Karadut pekmezi karadutun kaynatılmasıyla elde edilir. Tam bir enerji deposu olan karadut kaynadıktan sonra pekmez kıvamını alır. Kaynayıp süzülen pekmez bir kez daha kaynatılır ve sonradan güneş görecek şekilde bir kavanozda dinlendirilir. Güneş görerek dinlenmesinin ardından pekmez tekrar süzülür ve saklanacağı kaplara alınır. Böylece pekmez hazırlanmış olur.
Bu konuda sektörün üretmiş olduğu yoğurt seçenekleri ile organik yoğurt alternatiflerinin lezzet bakımından ve içeriğindeki malzemeler bakımından birbirinden farklı sonuçlarını görmek mümkün olmaktadır. Oldukça zengin ve içerikli malzemelerle birlikte, sağlıklı ürün seçeneklerini buradaki fırsatlarla değerlendirmek çok önemlidir.
Kahvaltı kültürü ülkemizde gerçekten değer verilen bir süreç ve uygulamadır. Vücudun gıda ihtiyacını karşılama noktasında burada tercih edilen sağlıklı ve kaliteli lezzetlerin, her zaman insanlar için daha önemli bir yeri bulunmaktadır. Kahvaltıda tercih etmiş olduğunuz organik peynir seçeneklerinin, içeriğinde bulunan malzemelerle birlikte insanlara büyük katkılar sağladığını unutmamak gerekmektedir.
Yıllarca yemeklerden margarin kullanan insanlar zaman içerisinde bu yağ seçeneğinin aslında zararlı olduğu anlaşılmıştır. A, D ve E vitamini bakımından oldukça zengin olan tereyağı, pek çok insanın yemeklerde de doğru tercihi olmuştur. Aynı zamanda kahvaltılık lezzetler konusunda insanların
Çaşır lezzetli olduğu kadar sağlıklı olmasıyla da ön plana çıkıyor. Çaşır bitkisinin insan sağlığına yararlı birçok özelliği bulunuyor. İştah açıcı özelliğine sahip çaşır, bağırsakları da çalıştırıyor ve sağlıklı bir metabolizma için destek oluyor. Şekerin düzenlenmesinde büyük rol oynayan çaşır sayesinde Erzurum ve çevresinde şeker hastaları tarafından da çokça tercih edilmektedir.
Organik süt inekleri pestisitlere, herbisitlere ve diğer toksinlere maruz kalmaz. Bu, besin zincirinden tereyağınıza sızan kirletici maddelere sahip olmayacağınız anlamına gelir. Pek çok insan zararlı kimyasallara maruz kalmayı en aza indirmenin daha sağlıklı bir yaşama yol açabileceğini ve organik ürünler tüketmenin gerekli olduğunu düşünüyor.
Endüstrileşmeyle beraber kullandığımız ürünleri daha iyi ve verimli hâle getirmeye çalıştık. Yapılan ıslah çalışmaları birim başına alınan verimi artırırken beraberinde kullandığımız her şeyin doğallığından uzaklaşmasına, kimyasal açıdan farklılaşmasına ve en sonunda da sağlığımıza zarar verecek hâle gelmesine sebep oldu. Zararlı etkilerinin de fark edilmesiyle tüm dünyada tekrar doğal olana dönüş başladı. Bu ihtiyaca yönelik olarak birçok yerde organik market kuruldu.
İnsanlık yerleşik yaşama geçtiğinden beri tarımla uğraşmaktadır. Tarımdan ve yetiştirdiği hayvanlardan elde edilen ürünlerle beslenip hayatını bunlara odaklı bir şekilde yaşar. Ancak doğada var olan birçok koşulun idaresi, büyük tarım arazileri söz konusu olduğunda oldukça zordur. Özellikle topraktaki bitkilerle beslenmek isteyen zararlılar, güçlü bir mücadele gerektirir. Bu zararlılarla ve diğer hastalıklarla baş etmek için çeşitli ilaçlar üreten endüstri, ürettiği ilaçların doğal dengeyi bozdu
Arıların ürettiği bal faydaları açısından doğanın en şifalı besin maddelerinden biridir. Arılar çiçek ve meyve tomurcuklarının salgıladığı nektar adı verilen sıvıyı toplarlar. Balın ana maddesi olan bu sıvı, arıların bedenlerinde var olan enzimler sayesinde bala dönüşür. Uzun bir uğraş gerektiren toplama ve kovana saklama faaliyetlerinin sonunda, üç gün içerisinde kovandaki nektardan bal elde edilir.