Peynirli Biber Dolması

Yemek Tarifleri

Peynirli Biber Dolması

Sofranızın vazgeçilmezlerinden olacak: Peynirli Biber Dolması Tarifi Peynir dendiğinde aklımıza ilk olarak kahvaltılar geliyor. Peynir çeşitlerinin en çok tüketildiği öğünün kahvaltı olduğu doğru olsa da peynirlerin yemeklere de büyük bir lezzet kattığını unutmamak gerekiyor.

Sofranızın vazgeçilmezlerinden olacak: Peynirli Biber Dolması Tarifi

 

Peynir dendiğinde aklımıza ilk olarak kahvaltılar geliyor. Peynir çeşitlerinin en çok tüketildiği öğünün kahvaltı olduğu doğru olsa da peynirlerin yemeklere de büyük bir lezzet kattığını unutmamak gerekiyor. Pişirildiğinde kıvamı daha da yoğunlaşan ve lezzeti de katbekat artan peynir, birçok yemekte tercih edilen malzemelerden biri. Yemeklerinizde peynir kullanmayı seviyorsanız, içi peynirle dolu bu biber dolmasına bayılacaksınız.

 

Peynirli biber dolması çok kısa sürede hazırlanabiliyor ve hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebiliyor. Beklenmedik bir misafir geldiğinde kısa sürede dolmayı hazırlayabilir ve sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Eğer isterseniz soğuk halini çayın yanında afiyetle yiyebilirsiniz.

 

Hazırladığınız dolmaların hepsini bir anda tüketmenize gerek yok. Buzdolabı poşetine dolmaları koyarak uzun bir süre buzlukta bekletebilirsiniz. Dolaptan çıkardığınız dolmaları oda sıcaklığında bir süre beklettikten sonra pişirme işlemine geçebilirsiniz.

 

Peyniri farklı dolma türlerinde de kullanabileceğinizi unutmayın. Örneğin biber yerine domates tercih ederseniz yine lezzetli bir yemekle karşılaşacağınızdan kuşkunuz olmasın. Tabii her sebzenin pişme süresinin birbirinden farklı olacağını belirtelim.

 

 

Peynirli biber dolması malzemeleri

 

- Kişi sayısına göre dolmalık biber

- Dolmalara yetecek ölçüde peynir. İstediğiniz peynir çeşidini kullanabilirsiniz. Beyaz peynir, kaşar ve lor peyniri gibi peynirlerden birini kullanabilir ya da bu peynirlerin birkaçından oluşan bir karışım hazırlayabilirsiniz.

- 1 tutam maydanoz ve 1 tutam dereotu

- Pul biber, çörek otu ve karabiber. İsteğe göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz.

 

Peynirli biber dolması yapılışı

 

  1. Sap kısımlarını ayırdığınız biberleri iyice yıkayın ve daha sonrasında suyunun süzülmesi için bir süre bekletin.
  2. Orta boyda bir kap alın ve bu kabın içerisine zeytinyağı, baharatlar, peynir ve yeşillikleri ekleyerek iyice karıştırın. Kaşar gibi sert bir peynir kullanacaksanız önce peyniri rendelemeniz karıştırmayı kolaylaştıracaktır.
  3. Hazırladığınız karışımı biberlerin içerisine doldurun. Dolmaları tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış olan fırında pişirin.
  4. Dolmalar yumuşadığında yemeğiniz hazır demektir. Yemeğinizi bu şekilde yiyebilir veya isterseniz dolmaları dilimleyerek üstlerine yağ gezdirebilirsiniz. Peynirli biber dolmasını soğuk veya sıcak olarak tüketebilirsiniz.

 

Peynirli biber dolmasının yapımındaki püf noktalar nelerdir?

 

  • Dolmalık biberlerin orta boylarda ve yumuşak yapıda olmasına özen gösterin. Sert biberlerin pişme süresi daha uzun olacaktır.
  • Fırınınızı pişirme işleminden en az 10 dakika öncesinde açık duruma getirirseniz yemeğiniz daha hızlı pişecektir. Fırının ayarını 180 dereceye getirmeniz yeterli olacaktır.
  • Hangi peyniri kullanırsanız kullanın, dolmanın iç malzemesinin üstüne kaşar peyniri eklemeniz yemeğe hoş bir görüntü ve lezzet katacaktır.
  • Tek peynir ile peynirli biber dolması yapabilirsiniz ancak birden fazla peynir kullanmanız yemeğin lezzetini artıracaktır. Peynir seçimi yaparken yumuşak yapıdaki peynirleri tercih ederseniz iç harcı hazırlamak daha kolay olacaktır.

Doğal Peynir Siparişleriniz İçin ; https://www.recepacarsut.com/

 

 

 


@2020-09-23 00:13:08