Erzurum Küflü Çeçil Peyniri

Peynir

Erzurum Küflü Çeçil Peyniri

Ağızda dağılan lifli dokusu, doyurucu tadı ve yoğun lezzetiyle, yanında hiçbir ürün olmadan tek başına bile atıştırmalık gibi tüketilebilecek, oldukça hafif ve besleyici Küflü çeçil peyniri, içeriğindeki yüksek kalsiyum oranı ile kemik sağlığı

ANADOLUNUN GURME LEZZETİ: ERZURUM KÜFLÜ ÇEÇİL PEYNİR

 

Farklı görüntüsü, kokusu ve tadıyla gurme damakların değerini çok iyi bildikleri, Erzurum yöresinden çıkan ve tüm Türkiye’ye hatta tüm Dünya’ya adını duyuran, keskin aromalı peynirlerde en iyi peynir çeşitleri listesine adını yazdırmayı başaran Erzurum küflü çeçil peyniri ya da diğer adı ile Erzurum göğermiş (yeşillenmiş) çeçil peyniri, son günlerde sıkça merak edilir ve araştırılır oldu. Hiç kuşkusuz ki bu merakın en büyük nedenlerinden biri besleyici değerlerinin yüksek oluşu ile sağlığa olan faydaları olduğu kadar, ithal peynirlerle yarışacak olan enfes tadı.

 

Küflü çeçil peynirinin faydaları nedir?

 

Ağızda dağılan lifli dokusu, doyurucu tadı ve yoğun lezzetiyle, yanında hiçbir ürün olmadan tek başına bile atıştırmalık gibi tüketilebilecek, oldukça hafif ve besleyici Küflü çeçil peyniri, içeriğindeki yüksek kalsiyum oranı ile kemik sağlığı, bağışıklık sistemi, metabolizma hızı ve cilt sağlığı için başta olmak üzere birçok faydası bulunan önemli peynir çeşitlerinden biridir. Kars, Ardahan, Erzurum yörelerinde doğal ve organik olarak üretilen ve neredeyse her gün tüketilen küflü çeçil peyniri, civil peyniri adı ile de anılmaktadır. Diş ve tırnak sağlığı için tüketilmesi önerilen göğermiş peynirin, faydalarının sağlanabilmesi daha da önemlisi zararlı olmaması için mutlaka uygun koşullarda ve işin ehli kişilerce hazırlanmış olması şarttır. Tadı ve görüntüsü ile unutulmayan peynirler arasına giren Küflü çeçil peynirinin faydalarının arasında en büyük etkiye sahip olan unsur ise peynirin yüzeyinde bulunan yeşil küf yapısıdır.  Doğal olarak ve kontrollü sağlanan yeşil küfe sahip olan yapı vücut için gerekli antibiyotiğin alınmasını da sağlar. Küflü peynirin içerisinde yer alan antiseptik maddeler vücudu hastalıklardan koruyarak, güçlenmesini ve bağışıklık mekanizmasının iyi şekilde çalışmasını sağlar. Ayrıca, sindirim sistemi üzerinde de oldukça faydalıdır.

En sağlıklı ve doğal küflü peyniri satın almak için tıklayabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/erzurum-yesil-peynir-124

 

 

   Küflü çeçil peyniri nasıl üretilir?

 

Küflü peynir yapımı için öncelikle, taze sütlerden hazırlanmış, lezzetli ve doğal çeçil (civil ) peyniri tel tel ayrılarak taze ve tuzsuz lor ile karıştırılır.  Daha sonrasında özel kaplara basılan civil peyniri soğuk ve ışıksız mahzenlerde en az 6 ay bekletilerek olgunlaştırılır ve küflendirilir. 6 ayın sonunda kokusu ve tadı ile sofralara konuk olmaya hazır olan peynir, yeşil rengini ve keskin kokusunu alır.  Göğermiş peyniri doğal ve hijyenik ortamda herhangi kimyasal işlem uygulanmadan üretmek ve mutlaka kontrollü üretmek gerekir. Bu üretim oldukça önemli olup, güvenilir olmayan ortam ve koşullarda üretilmesi ya da işini bilmeyen kişiler tarafından hazırlanması insan sağlığına yararı yerine zararı olmasına neden olabilir. Bu nedenle özellikle üretimi oldukça önemli olan gurme peynirlerin tedariki için doğal üretim yapan ve kaliteli malzeme kullanan güvenilir firmalar tercih edilmelidir.

En sağlıklı ve lezzetli küflü peyniri satın almak için tıklayın 

 

Küflü (göğermiş ) çeçil peyniri özellikle kahvaltılarda sıkça tüketilirken, çeşitli tarifler ile hamur işleri ve böreklerde de tercih edilir. Eğer farklı tadları seviyorsanız ve keskin tadlı peynirlerden hoşlanıyorsanız mutlaka güvendiğiniz firmadan satın alarak tüketmenizi tavsiye ederiz.

Yeşil (Küflü) Peynir Satın Almak İçin : https://www.recepacarsut.com/erzurum-yesil-peynir-124

 


@2020-11-23 11:57:47