyu hem doğal haliyle hem de toz halinde kullanılarak, birçok yiyeceğin içerisinde karşımıza çıkar

Lor Peynirli Sigara Böreği

Lor Peynirli Sigara Böreği

Zengin kalsiyum deposu olma özelliği ile dillere destan lezzetin tek bir peynirde vücut bulmuş hali olan lor peyniri bir tarifin içerisine giriyorsa, o tarif kesinlikle lezzetli bir yiyeceğe dönüşür. Biz de hem sabah kahvaltılarında hem ara atıştırma saatlerinde hem de beş çaylarında keyifle tüketebileceğiniz

Lezzetli bir tartışma: Mıhlama mı kuymak mı?

Lezzetli bir tartışma: Mıhlama mı kuymak mı?

Karadeniz yöresinin efsane lezzetinden bahsediyoruz ama ismi konusunda birtakım ihtilaflar da yaşanıyor. İşin aslı ,kuymak içeriğinde mısır unu oranı baskınken , mıhlama tarifinde ilk sırayı peynir alıyor..

Erzurum Küflü Peynir Faydaları

Erzurum Küflü Peynir Faydaları

Küflü peynir faydalı mıdır? Sorusuna verilecek en doğru cevap ise; uygun koşullarda üretilmiş küflü peynirlerin oldukça faydalı olduğudur. İçerdiği yüksek kalsiyum oranı, vitamin ve mineraller sayesinde, kemik sağlığının korunması ve güçlendirilmesi, bağışıklık sisteminin desteklenmesi konularında vücudumuza yardımcı olacaktır.

Sağlık ve Süt Ürünleri

Sağlık ve Süt Ürünleri

Sağlığımız, doğru beslenme alışkanlıklarıyla korunması gereken en önemli mirasımızdır. Dengeli ve sağlıklı besinler ile desteklenmiş öğünler sayesinde birçok hastalığın etkilerinden kurtulmak da ya hastalığın önüne geçmek mümkün olabilmektedir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitaminleri ve mineralleri doğal besin kaynaklarından karşılamak, beslenmenin ve sağlığı korumanın en doğal yoludur.

Organik Market

Organik Market

Endüstrileşmeyle beraber kullandığımız ürünleri daha iyi ve verimli hâle getirmeye çalıştık. Yapılan ıslah çalışmaları birim başına alınan verimi artırırken beraberinde kullandığımız her şeyin doğallığından uzaklaşmasına, kimyasal açıdan farklılaşmasına ve en sonunda da sağlığımıza zarar verecek hâle gelmesine sebep oldu. Zararlı etkilerinin de fark edilmesiyle tüm dünyada tekrar doğal olana dönüş başladı. Bu ihtiyaca yönelik olarak birçok yerde organik market kuruldu.

Peynir buzdolabında ne kadar süre saklanır?

Peynir buzdolabında ne kadar süre saklanır?

Peynir çeşitlerini, güvenle ve ilk günkü lezzetinde tüketebilmek için muhafaza koşullarına mutlaka dikkat edilmelidir. Son kullanım tarihi yaklaşmış peynir ürünleri satın alınmamalı, hiçbir peynir çeşidi buzlukta saklanmamalıdır. Peynir ambalajları dikkatlice kontrol edilerek satın alınmalı, yırtık, delik ya da çatlak ambalajlara sahip peynir ürünlerinden uzak durulmalıdır.