Karadut Pekmezi Nedir?

Organik

Karadut Pekmezi Nedir?

Karadut pekmezi karadutun kaynatılmasıyla elde edilir. Tam bir enerji deposu olan karadut kaynadıktan sonra pekmez kıvamını alır. Kaynayıp süzülen pekmez bir kez daha kaynatılır ve sonradan güneş görecek şekilde bir kavanozda dinlendirilir. Güneş görerek dinlenmesinin ardından pekmez tekrar süzülür ve saklanacağı kaplara alınır. Böylece pekmez hazırlanmış olur.

Karadut Pekmezi Nedir?

 

Pekmez, meyvelerin kaynatılması ve belirli işlemlerden geçirilmesinin ardından ortaya çıkan yoğun kıvamlı ve tatlı bir şuruptur diyebiliriz. Pekmezlerin tadı içerisinde yer alan meyveye göre değişiklik gösteriyor. Ayrıca pekmezlerin faydaları da saymakla bitmiyor.

 

Karadut pekmezi karadutun kaynatılmasıyla elde edilir. Tam bir enerji deposu olan karadut kaynadıktan sonra pekmez kıvamını alır. Kaynayıp süzülen pekmez bir kez daha kaynatılır ve sonradan güneş görecek şekilde bir kavanozda dinlendirilir. Güneş görerek dinlenmesinin ardından pekmez tekrar süzülür ve saklanacağı kaplara alınır. Böylece pekmez hazırlanmış olur.

 

Karadut Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

 

Karadut pekmezinin siyah rengi ve yoğun yapısı akla ilk olarak “karadut pekmezi kan yapar mı?” sorusunu getiriyor. Karadut pekmezinin kan yaptığı bilinmektedir. Kansızlık rahatsızlığı çekenler düzenli olarak karadut pekmezi tüketerek bu rahatsızlıktan kurtulabilirler. Kansızlık ile birlikte ortaya çıkan üşüme ve yorgunluk gibi belirtiler de karadut pekmezinin tüketimiyle ortadan kalkar.

 

Karadut pekmezi neye iyi gelir? dendiğinde akla ilk gelen cevap halsizlik oluyor. Günlük enerji ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan karadut pekmezi, sürekli kendini yorgun hissedenlerin bu sorununa çözüm getiriyor. Kan dolaşımını hızlandırdığı için günde bir kaşık karadut pekmezi yemeniz yorgunluk probleminizi giderecektir.

 

İçerisinde c vitamini barındıran karadut pekmezi özellikle kış aylarında tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirir. Grip gibi bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimalinizi azaltır. Genel olarak vücudun direncini yükselttiği için karadut pekmezi, koronavirüsün ağır belirtilerinin azaltılmasına da katkıda bulunur.

 

Ses kısıklığı yaşandığında veya boğazınızda ağrı hissettiğinizde tek yapmanız gereken biraz karadut pekmezi yemektir. Pekmezi ister kaşık kaşık tüketin isterseniz sütle karıştırın, karadut pekmezi sizin boğazınızın rahatlamasını sağlar. Öksürüğe bağlı olarak ağrıyan boğazın yumuşatır ve ağrının dinmesine vesile olur.

 

Karadut pekmezinin kolesterolü dengeleyici özelliği vardır. Potasyumlu yapıya sahip olmasıyla kolesterolü kontrol altına alır ve bu sayede kalp ve damar tıkanıklıkları gibi rahatsızlıkların yaşanma ihtimalini en aza indirger. Buna bağlı olarak kalp krizi ihtimali de azalır.

 

Vücutta oluşabilecek enfeksiyonların yok edilmesinde karadut pekmezinin rolü büyüktür. Sabahları düzenli olarak pekmez tükettiğiniz takdirde vücudunuz arınır ve var olan enfeksiyonlar temizlenir.

 

Organik köy karadut pekmezi siparişleriniz için Recep Acar Erzurum Yöresel ürünler sitesini inceleyebilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/ky-karadut-pekmezi-850-gr-158

 

Sindirim sistemi rahatsızlıkları konusunda “karadut pekmezi ne işe yarar?” diye düşünüyorsanız karadut pekmezinin bu konuda da faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Midede yaşanan yanma, sindirim sisteminde yaşanan rahatsızlıklar ve metabolizmaya bağlı oluşan sorunlar karadut pekmezi sayesinde giderilebilir. Diyet yapmaya başladıysanız tatlı yeme hakkınızı karadut pekmezinden yana kullanabilirsiniz. Metabolizmayı hızlandırdığı için, belirli bir miktar karadut pekmezi tüketildiğinde kilo vermeniz kolaylaşır.

