Kahvaltılık Tarifler

TATLI BİR LEZZET : MARMELAT

TATLI BİR LEZZET : MARMELAT

Meyve çeşitliliğinin bu kadar çok olduğu ülkemizde taptaze meyveler ile hazırlanan yemekler, reçeller ve marmelatlar da uçsuz bucaksız bir çeşitliliğe sahiptir.

Kuşburnu marmelatı nedir? Kuşburnu marmelatı hakkı

Kuşburnu marmelatı nedir? Kuşburnu marmelatı hakkı

Eylül ve ekim aylarında toplanan kuşburnu, dikenli bir yapıda olduğu için eldiven giyilerek toplanır. Toplanan kuşburnunun birtakım işlemlerden geçmesiyle birlikte kuşburnu marmelatı hazırlanabilir.

Kahvaltılık Sucuk Sote

Kahvaltılık Sucuk Sote

Kahvaltılık sucuk sote hem yapımının kolaylığı hem de lezzetiyle öne çıkıyor. Bu kahvaltılığı hazırlamak için uzun saatler harcamanıza veya birçok malzemeyi bir arada kullanmanıza gerek yok. Her evde bulunabilen malzemelerle bu enfes kahvaltılığı hazırlayabilirsiniz.

Cunda Peynir Ezmesi Tarifi

Cunda Peynir Ezmesi Tarifi

Kolay ve hızlı yapılabilen bir atıştırmalık tarifi arıyorsanız Cunda peynir ezmesi tam da sizin aradığınız yiyecek olabilir. Cunda ezmesi, içerisinde az malzeme barındırması ve hazırlanış süresinin kısa olması sayesinde çat kapı gelen misafirlerinize hızlıca hazırlayıp ikram edebileceğiniz lezzetli bir atıştırmalık.

Süt Reçeli Tarifi

Süt Reçeli Tarifi

Süt reçeli için gerekli olan malzeme listesinde çok az sayıda ve kolay bulunabilen malzemeler yer alsa da süt reçeli yapılışı diğer tatlılara göre maalesef epey uğraştırıcı. Süt reçelinin malzemelerini bir araya getirmek sadece 10 dakika sürse de pişirme süresi 4 saati buluyor.

Peynirli Boyoz Tarifi

Peynirli Boyoz Tarifi

İzmir denildiğinde akla ilk gelen yiyeceklerin başında İzmir boyozu gelir.Sabah kahvaltılarında haşlanmış yumurta ve çay ile afiyetle tüketilen boyoz , İzmir'in her köşesinde , sokak satıcılarının sattığı, her pastanede her kahvaltı salonunda sunulan boyoz,

TADINA DOYULMAZ LEZZET: ERZURUM KETESİ

TADINA DOYULMAZ LEZZET: ERZURUM KETESİ

Birçok yörede, türlü farklılıklarla yapılan kete, Erzurum yöresinde genel olarak içsiz, sade şekilde hazırlanır. İçeriğinde biraz fazla miktarda yağ olsa da sağlıklı ve doğal sütten elde edilen tereyağı ile hazırlandığında asla ağır olmayan bir hamur işidir.