Türkiye\'de Üretilen Tulum Peynirleri

Peynir

Türkiye\'de Üretilen Tulum Peynirleri

Ülkemiz tam bir peynir cenneti . Otlu peynirden lor peynirine Anadolu\'da olmayan peynir türü yok.

TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN TULUM PEYNİRİ ÇEŞİTLERİ

 

    Ülkemiz tam bir peynir cenneti. Otlu peynirden Lor peynirine Anadolu’da olmayan peynir türü yok. Tulu peyniri ise en sevilen yöresel peynirlerimiz arasında. Farklı tatları ve kendilerine özgü yöresel bölgeleriyle tulum peynirleri ülkemizin dört bir yanında sevilerek yeniyor. Konu Türkiye olunca buralarda üretilmeyen tulum peyniri bulmak zor. Recep Acar Süt ve Süt Ürünleri ailesi müşterilerini en doğal peynirlerle buluşturuyor. Farklı peynir türlerini müşterilerine sunan Recep Acar, tereyağından peynire kaşardan bala tüm ürünlerinde de gerçek ve katkısız ürünleri en uygun fiyatlara satmakta. Bugün sizlere kendi topraklarımızda yetişen ve severek tüketilen tulum peyniri çeşitlerini derledik. İşte A’dan Z’ye tulum peyniri dosyası:

 

  • Erzincan Tulum Peyniri: Erzincan tulum peyniri özenle yapılan salamurasıyla en sevilen tulum peynirlerimizden bir tanesi.
  • İzmir Tulum Peyniri: İzmir’in incisi İzmir tulum peyniri sadece Ege’de değil Türkiye’nin dört bir yanında da severek tüketiliyor.
  • Bergama Tulum Peyniri: Yine İzmir’de üretilen bu peynir türü özellikle mezelerle birlikte kullanmaya çok uygun, salamuralı bir yapıya sahip.
  • Divle Obruk Peyniri: Karaman’a özgü olan Divle Obruk peyniri, Karaman’ın Ayrancı ilçesinde bulunan “obruk” adındaki mağara soğuk hava depolarında hazırlanıyor. İsmini de bu mağaralardan alıyor.
  • Çimi Obruk Peyniri: Antalya’nın en sevilen tulum peyniri olan Çimi de adını bulunduğu yerden yani Çimi yaylasından almakta.
  • Kargı Tulum Peyniri: Kargının adı buralarda pek duyulmasa da Anadolu’da oldukça seviliyor. Bu tulum peyniri de Çorum’un Kargı ilçesine ait yöresel bir lezzetimiz.
  • Bayat Obruk Peyniri: Adının bayat olduğuna bakmayın siz. Afyon’un bu ünlü tulum peyniri de adını bulunduğu yerden alanlardan. Özellikle yolu Afyon Bayat’a düşenlerin bu peyniri yerinde tatmasını tavsiye ederiz.
  • Kars Yağlı Tuluk Peyniri: Kars tulum peyniri olarak da bilinen yağlı tuluk peyniri bildiğimiz tulum peynirlerinden biraz farklı. Uzunca bir sürece tabi olan bu peynir yağlı peynir sevenler için tam kıvamında.
  • Şırnak Pancarlı Tulum Peyniri: Tulum peynirindeki alışılagelmiş tadın dışına çıkan bir diğer tür ise Şırnak pancarlı tulum peyniri. Pancar otu ile özenle hazırlanan bu peynirin görünüşü bile adeta otlu peynir tadında.
  • İkizdere Tulum Peyniri: Uzun işlemlerden geçerek hazırlanan İkizdere tulum peyniri Ardahan ilimize ait.
  • Mersin Silifke Deri Peyniri: Geçmişi uzun yıllara dayanan Silifke peyniri yüzlerce yıldır hala tamamen doğal yollarla üretilen nadir peynir türlerinden. Öyle ki bu peynirin salamura işlemi sırasında bile Mersin’in soğuk mağaraları kullanılıyor.
  • Aydın Tulum Peyniri: İzmir tulum peynirinden sonra Egelilerin favorisi olan Aydın tulum peyniri, inek ve koyun sütlerinin karışımı ile yapılıyor. Dillere destan tadını ise basıldığı keçi derisinden olduğu söyleniyor.
  • Erzurum Tulum Peyniri: En güzelini en sona sakladık. Tulum peyniri denince hepimizin aklına önce Erzurum tulum peyniri geliyor elbette. Erzurum’un 3000 m rakımlı özel meralarında otlatılan koyun ve keçi sütleri ile elde edilen Erzurum Tulum Peyniri şanını ülkemizin hatta dünyanın her yerine salmış durumda. İstanbul’dan Antalya’ya Ardahan’dan Ordu’ya bu peyniri duymayan yok. Salamura edilip dinlendirilmesinin bile en az 6 ay sürdüğü bu peyniri tadıp da sevmeyecek kimseyi görmedik. Özenle hazırlanışı, özel mayası ve tuzuyla 7’den 70’e herkesin favorisi tabi ki Erzurum tulum peyniri.

 

 

      Recep Acar süt ve süt ürünleri ailesi en doğal ve lezzetli tulum peynirlerini sizlerle buluşturuyor. Minik porsiyonlar veya 1 kiloluk özel bidonları ile satın alabileceğiniz bu peynirler Türkiye’nin her bir noktasına özenle taşınıyor. Bir tulum peyniri tatmak istiyor ancak hangisini alacağınıza karar veremiyorsanız bizim önerimiz Erzurum tulum peyniri. Tulum peynirinin sözlük anlamı olarak da adlandırabileceğimiz Erzurum tulum peyniri, yıllardır alışılmış ve küçük büyük herkesin bayılarak yediği bir tada sahip. Üstelik Recep Acar süt ve süt ürünleri sayesinde dilediğiniz peynire renklendirici, koruyucu ve katkı maddesi olmadan ulaşabiliyorsunuz.

      Dilediğiniz miktarda Erzurum tulum peynirini sepete ekleyin ve peynir tabaklarınızı hazırlayın. Aynı gün kargo, online ve kapıda ödeme seçenekleri ile Recep Acar süt ve süt ürünleri ailesinin hızlı ve güvenli alışveriş politikasından faydalanın. Tulum peyniri deneyiminizi güvenilir alışveriş deneyimi ile birleştirin.  Erzurum Tulum Peynir online sipariş : https://www.recepacarsut.com/erzurum-savak-tulum-peyniri-125


@2021-10-20 09:53:59