dogal Arama Sonuçları


Acar Tereyağı Nerede Üretilir?

Acar Tereyağı Nerede Üretilir?

Acar Tereyağı: Lezzetin Kaynağı, Palandökenin Mirası

YOĞURT NASIL MAYALANIR?

YOĞURT NASIL MAYALANIR?

Taze sağılmış süt, geniş bir tencere içinde kaynatılarak içerisinde bulunması mümkün olan bakterilerden arındırılır. Kaynatma öncesi çiğ sütün temiz bir tülbent yardımı ile süzülmesi içerisinde bulunan yabancı cisimlerden de arınmasını sağlar.

Karadut Pekmezi Nedir?

Karadut Pekmezi Nedir?

Karadut pekmezi karadutun kaynatılmasıyla elde edilir. Tam bir enerji deposu olan karadut kaynadıktan sonra pekmez kıvamını alır. Kaynayıp süzülen pekmez bir kez daha kaynatılır ve sonradan güneş görecek şekilde bir kavanozda dinlendirilir. Güneş görerek dinlenmesinin ardından pekmez tekrar süzülür ve saklanacağı kaplara alınır. Böylece pekmez hazırlanmış olur.

Anadolu lezzeti: Erişte nedir?

Anadolu lezzeti: Erişte nedir?

Makarnaya olan benzerliği ile bilinen erişte, genellikle yarım santim inceliğinde ve serçe parmak uzunluğunda kesilerek kurutulur. Bu nedenle bazı yörelerde kesme makarna ya da sadece kesme olarak da anılır. Aynı en ve boyda, eşit olarak kesilen erişte, pişirme esnasında kolaylık sağlar. Kesme işlemini kolaylaştırmak için, erişte kesme makinası kullanmak da mümkündür.

Kaşarlı Tavuk Köfte Tarifi

Kaşarlı Tavuk Köfte Tarifi

Kaşarın dahil olduğu her yemeğe ne kadar büyük bir lezzet kattığını anlatmaya gerek var mı? Gerek dolgu olarak kullanıldığında gerekse yemeklerin üstüne rendelendiğinde yemeğe ayrı bir tat katan kaşar, kolay bulunabilir olmasıyla da mutfaklarda sıkça tercih ediliyor. Kolay eriyebilen bir yapıda olan kaşarın bu özelliği onun yemeklerde başrol oynamasını sağlıyor.

Tereyağı Nasıl Yapılır?

Tereyağı Nasıl Yapılır?

İyi bir tereyağı elde etmenin en iyi yolu inek, keçi ve koyundan elde edilen süt ve yoğurt gibi ürünler aracılığıyla üretim yapmaktır. Süt veya yoğurt üzerinde yer alan kaymaklar başka bir kapta biriktirilerek bir süre bekletilir. Bekletme işleminin amacı ise fiziksel bir olgunlaşma sağlanması içindir. Bu şekilde bekletilen kaymak tabakasında yağın kristalleşmesi sağlanır ve böylece tereyağı için en uygun şekle gelmiş olur.

Sütü peynire dönüştüren doğallık: Şirden Mayası

Sütü peynire dönüştüren doğallık: Şirden Mayası

Şirden mayası, oğlak ve buzağıların, anne sütünü sindirebilmeleri için dört bölümlü midelerinin, şirden (şırdan) bölümünde ürettikleri rennet enziminden elde edilen organik mayadır. Genellikle sadece anne sütü kullandıkları, henüz ot tüketimine başlamadıkları dönemde yoğun olarak salgılanan bu enzim, hayvanlar büyüdükçe miktarı azalsa da midelerinde yer almaya devam eder.

Bir Erzurum Klasiği: Aşotu Çorbası

Bir Erzurum Klasiği: Aşotu Çorbası

Erzurum yöresinin meşhur bitkilerinden biri olan aşotu hem lezzetiyle hem de şifa kaynağı olmasıyla biliniyor. Yaz aylarında toplanan ve kış aylarında tüketilmek üzere salamura yapılan aşotu, birçok farklı yemeğe lezzet katıyor. Maydanoza benzer bir görüntüsü ve kendine has bir tadı olan aşotu ile tadına doyum olmayacak çorbalar yapabilirsiniz.

Taze sağılmış çiğ süt nasıl tüketilmeli?

Taze sağılmış çiğ süt nasıl tüketilmeli?

Bakteri ve mikroplarla temas eden süt, doğrudan içildiğinde, bu bakteri ve mikropların vücuda alınabilir. Kaynağını bilmediğiniz çiğ süt, zararlı mikroplar içerebilir. Bu nedenle öncelikle sütün bu mikroplardan arındırılması gerekecektir.

