Pizza tariflerinde hangi peynirler kullanılır?

Yemek Tarifleri

Pizza tariflerinde hangi peynirler kullanılır?

Pizza tariflerinde peynir kullanımının farklı amaçları bulunmaktadır. Pizza içerisinde kullanılan peynir çeşitleri, pizzanın lezzetlenmesi için özenle seçilir. Özellikle doğal tatlara sahip, diğer malzemelerin tadını ortaya çıkaracak ve baskılamayacak peynir çeşitleri tercih edilir. Ayrıca peynir, pizza içeriğinizi bir araya getirmek ve hamurdan ayrılmamasını sağlamak için de kullanılır.

Pizza tariflerinde hangi peynirler kullanılır?

 

İtalyan yemeklerinin belki de en bilindikleri arasında yer alan pizzalar, malzeme konusunda yaratıcılık sınırlarını zorlayan birçok tuzlu, ekşi, acı ya da tatlı malzemeyi bir araya getiren en lezzetli hamur işleri arasında da yerini almıştır. İtalya sokaklarında hemen her köşede yer alan pizza dükkanları, ince hamur ve özel pizza sosunu, farklı lezzetlerle buluşturup güzel bir peynir ile tamamlayarak fırına verdiklerinde, günün her saatinde pizza severleri kendilerine çeken o enfes kokuyu sokaklara yayar. Güzel kokunun nedeni özel hamur ve pizza peyniri ile pizzanın diğer yardımcı malzemeleri iken, lezzetinin sırrı ise yüksek oranda kullanılan peynirden gelir.

  Pizzalarınız için uzayan doğal kaşar peyniri siparişlerinizi Recep Acar Süt ürünleri markasından uygun fiyata satın almak için tıklayabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/taze-kasar-1-kg-111

 

 

Pizza tariflerinde peynir seçimi nasıl yapılır?

 

Pizza tariflerinde peynir kullanımının farklı amaçları bulunmaktadır. Pizza içerisinde kullanılan peynir çeşitleri, pizzanın lezzetlenmesi için özenle seçilir. Özellikle doğal tatlara sahip, diğer malzemelerin tadını ortaya çıkaracak ve baskılamayacak peynir çeşitleri tercih edilir. Ayrıca peynir, pizza içeriğinizi bir araya getirmek ve hamurdan ayrılmamasını sağlamak için de kullanılır. Bu nedenle, pizza tariflerinde kullanılan peynirler uzama özelliğine sahip yapıda olmalıdır. Kaşar peyniri, dil peyniri, mozerella peyniri, çedar peyniri, civil peyniri ya da çeçil peyniri gibi uzama özelliği yüksek peynirler bu nedenle pizza tariflerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Son olarak, pizzalarda peynir kullanılmasının bir nedeni de pizza yüzeyinin peynir sayesinde yeterince kızarması ve görüntüsünün de lezzetli bir hal almasıdır.

 

Pizza tariflerinde bazen peynir bağlayıcı olarak değil ana malzemeler arasında da kullanılmaktadır. Bu şekilde oluşturulan peynirli pizzalar da hem besleyicilik yönünden hem de görsellik ve lezzet açısından oldukça güzel pizzalardır.

 

En iyi pizza hangi peynirle yapılır?

 

Pizza, içerikleri ile en çok oynanan ve kişiselleştirilebilen yiyeceklerin arasında yer almaktadır. Sevilen malzemelerin dahil edilerek tercih edilmeyen malzemelerin tarif dışı bırakılmasıyla tam kişiselleşmiş pizzalar yapmak mümkündür. Bu nedenle, en iyi pizza ya da en lezzetli pizza gibi bir genelleme yapmak oldukça zordur. Ancak pizzaya, yapısı, tadı, kokusu, özellikleri ve aroması nedeniyle en uyumlu peynir mozerella olacaktır. Mozerella peyniri, yumuşak ve elastik yapısı ve eriyebilen peynir çeşitleri arasında bulunması nedeniyle, pizza ile en çok uyum sağlayan peynirlerin başında gelmektedir. Pizza kullanımı için üretilen rende mozerella, az tuzlu ve ideal yağ oranına sahiptir.  Tost ve hamur işi tariflerinde de sıklıkla kullanılan mozerella, tam anlamıyla sıcakla lezzetlenen bir peynirdir diyebiliriz.

 

Pizza yapımında, peynir iki farklı katman için kullanılan bir malzemedir. Hamur yeterli büyüklükte, tercihen el ile açıldıktan sonra, 200 derecede ısıtılmış fırında 5 dakika kadar ön pişirmeye tabi tutulur. Bu aşamada, hamurun kabarmasını önlemek için, hamuru fırına yerleştirmeden önce, yüzeyinde çatal yardımıyla delikler oluşturulur. Bu sayede hamur pişerken düzlüğünü korur ve kalınlığı değişmez. Fırından çıkarılan yarı pişmiş pizza hamuruna pizza sosu sürülüp üzerine, malzemelerin dağılmasını önlemek için bir kat peynir serpilir. Pizza sosu için sulandırılmış salça içerisine, zeytinyağı, kekik, sarımsak ve tuz eklenerek kolayca sos oluşturmak mümkündür. İstenilen malzemelerle doldurulan pizzanın en üst katında, kızarması ve güzel görünmesi için son bir kat daha peynir kullanılmalıdır. Her iki kat için kullanılacak peynirin de elastik, erime özelliğine sahip ve mümkünse aynı tür peynirlerden olması önemlidir. Peynir çeşidine göre, rendelenmiş ya da tellere ayrılmış olarak peynir hamur üzerine eşit olarak yayılmalıdır. Pizza üzerindeki peynir tamamen eriyip kızardığında pizza hazır olmuş demektir.

  Pizzalarınız için uzayan doğal kaşar peyniri siparişlerinizi Recep Acar Süt ürünleri markasından uygun fiyata satın almak için tıklayabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/taze-kasar-1-kg-111

 

 


@2020-10-01 17:13:00