Süt Dilimi Nasıl Yapılır?

Yemek Tarifleri

Süt Dilimi Nasıl Yapılır?

Çocukların en sevdiği tatlılardan biri olan süt dilimi, marketlerin dolap kısmında kendine yer buluyor. Peki çocuklarınızın sevdiği bu lezzetli tatlıyı çok kolay bir şekilde evde hazırlayabileceğinizi biliyor muydunuz

Süt Dilimi Nasıl Yapılır?

 

Çocukların en sevdiği tatlılardan biri olan süt dilimi, marketlerin dolap kısmında kendine yer buluyor. Peki çocuklarınızın sevdiği bu lezzetli tatlıyı çok kolay bir şekilde evde hazırlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Sadece çocukların değil, yetişkinlerin de bayılacağı bir lezzet olan süt dilimini evde olan malzemelerinizle kolayca yapabilirsiniz. Basit bir tarif olduğu için çocuğunuzla birlikte tarifi deneyebilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz. Son olarak adet başına maliyeti de satın alınan süt dilimlerine göre daha düşük olacağını da belirtmemizde fayda var.

 

Süt dilimini yaklaşık 10 dakika içerisinde hazırlayabilir ve 15 dakikada pişirebilirsiniz. Tarifimizdeki ölçülerle yaptığınızda 8 ila 10 kişilik süt dilimi olacaktır. Bir dilim süt diliminin yaklaşık 120 kalori olduğunu belirtelim.

 

Süt Dilimi Malzemeleri

 

-1,5 kahve fincanı şeker

-1,5 kahve fincanı süt

-2 yumurta

-1 su bardağı dolusu un

-1,5 yemek kaşığı kakao (Daha yoğun çikolata tadı için daha fazla kakao kullanabilirsiniz)

-1 kahve fincanı sıvı yağ

-Yarım paket kabartma tozu

 

Süt Diliminin Kreması İçin Gerekli Malzemeler

 

-1 paket krema (200 ml)

-2 yemek kaşığı süt

-1 paket toz kremşanti

-2-3 damla limon suyu

 

Süt Dilimi Tarifi

 

  1. Krema için gerekli olan tüm malzemeleri geniş bir kabın içine koyun. Mikserle bu malzemeleri birkaç dakika boyunca karıştırın.
  2. Sıvı malzemeler iyice karıştığında ve koyu bir kıvam aldığında kabın üstünü streç filmle veya bir kapakla kapatın ve kabı buzdolabına koyun.
  3. Keki yapmak için ilk olarak yumurta ve şekeri iyice çırpın. Kıvam almaya başlayan karışıma un hariç tüm malzemeleri koyun ve karıştırın. En son olarak unu da karışıma ilave edin.
  4. Kare şeklindeki borcama yağlı kâğıt serin ve hamuru tepsiye dökün. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırına tepsiyi yerleştirin. Pişirmenin ilk 10 dakikasında fırının kapağını birkaç kez açıp kapatın. Yaklaşık 20 dakika pişirmenin ardından hazır olan keki fırından alın.
  5. Fırından çıkan kekin sıcaklığı biraz azaldıktan sonra üstüne basarak kekin şeklinin düz olmasını sağlayın.
  6. Kek soğuyunca ortadan ikiye kesin. İsterseniz küçük dilimlere de ayırabilirsiniz.
  7. Hazırladığınız kremayı kekin arasına spatula yardımıyla yayın.
  8. Dilimlere ayırdığınız keki buzdolabına koyun ve en az 2-3 saat bekletin. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!

 

Süt Dilimi Yapmanın Püf Noktaları

 

Kremayı dolapta bir süre bekletmeyi ihmal etmeyin. Eğer kremayı buzdolabında bir süre bekletmezseniz kıvam almayacak ve kekin içine kolay bir şekilde yayılamayacaktır.

 

Normal bir kek yaparken fırının kapağını açmamaya çalışırız çünkü kekin kabarmasının önüne geçmek istemeyiz. Ancak süt diliminin kekinin kabarmamış, düz bir yapıda olması gerekiyor. Bu nedenle pişirmenin ilk 10 dakikasında fırının kapağını birkaç kez açıp kapatmanız iyi olacaktır.

 

 

 

 

 

 


@2020-10-13 09:54:13