Keçi sütünü tanıyalım

Keçi sütünü tanıyalım

Keçi sütünün bilinen faydaları bile saymakla bitirilemezken, böylesine doğal bir besinin bilinmeyen birçok faydası olabileceği de su götürmez bir gerçektir. Şu ana kadar ortaya atılmış, bilimsel araştırmalar ile desteklenmiş keçi sütü faydaları; keçi sütünün her yaş için ne kadar önemli bir besin olduğunu göstermektedir.

Yoğurt Neden Ekşi Olur?

Yoğurt Neden Ekşi Olur?

Bu konuda sektörün üretmiş olduğu yoğurt seçenekleri ile organik yoğurt alternatiflerinin lezzet bakımından ve içeriğindeki malzemeler bakımından birbirinden farklı sonuçlarını görmek mümkün olmaktadır. Oldukça zengin ve içerikli malzemelerle birlikte, sağlıklı ürün seçeneklerini buradaki fırsatlarla değerlendirmek çok önemlidir.

Kıtlama Şeker Nedir?

Kıtlama Şeker Nedir?

Demli bir çayın yanında gelen, boyutu alışık olduğumuzdan farklı şekeri, çayınıza atıp, kaşık olmadığı için nasıl karıştıracağınızı bilmediğiniz bir an yaşadıysanız, muhtemelen Erzurum'da misafirsiniz. Erzurum kıtlama şekeri, büyük bir küp şeker görünümünde ancak ondan çok daha sert ve yoğun bir şekerdir. Sıcak içeceğin yanında sunulan kıtlama şekeri, içeceğin içine karıştırılmaz, direkt ağızda eritilir.

Pestilin Faydaları Nelerdir?

Pestilin Faydaları Nelerdir?

Pestilin içerisinde A, B, D, E ve K vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca pestil protein, çinko, demir karbonhidrat ve yağ da barındıran pestil, yapısı itibarıyla tam bir enerji deposudur. Hücrelerin hızla yenilenmesini sağlayan pestil, vücut dokusunun da onarılmasına yardımcı olur. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren pestilin kanserli hücrelerin iyileşmesine

Tereyağı Hakkında

Tereyağı Hakkında

Organik süt inekleri pestisitlere, herbisitlere ve diğer toksinlere maruz kalmaz. Bu, besin zincirinden tereyağınıza sızan kirletici maddelere sahip olmayacağınız anlamına gelir. Pek çok insan zararlı kimyasallara maruz kalmayı en aza indirmenin daha sağlıklı bir yaşama yol açabileceğini ve organik ürünler tüketmenin gerekli olduğunu düşünüyor.

 Sucuk Hakkında Her Şey

Sucuk Hakkında Her Şey

Doğal yöntemlerle üretilen sucuk, şişirilip kurutulan bağırsak içerisine, büyükbaş hayvanların lezzetli etlerinin, sarımsak, kırmızı biber, kimyon başta olmak üzere çeşitli baharatlarla tatlandırılıp kıyma halinde doldurulması yoluyla elde edilir.

Doğal Mucize: Propolis

Doğal Mucize: Propolis

Propolis, içeriğinde bulunan reçine, balmumu, fenolik bileşenler, vitamin ve mineraller sayesinde birçok hastalıkta kullanılan, arılar tarafından üretilen doğal takviye edici gıdalar arasında yer alır.

Peynir Altı Suyu

Peynir Altı Suyu

Doğal peynir üretimlerinde, kazanın dibinde kalan peynir suyu, peynir altı suyu olarak adlandırılır. Son derece besleyici ve iyi bir protein kaynağı olan peynir altı suyu hem doğal haliyle hem de toz halinde kullanılarak, birçok yiyeceğin içerisinde karşımıza çıkar

Lor Peynirli Sigara Böreği

Lor Peynirli Sigara Böreği

Zengin kalsiyum deposu olma özelliği ile dillere destan lezzetin tek bir peynirde vücut bulmuş hali olan lor peyniri bir tarifin içerisine giriyorsa, o tarif kesinlikle lezzetli bir yiyeceğe dönüşür. Biz de hem sabah kahvaltılarında hem ara atıştırma saatlerinde hem de beş çaylarında keyifle tüketebileceğiniz

Lezzetli bir tartışma: Mıhlama mı kuymak mı?

Lezzetli bir tartışma: Mıhlama mı kuymak mı?

Karadeniz yöresinin efsane lezzetinden bahsediyoruz ama ismi konusunda birtakım ihtilaflar da yaşanıyor. İşin aslı ,kuymak içeriğinde mısır unu oranı baskınken , mıhlama tarifinde ilk sırayı peynir alıyor..

Erzurum Lor Dolması Tarifi

Erzurum Lor Dolması Tarifi

Erzurum\'a ait en özel lezzetlerin başında gelen lor dolması , yeşilin beyazla sağlık içerisinde buluştuğu enfes tatlar arasındadır. Yapımı oldukça kolay bu dolmanın tarifini vermeden önce sizi uyaralım, bu lezzete doymak asla mümkün olmayacak.