 

Ağız içinde oluşabilen yaralara karşı karadut pekmezi bire birdir. Aft hastalığı için karadut pekmezinin düzenli olarak tüketilmesi önerilir. Ağız yaraları nedeniyle hasar gören hücreler, karadut pekmezinin onarıcı özelliği sayesinde yenilenir. Diş çürüklerinin oluşma ihtimali de düzenli pekmez tüketimiyle önemli ölçüde azaltılır.

 

Emzirme döneminde olan anneler zaman zaman sütlerinin azaldığından şikâyet ederler. Karadut pekmezi içerisinde barındırdığı mineraller ve proteinler sayesinde yalnızca süt miktarını artırmakla kalmaz, aynı zamanda sütün kalitesini de yükseltir. Besin değerleri yükselen süt ile bebeğin sağlıklı gelişimine de katkıda bulunulmuş olur.

 

 

Karadut Pekmezi Nasıl Tüketilmelidir?

 

Karadut pekmezi doğal ve sağlıklı olsa da aşırı tüketildiğinde bazı sağlık sorunlarına yol açabilir. Çok tatlı bir yapıda olduğu için şeker hastalarının fazla miktarda karadut pekmezi tüketmesi tavsiye edilmez. Çocukların günde en fazla iki tatlı kaşığı, yetişkinlerin ise en fazla iki yemek kaşığı karadut pekmezi yemesini öneririz.

 

Tatlı tariflerinde toz şekerin yerine karadut pekmezini tercih edebilirsiniz. Böylece şekerin yerine doğal ve sağlıklı bir alternatif tercih etmiş olursunuz. Aynı şekilde kahvaltıda da doğal olmayan tatlılar yerine karadut pekmezi tüketebilirsiniz.

 

Karadut Pekmezi Nerede Meşhurdur?

 

Karadut, yapısı itibarıyla birçok farklı noktada kolaylıkla yetişebilmektedir. Ancak buna rağmen karadut pekmezi ile adını duyuran birkaç farklı şehir mevcut. Bu şehirler Erzurum, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Tosya ve Giresun’dur. Bu şehirlerde doğal yöntemlerle üretilen karadut pekmezleri tüm Türkiye’de tüketilmektedir.

 

Hakiki Karadut Pekmezini Nasıl Anlarsınız?

 

Piyasada birçok karadut pekmezi satılıyor olsa da maalesef bu pekmezlerden çok azı hakiki karadut pekmezi özelliklerini taşıyor. Karadut pekmezinin gerçek olduğunu anlamanız için birkaç basit noktaya dikkat etmeniz yeterlidir.

 

Gerçek karadut pekmezi akışkan bir yapıya sahiptir. Döküldüğü esnada yoğunlaşma, topaklaşma ve kesilme yaşanmaması gerekir. Tattığınızda boğazınızı biraz yakıyorsa bu pekmez hakiki bir karadut pekmezidir. Glikoz şurubu içermediği için doğal bir tatlılığa sahip olan karadut pekmezi bu nedenle boğazda çok az yanma hissi oluştur.

 

 

Doğal, sağlıklı ve lezzetli Karadut Pekmezi için doğru adres Recep Acar

 

Erzurum’un ispir bölgesindeki köylerde tamamen doğal yöntemlerle üretilen karadut pekmezi; kahvaltılarınıza ve tatlılarınıza lezzet katacak. 850 gramlık kavanozlar halinde satın alabileceğiniz ve Türkiye’nin her noktasına güvenli bir şekilde paketlenerek gönderilen doğal karadut pekmezini buradan satın alabilir ve güvenle, afiyetle tüketebilirsiniz

Organik köy karadut pekmezi siparişleriniz için Recep Acar Erzurum Yöresel ürünler sitesini inceleyebilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/ky-karadut-pekmezi-850-gr-158


@2020-10-08 19:43:33