Kuşburnu marmelatı nedir? Kuşburnu marmelatı hakkı

Kahvaltılık Tarifler

Kuşburnu marmelatı nedir? Kuşburnu marmelatı hakkı

Eylül ve ekim aylarında toplanan kuşburnu, dikenli bir yapıda olduğu için eldiven giyilerek toplanır. Toplanan kuşburnunun birtakım işlemlerden geçmesiyle birlikte kuşburnu marmelatı hazırlanabilir.

Kuşburnu marmelatı nedir? Kuşburnu marmelatı hakkında her şey

 

Sonbahar aylarında olgunlaşmaya başlayan kuşburnu, hem kuru hem taze haliyle sıklıkla tüketiliyor. Anadolu’daki dağlık ve kırsal alanlarda yetişen kuşburnu, özellikle Erzurum, İspir’in dağlık bölgelerinde görülmektedir. Dikenli bir çalı meyvesi olan kuşburnu meyvesini kurutarak kış aylarında çayını içebilir, reçel veya pekmez yapabilirsiniz ya da bu yazımızda size detaylıca anlatacağımız gibi kuşburnu marmelatı yapabilirsiniz.

 

Eylül ve ekim aylarında toplanan kuşburnu, dikenli bir yapıda olduğu için eldiven giyilerek toplanır. Toplanan kuşburnunun birtakım işlemlerden geçmesiyle birlikte kuşburnu marmelatı hazırlanabilir. Kuşburnu marmelatı nedir, kuşburnu marmelatı nasıl hazırlanır ve kuşburnu marmelatının faydaları nelerdir gibi soruların cevaplarını bu yazımızda sizlerle paylaşacağız.

 

Kuşburnu marmelatı nasıl hazırlanır? Kuşburnu marmelatı yapımının püf noktaları nelerdir?

 

-Kuşburnunu toplamak için en uygun ayın Eylül ayı olduğunu söyleyebiliriz. Kuşburnu sonbahar aylarında olgunluğa ulaşır ve marmelat hazırlamak için uygun olan kuşburnu meyvelerini bu ayda toplamak mümkün hale gelir. Marmelat için kullanılan kuşburnunun iri, canlı kırmızı ve etli yapıda olması, marmelatın daha lezzetli olmasını sağlar.

 

-Kuşburnuları önce iyice yıkanıp arındırılır ve üst kısımları ayıklandıktan sonra yapım sürecine geçilir.

 

-Kazana doldurulan kuşburnu iyice kaynatılır ve sonrasında süzgeç yardımıyla süzülür. Tamamen pürüzsüz bir kıvamda kuşburnu marmelatı yapmak için süzme işleminin özenle yapılması gerekir.

 

-Bir süre kaynatılan kuşburnunun içine malzemenin miktarına göre uygun olacak şekilde şeker ilave edilir.

 

-Rengi koyulaşan ve kıvamı yoğunlaşan marmelat kazandan alınır ve steril cam kavanozlara aktarılır. Böylece marmelat yapımı tamamlanmış olur.

 Doğal Köy Kuşburnu Marmelatı satın almak için tıklayabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/ky-kuburnu-marmelat-net-1-kg-162

 

Kuşburnu marmelatı faydaları nelerdir? Kuşburnu marmelatı neye iyi gelir?

 

-Kuşburnu marmelatının metabolizmayı hızlandıran bir etkisi vardır. Bunun yanında idrar söktürücü özelliği de bulunmaktadır.

 

-Vücudun bağışıklığını güçlendiren ve metabolizmayı düzenleyen kuşburnu marmelatı, içeriğindeki vitaminler sayesinde cildin daha parlak ve canlı görünmesini de sağlar.

 

-Enerji verici etkisi sayesinde halsizlik yaşayan ve yorgunluk hisseden kişilerin tüketmesi halinde gün içinde daha zinde kalmalarını sağlar.

 

-Tek başına zayıflatıcı etkisi bulunmasa da metabolizmayı hızlandırdığı için zayıflamaya yardımcı olur. Günlük olarak marmelat tüketilirken bir diğer yandan doktorların tavsiye ettiği bir diyet uygulanırsa zayıflama süreci hızlandırılmış olur.

 

-Kan yapıcı etkisi bulunduğu için kansızlık sorunu yaşayan kişilerin düzenli olarak kuşburnu marmelatı tüketmesi önerilmektedir.

 

-Kuşburnu marmelatı sadece kahvaltılarda tüketilmez. Aynı zamanda evde kurabiye veya kek yaparken marmelat kullanabilirsiniz. Böylece sağlıklı bir içeriğe sahip tatlılar yapabilirsiniz.

 

-İçinde A ve C vitaminleri bulunan kuşburnu marmelatı özellikle kış aylarında yaşanan soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanmanızı önler.

 

-Reçel veya bal midenizi rahatsız ediyorsa alternatif olarak kuşburnu marmelatı tüketebilirsiniz. Kuşburnu marmelatının mide rahatsızlıklarını önemli ölçüde önleyebildiği bilinmektedir.

