Kahvaltılık Sucuk Sote

Kahvaltılık Tarifler

Kahvaltılık Sucuk Sote

Kahvaltılık sucuk sote hem yapımının kolaylığı hem de lezzetiyle öne çıkıyor. Bu kahvaltılığı hazırlamak için uzun saatler harcamanıza veya birçok malzemeyi bir arada kullanmanıza gerek yok. Her evde bulunabilen malzemelerle bu enfes kahvaltılığı hazırlayabilirsiniz.

Kahvaltılık Sucuk Sote

 

Sucuk, Türk mutfağının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri. Genellikle kahvaltılarda sucuklu yumurta veya tek başına sade olarak tükettiğimiz sucuklar ayrıca birçok farklı yemeğe lezzet katıyor ve milföy gibi bazı hamur işlerinin içinde de kendisine yer buluyor. Peki kahvaltılarda en yalın haliyle görmeye alışık olduğumuz sucuğu çok daha lezzetli ve farklı bir şekilde yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Anlatacağımız kahvaltılık sucuk sote tarifi eminiz çok hoşunuza gidecek ve kahvaltılarda devamlı olarak sofranızda görmek isteyeceğiniz lezzetlerden biri olacaktır. Hatta sucuklu yumurtayı bile tahtından edebilir, bizden söylemesi.

 

Kahvaltılık sucuk sote hem yapımının kolaylığı hem de lezzetiyle öne çıkıyor. Bu kahvaltılığı hazırlamak için uzun saatler harcamanıza veya birçok malzemeyi bir arada kullanmanıza gerek yok. Her evde bulunabilen malzemelerle bu enfes kahvaltılığı hazırlayabilirsiniz.

 

Tarifimizdeki malzemelerle hazırladığınızda 2 kişilik bir kahvaltılık olacaktır. Eğer daha fazla kişi için yapmak isterseniz malzemelerin iki katını kullanabilirsiniz. Hazırlama süreci malzemelerin doğranmasından ve tavaya atılmasından ibaret olan kahvaltılık sucuk soteyi 10 dakikada hazırlayabilirsiniz. Pişmesi de çok kısa sürdüğü için 10 dakikalık bir pişirme süreci sunuma hazır olması için yeterli olacaktır.

 

Kahvaltılık sucuk sote malzemeleri

 

-14-15 dilim sucuk (Sucukların biraz kalın dilimlenmiş olması gerekiyor)

-4 adet sivri biber

-2 adet büyük boy domates

-1 çay kaşığı kadar tuz

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

 

Kahvaltılık sucuk sote nasıl yapılır?

 

  1. Kahvaltılığımızın yapımına öncelikle sucukla başlayalım. Sucuğunuzun dışında bulunan zarı soyun ve dilimlemeye başlayın. Dilimlerin fazla ince olmamasına dikkat edin. Halka halka dilimlenmiş olan sucukları ortadan ikiye keserek yarım daire şeklinde daha küçük parçalar hazırlayın.
  2. Domates ve biberleri doğramaya başlayın. Tıpkı sucuklar gibi domates ve biberlerin de çok küçük doğranmamasına özen gösterin.
  3. Tüm malzemelerin rahatça sığabileceği ve karıştırma esnasında sorun yaratmayacak kadar büyük ve geniş bir tava alın. İlk olarak tavanın içine zeytinyağını ve biberi ilave edin. Biberleri yaklaşık 3-4 dakika boyunca sık sık karıştırarak pişirin.
  4. Biber pişmeye başladıktan sonra domatesleri ilave edin ve karıştırarak pişirme işlemini sürdürün. Çok kısa bir süre pişirmenin ardından domatesler iyice küçülüp yumuşayacak ve suyunu salacaktır.
  5. Domatesler suyunu bıraktıktan sonra sucukları ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra tavanın kapağını kapatın ve orta ateşte pişmeye bırakın.
  6. Yaklaşık 3 ila 4 dakika sonrasında pişme işlemi tamamlanmış olacaktır. Kapağı açıp tuzu ekleyin ve son bir kez daha karıştırın. Yemeğiniz servise hazırdır. Afiyet olsun.

 

 

Kahvaltılık sucuk sote püf noktaları

 

Bu kahvaltılıkta özellikle sucukların büyük parçalar halinde doğranması önemli çünkü aksi halde diğer malzemelerin arasından sucuk tadını almak zor olacaktır.

 

Tarifteki zeytinyağı yerine aynı ölçüde ayçiçek yağı da kullanabilirsiniz.

 

Eğer acı seviyorsanız son aşamada tuzla birlikte pul biber katmanızı da tavsiye ederiz.

 

Erzurun kasap sucuk uygun fiyata buradan satın alabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/ozel-haz%C4%B1rlanm%C4%B1s-sucuk-1-kg-133

 


@2020-11-08 16:11:09