Doğal Mucize: Propolis

Genel

Doğal Mucize: Propolis

Propolis, içeriğinde bulunan reçine, balmumu, fenolik bileşenler, vitamin ve mineraller sayesinde birçok hastalıkta kullanılan, arılar tarafından üretilen doğal takviye edici gıdalar arasında yer alır.

Doğal Mucize: Propolis

 

Ağaçların, tomurcuklarını soğuktan korumak için kullandıkları reçine, arılar tarafından farklı nedenlerle kullanılırlar. Arılar, reçineyi kovanlarına taşırken, reçinenin yapışkan yapısından korunmak için balmumundan faydalanır. Kovanlarına getirdikleri bu mucizeyi işleyerek propolis haline getiren arılar, kovan duvarlarında oluşan hasarları ürettikleri propolis ile onarırken, kovanlarına giren misafirlerin cansız bedenlerini bu madde ile kaplayarak mikropların kovan içerisine yayılmasını engellerler. Yavrularının sağlıklarını korumak, tamirat, mumyalama gibi birçok farklı alanda kullandıkları propolis, insanlar için de doğal bir mucizedir.

 

Propolis nedir?

 

Propolis, içeriğinde bulunan reçine, balmumu, fenolik bileşenler, vitamin ve mineraller sayesinde birçok hastalıkta kullanılan, arılar tarafından üretilen doğal takviye edici gıdalar arasında yer alır. Kovanların duvarlarından toplanılan propolis maddesi, kullanılmadan önce muhakkak özütleme işleminden geçirilir. Özütleme sayesinde, propolis içeriğindeki balmumu ve zararlı parazitler temizlenmiş olur. Özütleme işlemi, etil alkol (etanol), propilen glikol (PG), gliserin, zeytinyağı ya da su kullanılarak yapılabilir. Ortaya çıkan propolis, toz, kapsül, sprey, krem, şurup ya da damla formda satışa sunulabilir.

 

Propolisin faydaları nelerdir?

 

Propolis özellikle cilt üzerinde oluşan ve gelişen yara ve hastalıklarda oldukça etkilidir. Antimikrobiyal, antiinflamatuvar, ve antifungal etkilere sahip Propolis yanık tedavilerinde de başarıyla kullanılmaktadır. Vücudun, viral enfeksiyonlara karşı daha dayanalıklı hale gelmesinde önemli rol oynar. Bağışıklık sistemini destekler. Kansere oluşumuna karşı önleyici rol oynar. Kanser hücrelerinin oluşması ve sonrasında birbirleri ile haberleşmesi aşamasında engelleyicidir. Kanser atlatan kişilerin düzenli propolis kullanımı ile bağışıklıklarını arttırarak kendilerini korumaları sağlanabilir. Ağız içerisinde ve dudak kenarlarında oluşan tehlikeli uçuk ve yaraların iyileştirilmesinde kullanılır. Cilt sağlığını destekler ve cildin yenilenmesine ve tazelenmesine yardımcı olur. Öksürüğü ve oluşturan nedeni ortadan kaldırarak boğazı ve solunum sistemini rahatlatır.

 

Propolis zararlı mıdır?

 

Uygun özütleme ile üretilen propolisin bilinen bir zararı yoktur. Ancak yine de kanama artırırcı olabileceğinden, kullanımına ameliyat öncesi ara verilmelidir. Alkol bazlı çözücüler ile özütleme yapılan propolis, çocukların kullanımı için uygun olmayabilir. Su ile yapılan özütleme işlemi sonrasında ise, zararlı parazitlerin kısmen de olsa kalabilme ihtimali olacaktır.

 

Propolis nasıl tüketilmelidir?

 

Yara ve uçuk tedavisinde, krem ya da sprey formda propolis, yara üzerine tatbik edilerek kullanılabilir. Ağız içi yaralarda, krem yerine sprey formda üretilen propolis kullanmak daha kolay olacaktır. Öksürük tedavisinde, sprey, şurup ve damla propolis kullanılabilir. Toz formunda propolis ise; bal ile birlikte tüketilebileceği gibi, süt, yoğurt gibi yiyeceklere karıştırılarak da kullanılabilir. Tek başına tüketildiğinde tadı acı olduğundan, yiyecek ve içeceklere karıştırılarak tüketilmesi tavsiye edilir.

 

Propolis gibi mucizevi bir sağlık takviyesinin, uygun koşullarda üretilmiş olduğundan emin olunması oldukça önemlidir.

 

Recep Acar, en doğal yöntemlerle toplanmış ve zararlı maddelerinden arındırılmış propolise güvenle ulaşabilmeniz için, Türkiye’nin her noktasına kargo ile hizmet veriyor.

 

Propolis Siparişi için ; https://www.recepacarsut.com/organik-propolis-152


@2020-09-25 17:52:46