 

Kuşburnu marmelatı nasıl saklanır?

 

Kuşburnu marmelatını ne kadar iyi koşullarda saklarsanız o kadar uzun süre boyunca lezzetini kaybetmez ve tüketilmeye devam edilebilir. Yanlış saklandığında ise kısa sürede yapısı bozulabilmektedir. Kuşburnu marmelatını uzun süre saklamak için cam konserve kullanmak en sağlıklı seçenek olacaktır.

 

Marmelat hazırlandıktan hemen sonra cam kavanozlara doldurulmalıdır. Kapak kapatıldıktan sonra cam kavanoz ters çevrilmeli ve mutfak örtüsüyle üstü tamamen kapatıldıktan sonra marmelat ılımaya bırakılmalıdır. Marmelat ısısını büyük ölçüde kaybettikten sonra evin güneş ve ısı almayan, kiler benzeri bir bölümünde saklanmalıdır. Bu şekilde saklandığında çok uzun bir süre boyunca kuşburnu marmelatını afiyetle tüketebilirsiniz.

 

Kuşburnu marmelatı bozulur mu?

 

Kuşburnu marmelatı kapalı kavanoz içerisinde, güneş görmediği müddetçe çok uzun bir süre saklanabilir. Ancak kavanozun kapağı açıldıktan sonra marmelatı kısa süre içerisinde tüketmek gerekir. Kavanoz açıldıktan sonra marmelatı buzdolabında saklarsanız saklama ömrü önemli ölçüde uzar. Ancak vitaminlerini kaybetmemesi ve tadında herhangi bir değişiklik yaşanmaması için buzdolabında saklanan marmelatların kısa sürede tüketilmesi tavsiye edilir.

Kuşburnu Marmelatı Nasıl Tüketilir?

 

Kuşburnu marmelatını tüketmenin birçok farklı yolu bulunmaktadır. Marmelatı tüketmenin en keyifli ve basit yolu ekmeğin üzerine marmelat sürerek yemektir. Bir diğer basit yeme şekli ise ceviz veya bademi marmelata batırarak yemektir.

 

Eğer biraz daha vakit ayırarak lezzetli tarifler yapmak isterseniz kuşburnu marmelatlı kurabiye yapabilirsiniz veya kuşburnu marmelatlı kek deneyebilirsiniz.

 

Küçük çocuğunuz varsa “kuşburnu marmelatı bebeklere ne zaman verilir?” diye düşünebilirsiniz. İçerisinde bol miktarda şeker barındıran kuşburnu marmelatını ilk 6 ay bebeklere yedirmeniz önerilmemektedir. Sonraki aylarda ise doktor izniyle bebeğinize kuşburnu marmelatı verebilirsiniz.

 

 Doğal Köy Kuşburnu Marmelatını buradan satın alabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/ky-kuburnu-marmelat-net-1-kg-162

Kuşburnu marmelatı kalori ve besin değerleri nedir?

 

Vitamin açısından oldukça zengin olan kuşburnunun 5 gramı bile günlük C vitamini ihtiyacınızın yüzde 35’lik kısmını karşılamaktadır. Vitaminlerin yanında kalsiyum ve potasyum gibi mineraller yönünden de zengin olan besinin düzenli olarak tüketilmesi faydalıdır. Kuşburnu marmelatı kalori ve besin değerleri aşağıdadır.

 

Kuşburnu marmelatı kaç kalori?

 

-1 yemek kaşığı kuşburnu marmelatı 36 kalori.

-1 tatlı kaşığı kuşburnu marmelatı 14 kalori.

-1 çay kaşığı kuşburnu marmelatı 8 kalori.

-100 gram kuşburnu marmelatı 285 kalori

 

Kuşburnu marmelatı besin değerleri (1 yemek kaşığı için – yaklaşık 13 gram)

 

-8,75 gram karbonhidrat

-0,28 gram lif

-0,02 gram yağ

-8,97 miligram potasyum

-2,99 miligram kalsiyum

 

 

 

Lezzetli ve doğal kuşburnu marmelatı Recep Acar’da sizleri bekliyor

 

Tamamen doğal, katkısız ve glikoz içermeyen kuşburnu marmelatı mı arıyorsunuz? Erzurum’un İspir ilçesindeki yüksek rakımlı bölgelerde yetişen ve içine hiçbir katkı maddesi katılmadan, Recep Acar kalitesiyle hazırlanan kuşburnu marmelatını güvenle satın alabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

 

Kapalı cam konserve içinde sizlere ulaştırılan kuşburnu marmelatları herhangi bir katkı maddesi içermediği için son derece sağlıklıdır ve yazımızda belirttiğimiz uygun koşullarda saklandığı takdirde uzun bir süre boyunca tüketilebilir. 

 Doğal Köy Kuşburnu Marmelatı satın almak için tıklayın : https://www.recepacarsut.com/ky-kuburnu-marmelat-net-1-kg-162


@2020-11-17 11:18:59