Küflü Peynir Çeşitleri Nelerdir?

Peynir

Küflü Peynir Çeşitleri Nelerdir?

Dünya çapında birçok farklı küflü peynir çeşidi bulunmaktadır. Ancak öne çıkan birkaç küflü peynir çeşidi vardır. Tüm dünyada bilinen ve afiyetle tüketilen küflü peynir çeşitleri şunlardır;

Küflü Peynir Nedir? Küflü Peynir Çeşitleri Nelerdir?

 

Kendine has tadı ve görüntüsüyle peynir çeşitleri arasında ayrı bir yeri olan küflü peynir, yoğun ve keskin tada sahip peynirleri sevenlere hitap ediyor. Tadı diğer peynirlere göre epey farklı olduğu için herkesin damak zevkine hitap etmese de bu tadı sevenler küflü peynirden vazgeçemiyor. Peki küflü peynir çeşitleri neler, küflü peynir nasıl yapılıyor, küflü peynirin faydaları nedir? Tüm bu soruların cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.

 

Küflü peynir, bir süreliğine özel bir ortamda kontrollü olarak küflendirilen bir peynir çeşitidir. Doğal bir antibiyotik olan küflü peynir bu yönüyle sağlık için oldukça faydalıdır. Yapımı diğer peynirlere göre daha zorlu olduğu için küflü peynirlerin satış fiyatları diğerlerine göre biraz daha yüksek olabilmektedir. Küflü peynirin küflendirilmesinin belirli bir süre içinde yapılması ve sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilmesi gerekir. Aksi durumda küflü peynir sağlığa zarar verebilir.

En kaliteli Erzurum Küflü Peynirleri Uygun Fiyata Satın Almak için tıklayabilirsiniz : www.recepacarsut.com/erzurum-yesil-peynir-124

 

Küflü Peynirin Faydaları Nelerdir?

 

Küflü peynir içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde insan vücudu için çok faydalıdır. Diğer süt ürünleri gibi kalsiyum açısından zengin olmaları sayesinde kemik ve eklemlerin güçlenmesini sağlayan küflü peynir, kemik erimesi ve romatizma gibi rahatsızlıkların yaşanma ihtimalini de en aza indirir. Düzenli olarak tüketildiğinde ağız içinde oluşan yaraları iyileştirme özelliği de bulunmaktadır.

 

Küflü peynir içinde bulunan antioksidanlar sayesinde güçlü bir antibiyotik işlevi görmektedir. Bu özelliğiyle vücudun bağışıklığını güçlendirir ve dışarıdan gelecek olan mikrop gibi tehditlere karşı vücudu korur. Koruyucu ve tedavi edici özellikleri göz önünde bulundurulduğunda çocukların düzenli olarak küflü peynir tüketmesi gelişimleri ve hastalıklardan korunmaları açısından son derece önemlidir.

 

Küflü Peynir Çeşitleri Nelerdir?

 

Dünya çapında birçok farklı küflü peynir çeşidi bulunmaktadır. Ancak öne çıkan birkaç küflü peynir çeşidi vardır. Tüm dünyada bilinen ve afiyetle tüketilen küflü peynir çeşitleri şunlardır;

 

Gruyere peyniri

Çedar Peyniri

Asiago Peyniri

Rokfor Peyniri

Gorgonzola Peyniri

Parmesan Peyniri

Blue Cheese Peyniri

Colby Peyniri

 

Türkiye’nin en ünlü küflü peynirlerinden biri ise Erzurum Göğermiş peyniridir.

En kaliteli Erzurum küflü peyniri bu linkten satın alabilirsiniz  : https://www.recepacarsut.com/erzurum-yesil-peynir-124

 

 

Küflü Peynir Hangi Koşullarda Saklanır?

 

Küflü peynir yapı olarak diğer peynirlerden farklı olsa da saklama koşulları diğer peynirlerle aynıdır. İlk kez küflü peynir tüketmek isteyen kişiler genelde “küflü peynir nasıl saklanır?” sorusunun cevabını aramaktadır. Küflü peyniri cam bir kaba koyup ağzını sıkıca kapattıktan sonra buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz. Küflü peynirin uzun süre dışarıda kalmamasına, güneş görmemesine ve su ile temasta bulunmamasına dikkat ettiğiniz sürece uzun bir müddet küflü peyniri güvenle tüketebilirsiniz.

 

Küflü Peynir Nasıl Yapılıyor?

 

Her küflü peynirin kendine göre bir yapım süreci var. Ancak örnek vermek gerekirse Rokfor peynirinin yapım sürecinden kısaca söz edebiliriz.

 

Bir miktar buğday unu, çavdar unu, maya ve hamurun miktarına göre sirke bir kapta birleştirilir. Peynir yoğurulur ve sonrasında pişirilir. Karanlık mahzenlerde yaklaşık 1,5 ay bekletilen ve küflendirilen rokfor peyniri bu sürenin ardından artık tüketilmeye hazırdır. Kaliteli ve iyi küflendirilmiş bir rokfor peynirinin rengi turuncuya yakın olur. İç kısmında küfler oluşan rokfor peyniri çok yumuşak bir yapıya sahiptir.

 

Ülkemizde üretilen küflü peynirlerin de yapım süreçleri benzerlik gösterir. Peynirleri birbirinden ayıran ise üretim yöntemleri, bekletilme süreleri ve saklama koşullarıdır. Üretim sürecindeki bu farklılıklar peynirin tadını, görünüşünü ve sertliğini de değiştirmektedir. Örneğin uzun süreli bekletilen bir peynirin tadı, daha az bekletilene göre çok daha farklı olmaktadır.

 

Erzurum’un Meşhur Küflü Peyniri Recep Acar Kalitesiyle Sofralarınıza Geliyor

 

6 ila 8 ay arasında olgunlaştırılarak üretilen Erzurum’un meşhur küflü peynirini buradan satın alabilir ve kahvaltılarınızda, sandviçlerinizde ve salatalarınızda güvenle ve afiyetle tüketebilirsiniz. 

Erzurum Göğermiş Küflü Peynir Nereden Alınmalı? 

En kaliteli Erzurum Küflü Peynirleri Uygun Fiyata Satınn Almak için tıklayabilirsiniz : www.recepacarsut.com/erzurum-yesil-peynir-124

 


@2020-10-14 14:33:44