pekmez Arama Sonuçları


Pekmezli Tepsi Kadayıfı Tarifi

Pekmezli Tepsi Kadayıfı Tarifi

Türk mutfağının önde gelen tatlılarından biri olan kadayıf, tam ölçüsüyle hazırlandığında tadına doyulmaz bir lezzet sunuyor. Bu yazımızda bahsedeceğimiz pekmezli tepsi kadayıfı tarifi, daha önce hiç tatmadığınız kadar lezzetli bir kadayıf yapmanızı sağlayacak.

Kaliteli pekmez nasıl anlaşılır?

Kaliteli pekmez nasıl anlaşılır?

Tamamen doğal olması ile şekere sağlıklı bir alternatif olan pekmez, böylece diyet yapan ve şeker tüketmemeye dikkat eden kişiler tarafından da afiyetle yeniyor.

LEZZET VE SAĞLIK DEPOSU: PEKMEZ

LEZZET VE SAĞLIK DEPOSU: PEKMEZ

Ülkemizin dört bir yanında, yıllardır, sağlık, enerji ve lezzet için çeşit çeşit pekmezler hazırlanır ve tüketilir. En çok bilinen ve halk arasında kan yapar şeklinde ifade edilen demir deposu olması özelliğinin yanı sıra, çeşidine göre farklılık gösteren mucizevi sayılabilecek faydaları nedeniyle

Karadut Pekmezi Nedir?

Karadut Pekmezi Nedir?

Karadut pekmezi karadutun kaynatılmasıyla elde edilir. Tam bir enerji deposu olan karadut kaynadıktan sonra pekmez kıvamını alır. Kaynayıp süzülen pekmez bir kez daha kaynatılır ve sonradan güneş görecek şekilde bir kavanozda dinlendirilir. Güneş görerek dinlenmesinin ardından pekmez tekrar süzülür ve saklanacağı kaplara alınır. Böylece pekmez hazırlanmış olur.