Cunda Peynir Ezmesi Tarifi

Kahvaltılık Tarifler

Cunda Peynir Ezmesi Tarifi

Kolay ve hızlı yapılabilen bir atıştırmalık tarifi arıyorsanız Cunda peynir ezmesi tam da sizin aradığınız yiyecek olabilir. Cunda ezmesi, içerisinde az malzeme barındırması ve hazırlanış süresinin kısa olması sayesinde çat kapı gelen misafirlerinize hızlıca hazırlayıp ikram edebileceğiniz lezzetli bir atıştırmalık.

Cunda Peynir Ezmesi Tarifi

 

Kolay ve hızlı yapılabilen bir atıştırmalık tarifi arıyorsanız Cunda peynir ezmesi tam da sizin aradığınız yiyecek olabilir. Cunda ezmesi, içerisinde az malzeme barındırması ve hazırlanış süresinin kısa olması sayesinde çat kapı gelen misafirlerinize hızlıca hazırlayıp ikram edebileceğiniz lezzetli bir atıştırmalık. Geçtiğimiz gün Masterchef Türkiye yarışmasındaki dokunulmazlık oyununda yarışmacılardan Cunda peynir ezmesi yapmaları istendi.  Daha önce bu yiyeceği duymamış olan ve merak edenler internet üzerinde “Cunda peynir ezmesi tarifi nedir, Cunda ezmesi nasıl yapılır?” gibi soruların cevaplarını aramaya başladı. Dakikalar içerisinde hazırlayabileceğiniz Cunda peynir ezmesinin tüm detaylarını bu yazımızda sizlere aktaracağız.

 

Cunda peynir ezmesini yapmanız için yaklaşık 5 ila 10 dakikalık bir hazırlama süreci yeterli olacaktır. Pişirme gerekmediği için hazırlık süreci biter bitmez servise başlayabilirsiniz. Verdiğimiz ölçülerde yaptığınızda yeterli miktarda Cunda ezmesi yapmış olursunuz ancak çok fazla kişi için hazırlık yapıyorsanız ölçüyü istediğiniz miktarda artırabilirsiniz.

 

Cunda Peynir Ezmesi Malzemeleri

 

-200 gram lor peyniri

-200 gram çökelek

-150 gram ceviz içi

-1 demet dereotu

-1 çorba kaşığı kekik

-1 çorba kaşığı pul biber

-4 diş dövülmüş sarımsak

-Yaklaşık yarım çay bardağı zeytinyağı

-Tuz

 

Bulama İşlemi İçin

 

-Pul biber

-Dereotu

 

Cunda Peynir Ezmesi Nasıl Yapılır?

 

  1. Ceviz içinin tamamını mutfak robotuna alın ve çok küçük parçalar haline getirin. 
  2. Derin ve geniş bir kap alın. Kabın içerisine lor peyniri, çökelek ve ince ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Bu malzemeleri iyice karıştırın.
  3. Karıştırmış olduğunuz malzemenin içine geriye kalan kekik, pul biber, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu da ilave edip karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeler birbiriyle tamamen karışana kadar bu karıştırma işlemini sürdürün.
  4. Hazırladığınız harçtan istediğiniz büyüklükte parça koparın. Avucunuzun içinde bu parçayı yuvarlak haline getirin ve bir tabağa alın. Harç bitene kadar bu işleme devam edin. Harçtan aldığınız parçaların yarısını pul bibere, diğer yarısını da dereotuna bulayın. Bu işlemin ardından Cunda peynir ezmesi servise hazır. Afiyet olsun

 

Cunda Peynir Ezmesi Püf Noktaları Nelerdir?

 

Karışımı hazırlarken tüm malzemeleri iyice karıştırmadan son aşamaya geçmemelisiniz. Aksi takdirde malzemeler her noktaya dağılmayacağı için her parçada aynı tadı alamayabilirsiniz.

 

Cunda peynir ezmesini yaparken sevdiğiniz veya sevmediğiniz malzemelerin ölçülerinde değişiklikler yaparak tam istediğiniz tadı elde edebilirsiniz. Örneğin pul biberden pek haz etmiyorsanız tariften çıkarabilir veya sadece iç kısımda pul biber kullanırken son aşamada pul bibere bulamamayı tercih edebilirsiniz.

 

Eğer isterseniz dereotu yerine çok ince bir şekilde kıyılmış maydanozla da Cunda peynir ezmesi yapabilirsiniz.

 

Cunda peynir ezmesine lezzet katacak lor peyniri Recep Acar’da

 

Hijyenik koşullarda ve tamamen doğal yöntemlerle üretilen lezzetli ve sağlıklı Recep Acar lor peynirini buradan satın alabilirsiniz.

 

 

 

 


@2020-10-19 13:44:40