Peyniri Makarnayla Buluşturan Nefis Tarifler

Yemek Tarifleri

Peyniri Makarnayla Buluşturan Nefis Tarifler

Az malzemelerle uygun fiyatlı ve inanılmaz lezzetli peynirli makarnalar yapmak oldukça basit. Bu yazımızda makarnanın peynirle harmanlanarak üç farklı şekilde hazırlandığı tarifler derledik.

PEYNİRİ MAKARNAYLA BULUŞTURAN NEFİS TARİFLER

 

 

Peynir çeşitleri, ülkemizde ve tüm dünyada kahvaltı ve yemeklerde sade halleriyle tüketildiği gibi çeşitli tariflerde kullanılarak, dayanılmaz lezzette yiyecekler hazırlanmasına da imkan sağlar. Bu tariflerin başında ise hamurun en sevilen hallerinden biri olan makarna tarifleri gelir. Az malzemelerle uygun fiyatlı ve inanılmaz lezzetli peynirli makarnalar yapmak oldukça basit. Bu yazımızda makarnanın peynirle harmanlanarak üç farklı şekilde hazırlandığı tarifler derledik.

 

KREMALI PEYNİRLİ MAKARNA

 

İstediğiniz makarna çeşidini kullanarak hazırlayacağınız bu pratik tarifle, adeta restoranda karşılaştığınız muhteşem tabakları hazırlamanız mümkün.

 

MALZEMELER

 

1 paket (500 gr) makarna; burgu ya da kalem makarna tercih ederek sosun makarnaya daha iyi tutunmasını sağlayabilirsiniz

100 gram köy tipi inek peyniri

50 gr Erzurum şavak tulum peyniri

50 gram civil peyniri

1 paket krema

Maydanoz

Tuz

 

HAZIRLANIŞI

 

İstediğiniz çeşit makarnayı, tuzlu ve bol suda yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan makarnalarınızı süzün ve haşlama suyundaki tuzdan arındırmak için sudan geçirin bekletin. Bir tavada kremayı ısıtın, kaynama noktasına gelmeden altını kapatın ve çatalla ezdiğiniz peynirleri kremanın içine katın ve erimesini sağlayın. Bu aşamada dilediğiniz peyniri kullanabilirsiniz, ancak birden fazla peyniri karıştırarak lezzeti arttırmanız mümkün. Hazırlamış olduğunuz sosa haşladığınız makarnayı koyup iyice karıştırarak her yerine bulaşmasını sağlayın. En son olarak makarna henüz sıcakken civil peynirini de atıp karıştırın ve erimesini sağlayın. Hazırladığınız kremalı ve peynirli makarnayı servis tabağına alıp üzerine ince ince doğradığınız maydanozları serpin. Arzuya göre pul biber atarak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

 

TAVADA PRATİK MAKARNA BÖREĞİ

 

Su böreği tadında bu nefis böreği hazırlamak oldukça pratik.

 

MALZEMELER

 

Tercihen spagetti makarna (500 gr)

3 yumurta

1 çay bardağı süt

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 kâse karışık peynir (eriyen civil peyniri ve beyaz peynirleri karıştırabilirsiniz)

1 tutam maydanoz

Tuz

 

HAZIRLANIŞI

 

Makarnanızı tuzlu ve bol suda haşlayın ve süzün. Derin bir kapta yumurta, süt, sıvı yağ, tereyağı, yoğurt ve tuzu karıştırarak sos elde edin. Diğer tarafta peynirleri doğradığınız maydanoz ile karıştırıp iç harç elde edin.

Haşlanan makarnanızı hazırlamış olduğunuz sosa iyice bulayıp hafif yağlanmış geniş bir tavaya yarısını serin ve sıkıştırın üzerine peynirli iç harcı döküp en üste kalan soslu makarnaları yayarak sıkıştırın. Üzerine arzuya göre susam ya da çörek otu atabilirsiniz. Orta ateşte tavayı çevirerek böreğin bir tarafını kızartın. Bir tarafı kızaran böreği bir kapak yardımı ile ters çevirin ve diğer yönünün de kızarmasını sağlayın. İki tarafı da kızaran börek yemeğe hazırdır. Biraz ılınan böreği, dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

 

 

PEYNİRLİ MAKARNA SALATASI

 

Beş çaylarında ikram etmek ya da hafif bir öğün hazırlamak isterseniz, bu salata tam olarak aradığınız tarif. Oldukça hafif ve pratik bu tarifi dilediğiniz malzemelerle zenginleştirebilir ya da sadeleştirebilirsiniz.

 

MALZEMELER

 

1 Paket makarna (tercihen burgu ya da kelebek makarna)

1 kâse karışık peynir (lor peyniri, Erzurum şavak tulum peyniri ve Beyaz peyniri karıştırabilirsiniz.)

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 kavanoz Karışık haşlanmış garnitür (bezelye, havuç, patates)

6-7 adet kornişon turşu

1 adet kırmızı kapya biber

Haşlanmış mısır

Yarım limonun suyu

Maydanoz

Tuz

 

 

HAZIRLANIŞI

 

Makarnanızı tuzlu ve bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün soğumaya bırakın. Derin bir kapta garnitür, minik minik doğranmış salatalık turşusu, haşlanmış mısır taneleri ve küçük doğranmış kapya biberi karıştırın. Bu karışıma makarnayı ilave ederek karıştırın. Diğer bir tarafta sıvı yağ ve limonu az tuzla karıştırarak sos elde edin. Sosunuzu makarna salatanıza döküp her yerine güzelce yedirin. Salatanın en üstüne küçük parçalar halinde hazırladığınız beyaz peynir, tulum ve lor peynir karışımını döküp peynirleri çok fazla ezmemeye dikkat ederek nazikçe karıştırın. Doğramış olduğunuz maydanozları da üzerine serptiğiniz salatanız hazır. Afiyet olsun.

 

Her haliyle lezzetli olan makarnaları, yöresel peynirlerle karıştırarak, farklı ve lezzetli tarifler elde edebilir, davet sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Yemeklerinizin lezzetinin garantisi için peynirlerinizi mutlaka doğal ve taze olarak temin etmelisiniz. Bunun için yöresel peynirlerimizi incelemenizi tavsiye ederiz.

 

Peynir Çeşitleri İçin Ziyaret Edebilirsiniz ;  https://www.recepacarsut.com/dogal-peynirler/


@2020-09-28 16:43:27