Tereyağlı lezzet: Eggs Benedict tarifi

Yemek Tarifleri

Tereyağlı lezzet: Eggs Benedict tarifi

Yeni lezzetlere olan ilgi her gün artarken, evlerinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz harika lezzetli, doyurucu ve sağlıklı egg benedict sandviç tarifine olan yoğun ilginin nedeni bu günlerde oldukça popüler olan MasterChef programı.

Tereyağlı lezzet: Eggs Benedict tarifi

 

Yeni lezzetlere olan ilgi her gün artarken, evlerinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz harika lezzetli, doyurucu ve sağlıklı egg benedict sandviç tarifine olan yoğun ilginin nedeni bu günlerde oldukça popüler olan MasterChef programı. Programda zamana karşı yarışan birbirinden başarılı yarışmacılar, görüntüsü bile oldukça lezzetli olan egg benedict ürününün en kısa sürede servis etmek için ter dökerken, izleyiciler de eggs Benedict nasıl yapılır diye derin araştırmalara giriştiler. Sizler için hazırladığımız egg Benedict tarifi ile, kısa sürede siz de evinizin şefi olduğunuzu kanıtlayabileceksiniz.

 

Kahvaltı sofralarınızı renklendirecek, yumurta ve tereyağı ile lezzetine lezzet katacak bu basit tarif için toplamda 40 dakikalık bir süre ise yeterli görünüyor. Yapmanız gereken tek şey tarif adımlarına uymak ve mutlaka doğal ve kaliteli bir tereyağı ile sosunuzu hazırlamak. Özellikle çocukların severek tüketeceği bu eğlenceli yemek, Pazar kahvaltılarınızın da vazgeçilmezleri arasında yerini alacak.

 

Eggs Benedict malzemeleri neler?

 

Olukça sağlıklı bir yemek olan eggs benedikt malzemeleri, hemen her evde bulunan ana malzemelere ilave olarak füme somon içeriyor.

 

Eggs benedicct malzeme listesi;

 

  • İki büyük boy organik yumurta
  • İki dilim ekmek, tercihen köy ekmeği
  • 2 yemek kaşığı sirke, beyaz üzüm sirkesi kullanırsanız renk dağılımını bozmamış olursunuz.
  • 4 dilim füme somon ya da pastırma kullanabilirsiniz.
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

 

Hollandez sos malzemeleri;

 

  • 3 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
  • 250 gram Recep Acar doğal tereyağı
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı kadar tuz.

 

Hollandez sos nasıl yapılır?

 

Sos tencerenizi içerisine 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi ve tane karabiberleri koyarak sirke seviyesi yarıya inene kadar pişirin. Bir süzgeçten geçirerek bir kenarda bir süre soğumaya bırakın.

 

Ayrı bir sos tavasında tereyağını eritin, kaynatmadan sadece erimesini sağladığınız tereyağının üzerinde oluşan süt köpüğünü metal bir kaşık ile alarak şeffaf tereyağına ulaşılmasını sağlayın.

 

Cam bir kaba 3 yumurta sarısı ve hazırladığınız sirkeyi ekleyin. Cam kabı oturtabileceğiniz bir genişliğe sahip tencereye, kaynadığında cam kaba demeyecek seviyede, mümkünse iç parmak altında kalacak kadar su koyup ocakta kaynatın. Altını kıstıktan sonra cam kabımızı tencereye oturtarak çırpmaya başlayın. Hızlı ve dairesel hareketlerle çırptıkça önce köpük oluşacak sonrasında içerik yoğunlaşmaya başlayacak. İyice yoğunlaşma oluştuğunda tereyağını çok küçük parçalar halinde ekleyerek hızlı hızlı çırpmaya devam edin. Tereyağını iyice yedirdikten sonra yenisini ekleyerek, sosun rengi ballı hardal rengine dönene ve kıvamı açılana kadar tereyağını ekleyerek çırpmaya devam edin. Limon suyu ve tuzu de ilave ederek yarım dakika kadar çırpıp sosu kenara alın.

 

Eggs Benedict nasıl yapılır?

 

Derin bir tencerede oldukça yüksek seviyede suyu kaynatın. İçerisine tuz ve sirke ekleyin. Bir kepçeye bir yumurta kırın. Suyun içerisinde bir kaşık yardımı ile dairesel hareketle minik girdap oluşturun. Kepçe içerisindeki yumurtayı sus seviyesinden bu girdabın içerisine bırakın. Yumurtanın beyaz kısımlarını yumurta üzerine doğru katlayarak yumurtanızı 4 dakika kadar pişirin.

 

Ekmek dilimlerinizi kızartıp, üzerine poşe usulü pişirdiğiniz yumurtanızı, füme somonlarınızı ve son olarak da üzerine hollandez sosunu ekleyerek servis edin. Afiyetler dileriz.

 

Püf noktaları

 

  • Yumurta poşe süresi 4 dakikayı geçtiğinde yumurtanız tamamen katı hale geleceğinden lezzeti bozulacaktır.
  • Sosunuzu hazırlarken cam kasenin kaynayan suyla temas etmediğinden mutlaka emin olmalı ve sos hazırlama süresi boyunca çırpmayı asla bırakmamalısınız.

 

Doğal Erzurum tereyağı siparişi için sitemizi inceleyebilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/dogal-tereyagi/

 

 

 


@2020-10-20 21:04:18