Paçal Peynir Nedir?

Peynir

Paçal Peynir Nedir?

Erzurum\'un göz bebeği paçal peynir ile en sık karşılaşacağınız yer büyük pazar kahvaltılarıdır. Kahvaltılara çok yakışan paçal peyniri kendine özgü aromalara ve oldukça zengin bir tada sahip.

PAÇAL PEYNİRİ NEDİR?

 

       Paçal peyniri genellikle; mevsimine göre inek, keçi ve koyun sütlerinin karışımı ile elde edilen tuzlu bir peynir türü. Şirden mayası ile özenle hazırlanan bu yöresel peynir kalsiyum açısından da oldukça zengin. Paçal peynirine asıl tadını veren şey ise Erzurum’un yüksek rakımlı dağlarının en zengin meralarında otlayan inek, keçi ve koyunların sütleri. Belirli oranlarla karıştırılan bu sütler zorlu bir yapım aşamasından ve yaklaşık 8 aylık bir olgunlaşma sürecinden geçiyor. Ortaya ise tadan herkesi kendine hayran bırakan paçal peyniri çıkıyor.

     

ERZURUM PAÇAL PEYNİRİ NERELERDE KULLANILIR?

 

       Erzurum’un göz bebeği paçal peyniri ile en sık karşılaşacağınız yer büyük pazar kahvaltılarıdır. Kahvaltılara çok yakışan paçal peyniri kendine özgü aromalara ve oldukça zengin bir tada sahip. Başka bir deyişle paçal peyniri bir eşlikçi değil, tam bir assolist. Kendine özgü tadıyla bu peynir genellikle tek başına tüketiliyor ancak bu demek değil ki başka sofralara yakışmıyor. Paçal peyniri yanına yeşillik gibi fresh tatlarla da ayrı güzel. İster ağır akşam yemeklerinin yanına isterseniz de uzun meyhane sofralarına… Paçal peyniri her sofranın kahramanı.

Doğal Erzurum Paçal peyniri satın almak için tıklayabilirsiniz: https://www.recepacarsut.com/vakumlu-koyun-keci-inek-peyniri-121

ERZURUM PAÇAL PEYNİRİNİN FAYDALARI

 

        Peynir yüzlerce yıldır sevilerek tüketilen faydalı bir süt ürünü. Erzurum paçal peyniri de “ölmeden önce denenmesi gereken peynirler” listenizde üst sıraları çekiyor. Tadının bu kadar güzel olmasının yanı sıra da paçal peyniri tam bir vitamin ve mineral deposu. Öyle ki faydalarını duyunca sizler de kahvaltınızdan akşam yemeğinize kadar onu, hiçbir sofranızdan eksik etmeyeceksiniz.

  • Kalsiyum eksikliğini yaşayanlar bilir. 7’den 70’e herkes için tehlikelidir. Korkmayın imdadınıza eşsiz lezzetiyle paçal peyniri yetişti. Paçal peyniri içerisindeki yoğun kalsiyum değerleriyle kemik gelişimini hızlandırıyor ve boyun uzamasına yardımcı oluyor. Sadece çocuklarda değil yaşlılarda da kemik sağlığını korumasıyla biliniyor.
  • Sindirim sistemini düzenliyor. Paçal peyniri tam yağlı yapısıyla mideniz için de oldukça faydalı.
  • Böbrek hastalıkları gibi boşaltım sistemiyle ilgili hastalıkların önüne geçmenize yardım ediyor.
  •  İçerisindeki kalsiyum ve mineraller sayesinde kırık ve çatlakların iyileşmesini hızlandırıyor.

Doğal Erzurum Paçal peyniri satın almak için tıklayabilirsiniz: https://www.recepacarsut.com/vakumlu-koyun-keci-inek-peyniri-121


@2021-11-14 09:01:47