Peynir buzdolabında ne kadar süre saklanır?

Genel

Peynir buzdolabında ne kadar süre saklanır?

Peynir çeşitlerini, güvenle ve ilk günkü lezzetinde tüketebilmek için muhafaza koşullarına mutlaka dikkat edilmelidir. Son kullanım tarihi yaklaşmış peynir ürünleri satın alınmamalı, hiçbir peynir çeşidi buzlukta saklanmamalıdır. Peynir ambalajları dikkatlice kontrol edilerek satın alınmalı, yırtık, delik ya da çatlak ambalajlara sahip peynir ürünlerinden uzak durulmalıdır.

 Peynir buzdolabında ne kadar süre saklanır?

 

Alışverişlerine şarküteri bölümünden başlayanlar iyi bilirler ki, peynir bölümünde satışa sunulan peynir seçeneklerin fazlalığı, her çeşit peynirin kahvaltı ve ana yemeklerde sıklıkla kullanılması gibi nedenler bu noktadan yapılan alışverişin boyutlarını bir miktar artırır. Satın alınan peynir buzdolabında kaç gün saklanır? Ve Peynir nasıl saklanmalı? Sorularının yanıtları ise tam bu aşamadan sonra önem kazanır. Satın almış olduğunuz peynir ürünleri farklı gramaj ve paketlemelerde satılmaktadır. Dolayısıyla her peynir çeşidi için farklı saklama yöntemleri ve raf ömrü bulunacaktır.

 

Yediden yetmişe herkesin damak tadına hitap etmeyi başaran ve bu nedenle yaygın olarak tüketilen beyaz peynir buzdolabında nasıl saklanmalı sorusunun cevabı ise oldukça basittir. Vakumlu torbalarda satılan beyaz peynir, +2 ile +4 derece arasında vakumlu poşet açılmadığı sürece son kullanma tarihine kadar tazeliğini koruyacaktır. Kullanılacağı zaman, kullanılacağı kadar kısmı kesilip geri kalan peynir, cam ya da seramik kapaklı kaplarda saklanmaya devam edilmelidir. Peynir, yağ oranı ve yapısına bağlı olarak bu şekilde 2 ile 7 gün arasında lezzetinden ve kokusundan ödün verilmeden tüketilebilir.  Beyaz peynir dilimlenmeden saklandığında daha uzun süre dayanıklılığını koruyabilecektir. Plastik kutularda kendi salamurası içerisinde satılan beyaz peynir, salamura suyunun içerisinde saklanmaya devam edilmelidir. Bu mümkün olmadığında, streç film ile sarılarak saklanabilir. Hava alması engellenerek sıkıca sarıldığında, son tüketim tarihine kadar lezzetini koruyacaktır.

Doğal peynir çeşitleri ve fiyatlarını incelemek için tıklayabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/

 

Burgu peynir ya da mozarella topları gibi, salamura suyu içerisinde satılan tüm peynirler, buzdolabı koşullarında ve kendi salamura suları içerisinde son tüketim tarihlerine kadar tüketilmeye devam edilebilir. Ayrıca salamura suyu içerisinde kalan peynir, olgunlaşmasına da devam edecektir.

 

Kaşar peyniri, yapısı gereği kuruma ve küflenmeye çok açık peynirlerdendir. Büyük paketler halinde alınması durumunda, kullanılacak kısmı kesilip geriye kalan kısım streç filmle sarılarak kapaklı cam saklama kaplarında ve mutlaka buzdolabında saklanmalıdır. Streç film ile sarılırken arada kalan kava kabarcıkları küflenmeye sebebiyet verebileceğinden, sarım işlemi sıkı ve dikkatlice yapılmalıdır. Tabakta kalan kaşar peyniri, tekrar dolaba konulmak istendiğinde, ayrı bir cam saklama kapına konularak kapalı bir şekilde muhafaza edilmelidir. Ağzı açık şekilde buzdolabında bekletilen kaşar peyniri ve tüm diğer peynirler birkaç saat içerisinde kuruyacaktır. Ayrıca buzdolabı içerisindeki diğer yiyeceklerin kokuları üzerlerine sineceğinden tekrar tüketilmesi mümkün olmayacaktır.

 

Peynir çeşitlerini, güvenle ve ilk günkü lezzetinde tüketebilmek için muhafaza koşullarına mutlaka dikkat edilmelidir. Son kullanım tarihi yaklaşmış peynir ürünleri satın alınmamalı, hiçbir peynir çeşidi buzlukta saklanmamalıdır. Peynir ambalajları dikkatlice kontrol edilerek satın alınmalı, yırtık, delik ya da çatlak ambalajlara sahip peynir ürünlerinden uzak durulmalıdır. Peynir alışverişleri, ihtiyaçlar doğrultusunda yapılmalı, tüketilemeyecek gramajlarda peynirler yerine daha küçük paketler tercih edilmelidir. Peynir çeşitleri oda ısısında uzun süre bekletilmemelidir.

 

Doğal peynir çeşitleri ve fiyatlarını incelemek için tıklayabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/

 


@2020-09-14 11:24:51