İtalyan Makarna Sosu Tarifi

Yemek Tarifleri

İtalyan Makarna Sosu Tarifi

İtalyan Makarna Sosu Tarifi

 

İtalyan mutfağının önde gelen yiyeceklerinden birinin makarna olduğunu biliyoruz. İtalya’da birçok farklı pişirme teknikleriyle makarna yapılıyor ve bu makarnalar, lezzetlerini kat be kat artıran bir sosla birlikte servis ediliyor. Peki İtalya’da yapılan enfes soslu makarnayı kendi evinizde ve dakikalar içerisinde hazırlayabileceğinizi biliyor muydunuz?

 

İtalya’da makarna yemenin keyfi bir başka olsa da İtalya’nın meşhur lezzetini kendi mutfağınıza getirmek ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarmak da bir o kadar güzel. Tarifimizdeki İtalyan makarna sosunu hazırlamak için sadece 5 dakikaya ihtiyacınız var. Makarna ve sosun pişme süresinin toplamı ise 30 dakika. Verdiğimiz ölçülerde yaptığınız takdirde 4 kişilik lezzetli mi lezzetli bir İtalyan makarnası hazırlayabilirsiniz. Tabii arzu ederseniz malzemeleri artırarak daha büyük bir ziyafet verebileceğinizi de unutmayın

 

Makarna Malzemeleri

 

-Yarım paket spagetti

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 yemek kaşığı sıvı yağ

 

Sos için gerekli malzemeler

 

-2 yemek kaşığı yemeklik zeytinyağı

-3 diş sarımsak

-5 yemek kaşığı dolusu konserve domates veya 3 ila 4 adet püre haline getirilmiş domates

-Pul biber

-Karabiber

-Tuz

-1-2 dal taze fesleğen (Taze fesleğen yoksa göz kararı toz fesleğen de katabilirsiniz.

 

Makarnanın üzeri için malzeme

 

-Parmesan peyniri (Parmesan peyniri yoksa kaşar peynirini rendeleyerek kullanabilirsiniz)

 

İtalyan Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

 

  1. İlk olarak sarımsakları küçük küçük doğrayın. Geniş bir tencereye yağı koyun ve doğradığınız sarımsakları tencereye alın. Sarımsakları iyice kavrulacak ancak yanmayacak şekilde güzelce pişirin.
  2. Sarımsaklar piştikten sonra tencereyi ocaktan alın ve üzerine arzu ettiğiniz miktarda pul biber dökerek karıştırın.
  3. Karışımın içine domatesi ekleyin. Karabiber ve tuzu da ekledikten sonra tencereyi tekrar ocağa alın ve kısık ateşte pişirmeye bırakın. Sosun pişmesine çok az bir süre kala fesleğeni sosa dahil edin.
  4. Makarna için ayrı bir tencereye su ekleyin ve kaynatın. Kaynayan suya tuz ve yağ ekledikten sonra spagetti makarnayı tencereye alın. Makarnaların birbirine yapışmaması ve iyi bir şekilde pişmesi için ara ara karıştırın.
  5. Makarna pişince süzün ve süzdüğünüz makarnayı sos ile karıştırın. Eğer sos çok fazla miktarda olduysa servis sırasında makarnanın üzerine de sos dökebilirsiniz.
  6. Servis tabağına aldığınız makarnanın üstüne son olarak parmesan peyniri veya kaşar peyniri rendeleyin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

 

İtalyan Makarna Sosu Yapımının Püf Noktaları

 

Sos için gerekli olan sarımsakları kavururken dikkatli olmanızda fayda var. Sarımsak çok hızlı pişen ve hemen yanabilen bir yapıdadır. Bu nedenle sarımsağı pişirirken ocağın başından ayrılmamanızı ve sarımsakları devamlı olarak karıştırmanızı tavsiye ederiz. Sarımsak fazla pişerse sosun tadını kötü yönde etkileyecektir.

 

İtalyan makarna sosunda normalde taze fesleğen olduğu için mümkünse toz fesleğen yerine taze fesleğen tercih edin.


@2020-10-12 11:50:55