Lor Peynirli Sigara Böreği

Yemek Tarifleri

Lor Peynirli Sigara Böreği

Zengin kalsiyum deposu olma özelliği ile dillere destan lezzetin tek bir peynirde vücut bulmuş hali olan lor peyniri bir tarifin içerisine giriyorsa, o tarif kesinlikle lezzetli bir yiyeceğe dönüşür. Biz de hem sabah kahvaltılarında hem ara atıştırma saatlerinde hem de beş çaylarında keyifle tüketebileceğiniz

En lezzetli ara sıcak: Lor Peynirli Sigara Böreği

Zengin kalsiyum deposu olma özelliği ile dillere destan lezzetin tek bir peynirde vücut bulmuş hali olan lor peyniri bir tarifin içerisine giriyorsa, o tarif kesinlikle lezzetli bir yiyeceğe dönüşür. Biz de hem sabah kahvaltılarında hem ara atıştırma saatlerinde hem de beş çaylarında keyifle tüketebileceğiniz lezzetli bir lor peynirli sigara böreği tarifi verelim istedik. Kısa ön hazırlama süresi ve daha da kısa pişirme süresi ile çat kapı misafirleriniz için hemen hazırlayabileceğiniz bu karşı konulmaz lezzet için malzeme listesi de oldukça kısa. Öncelikle işe, taze ve mümkünse el açması hazır yufkanızı tezgâha serip tercihe göre 8 ya da 12 eşit parçaya bölerek başlayabilirsiniz. Yufkanız ne kadar taze ise hazırlaması da o kadar zahmetsiz olacak. İnce yufkalar ile yapılan lor peynirli sigara böreği, ağzınızda çıtır çıtır dağılacak, lezzeti tüm damağınızı kaplayacak.

Umarım yufka seçiminizin ne kadar önemli olduğunu anlatabilmişizdir. Üçgen şekilde kesilen yufkaların geniş taraflarına gelecek şekilde bir tatlı kaşığı kadar lor peyniri koyup, iki ucunu kapatarak saralım. Lor peyniri az tuz içerdiğinden, öncesinde tadına bakarak biraz tuz ilave edebilirsiniz. Tüm börekler sarıldığında, derin ve kızgın yağın içerisine bırakarak yaklaşık bir dakika süreyle her yönü kızarana kadar pişirip, sıcak sıcak afiyetle tüketebilirsiniz. Lor peyniri içerisine, pul biber, maydanoz ya da çörekotu ekleyerek tarifi renklendirmeniz de mümkün. Şimdiden afiyet olsun.


@2020-09-25 13:22:08