San Sebastian Cheesecake Tarifi

Yemek Tarifleri

San Sebastian Cheesecake Tarifi

San Sebastian Cheesecake\'in püf noktaları nelerdir?

San Sebastian Cheesecake Tarifi

 

Son zamanlarda San Sebastian Cheesecake’i sıklıkla duyuyoruz. Instagram gibi sosyal platformlarda bu sevilen tatlının yapımına dair birçok videoyla karşılaşıyor ve tatlı dükkanlarının menülerinde bu isme sıklıkla rastlıyoruz. İspanya’nın Bask bölgesinde meşhur olan ve daha sonra ünü ülke sınırlarını aşıp dünyaya yayılan San Sebastian Cheesecake ülkemizde de oldukça popüler.

 

San Sebastian Cheesecake görünüşü itibarıyla yapımı zor bir tatlı gibi gelebilir. Oysa yapması epey kolay ve çok az malzemeyle, kısa süre içerisinde hazırlanabilen bir tatlıdır. Tarifteki ölçüyle yaptığınızda 8 kişilik bir cheesecake yapmış olacaksınız. Hazırlık süreci yaklaşık 20 ila 25 dakika süren cheesecake’in pişmesi için ise 1 saat yeterli oluyor.

 

Doğal peynir için Erzurum Recep Acar Süt ürünleri sitesinden uygun fiyatlara satın alabilirsiniz: https://www.recepacarsut.com/dogal-peynir-cesitleri/

 

 

San Sebastian Cheesecake Malzemeleri

 

-1,5 su bardağı şeker

-4 adet yumurta (oda sıcaklığında)

-500 gram krem peynir (oda sıcaklığında)

-2 su bardağı krema (yaklaşık 400 ml, oda sıcaklığında)

-2 yemek kaşığı un

-1 paket vanilin

 

San Sebastian Cheesecake Nasıl Yapılır?

 

  1. Büyük bir kabın içerisine krem peyniri ve toz şekeri ilave edin. Şeker tamamen eriyene kadar yaklaşık 5-6 dakika boyunca mikserle karıştırın.
  2. İlk yumurtayı ekleyin ve karıştırma işlemine devam edin. Daha sonra diğer yumurtayı ekleyin ve tekrar karıştırın. Her yumurtayı eklediğinizde biraz karıştırarak devam edin ve tüm yumurtaları karışıma ilave edin. Yumurtalardan sonra kremayı karışıma ekleyin. Bu aşamada eğer arzu ederseniz vanilya da koyabilirsiniz. Malzemeleri ekledikten sonra karıştırmaya devam edin.
  3. Son olarak unu dökün ve çırpmaya devam edin. Orta boyutlarda kelepçeli bir kek kalıbı alın ve bu kalıbı yağlayın. Pişirme kağıdını kek kalıbının yanlarından biraz taşacak şekilde kalıbın içine yerleştirin. Hazırlamış olduğunuz karışımı kalıbın içerisine dökün.
  4. Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika ile 1 saat arasında pişirin. Pişirme süresi fırının pişirme performansına göre değişiklik göstermektedir. Bu süre aralığında ara ara fırını kontrol ederek kekin pişip pişmediğini kontrol etmeniz en sağlıklısı olacaktır. Pişince fırını kapatın ve kapak yarım açık vaziyette keki fırın içerisinde yarım saat dinlendirin.
  5. Yarım saatlik dinlendirme işleminden sonra san sebastian cheesecake’i fırından alın ve oda sıcaklığında bir süre bekletin. Sonrasında cheesecake’i 8 saat ile 1 gün arasında dinlenmeye bırakın. Sonrasında dilimlere ayırdığınız cheesecake’i servis edebilirsiniz. İsterseniz servis ederken kekin üzerine meyve sosu veya kakaolu sos dökebilirsiniz.

 

San Sebastian Cheesecake’in püf noktaları nelerdir?

 

Krem peynir yerine suyu süzdürülmüş labne peyniri veya sürülebilir yumuşaklıkta beyaz peynir kullanabilirsiniz. Cheesecake’in içerisine limon ya da portakal kabuğu. İlave edebilirsiniz. Cheesecake içerisine dahil edeceğiniz malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Malzemelerin buzluktan çıktıktan sonra hemen kullanılması hem tatlının yapılma süresini uzatmakta hem de san sebastian cheesecake’in kendine has kıvamının oluşmasını zorlaştırmaktadır.

Doğal peynir için Erzurum Recep Acar Süt ürünleri sitesinden uygun fiyatlara satın alabilirsiniz: https://www.recepacarsut.com/dogal-peynir-cesitleri/

 


@2020-10-07 00:36:38