4 Peynirli Tortellini Tarifi

Yemek Tarifleri

4 Peynirli Tortellini Tarifi

Kıymalı tortellini görüntü ve tat itibarıyla Türk mutfağındaki mantıya benzerlik göstermektedir. Peynirli tortellini ise tamamen farklı bir tada sahiptir. Bu yazımızda size 4 peynirli tortellininin nasıl yapılacağını detaylarıyla aktaracağız

4 peynirli tortellini tarifi

 

İtalya’nın ünlü makarnalarından biri olan tortellini, lezzetli iç harcıyla ve farklı çeşitleriyle akşam yemekleri için harika bir seçenek. Hem de tortelliniyi hazırlamak için çok uzun bir süreye ihtiyacınız yok. Bir makarna çeşidi olan tortelliniyi yapmak, normal bir makarna yapmaya göre yalnızca biraz daha fazla emek istiyor.

 

Tortellini esas olarak yuvarlak bir makarna türü. İçerisine peynirli veya kıymalı bir harç doldurulan çeşitleri bulunuyor. Üzerine dökülen kremalı bir sos ile servis edilen tortellini tahmin edebileceğiniz üzere en fazla İtalya’da tüketiliyor. Ancak diğer ülkelerde de ilgi görüyor. Türkiye’de hazır olarak tortellini satın almanız mümkün fakat kendiniz evde yaparsanız daha lezzetli olacaktır.

 

Kıymalı tortellini görüntü ve tat itibarıyla Türk mutfağındaki mantıya benzerlik göstermektedir. Peynirli tortellini ise tamamen farklı bir tada sahiptir. Bu yazımızda size 4 peynirli tortellininin nasıl yapılacağını detaylarıyla aktaracağız.

 

Yaklaşık yarım saat içerisinde hazırlanması mümkün olan dört peynirli tortelliniyi tarifimizdeki ölçülerde yaptığınızda 4 kişilik bir yemek olacaktır. Eğer tarifteki peynirlerden biri veya birkaçı mevcut değilse alternatif peynirler kullanabilirsiniz. Tarifteki peynirler yerine kaşar, lor peyniri, beyaz peynir ve kolot peyniri kullanarak da yemeği hazırlayabilirsiniz.

 

4 peynirli tortellini malzemeleri

 

Hamuru için

 

-1 su bardağı ince irmik

-3 adet yumurta sarısı

-1 su bardağı un

-Bir tutam tuz

-Alabildiği kadar su

 

İçi için

 

-1 çorba kaşığı gorgonzola peyniri

-1 çorba kaşığı parmesan peyniri

-1 çorba kaşığı mascarpone peyniri

-3 çorba kaşığı ricotta peyniri

-Karabiber

 

Hamurların üzeri için

 

-1 adet yumurta

 

 

 

 

Sos için

 

-1 su bardağı krema

-Yarım su bardağı süt

-Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

-Karabiber

 

Süslemek için

 

-3-4 adet çeri domates

-2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

-1 dal frenk maydanozu

-1 dal fesleğen

 

4 Peynirli Tortellini Nasıl Yapılır?

 

  1. İç harç için gerekli olan tüm peynirleri bir kabın içerisine koyun. Üzerine karabiber serpin. Peynirleri ezip karıştırın ve bir kenara alın.
  2. Un, irmik ve tuzu iyice karıştırın ve üzerine yumurta sarısını ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamura yavaş yavaş su ekleyin ve kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edin. Hamuru parçalara ayırın ve merdane yardımıyla ince bir şekilde açın. Açılan hamurların üstüne çırpılmış yumurtadan sürün.
  3. Bir bardağın ağız kısmı yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar kesin. İçlerine hazırlamış olduğunuz peynirli harçtan koyun.
  4. İçini doldurduğunuz hamurları ikiye katlayın. Yarım daire şeklini alan hamurun iki ucunu birleştirerek şekil verin.
  5. Büyük bir tencereye bol su koyun ve üzerine bir miktar tuz ekleyin. Su kaynadıktan sonra 5 dakika tortellinileri haşlayın ve çıkarıp süzün.
  6. Sosu hazırlamak için küçük bir sos tavasında süt, krema ve parmesan peynirini karıştırarak pişirin. Hazır olan sosu haşlanmış ve süzülmüş olan tortellinilerin üzerine gezdirerek dökün.
  7. Süslemek için, Çeri domatesleri birkaç parçaya ayırarak, tabağa aldığınız ve sosladığınız tortellinilerin üzerine yerleştirin. Frenk maydanozu ve fesleğeni de istediğiniz miktarda ve şekilde kullanın. Son olarak tüm süslemelerin üstüne dilediğiniz kadar parmesan peyniri rendelediğinizde yemeğiniz artık sunuma hazır olacaktır. Afiyet olsun!

 

4 Peynirli Tortellininin Püf Noktası Nedir?

 

Makarna hamurları normal hamura göre biraz daha sert olmalıdır. Hamura su eklerken ve hamurun kıvamını ayarlarken bunu aklınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz. Yoğurduktan sonra hamuru bir süre dinlendirmeniz daha kolay bir şekilde merdaneyle açabilmenizi sağlayacaktır.

 

Doğal şirden mayasından peynir çeşitlerini incelemek ve satın almak için tıklayabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/dogal-peynir-cesitleri/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


@2020-10-04 13:02:16