Lor peynirli kurabiye tarifi

Yemek Tarifleri

Lor peynirli kurabiye tarifi

Hazırlaması ve yemesi en keyifli yiyeceklerin hamur işleri olduğunu söylesek yanlış olmaz sanırız. Çünkü poğaça veya kurabiye gibi bir hamur işi hazırlarken birçok farklı tarif deneyebilir, sevdiğiniz besinleri hamur işlerinin içinde kullanabilirsiniz.

Lor peynirli kurabiye tarifi

 

Hazırlaması ve yemesi en keyifli yiyeceklerin hamur işleri olduğunu söylesek yanlış olmaz sanırız. Çünkü poğaça veya kurabiye gibi bir hamur işi hazırlarken birçok farklı tarif deneyebilir, sevdiğiniz besinleri hamur işlerinin içinde kullanabilirsiniz. Tarifini vereceğimiz lor peynirli kurabiye, peynir lezzetini seven ve bu eşsiz tadı kurabiye ile bir araya getirmek isteyenleri memnun edecektir.

 

Lor peynirli kurabiye hem lezzetli hem de kolay hazırlanan bir tatlı. Yaklaşık 20 dakikada hazırlanabilen kurabiyenin pişmesi için 30 dakika yeterli oluyor. Verdiğimiz ölçülerle 20 adet kurabiye yapılabiliyor. Malzemeleri iki katına çıkararak iki tepsi kurabiye yapabilirsiniz.

 

Lor peynirli kurabiye malzemeleri

 

-Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker

-250 gram lor peyniri (tuzsuz olması gerekiyor)

-1 adet orta boy yumurta

-125 gram tereyağı

-1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu

-2,5 su bardağı un

-Yarım paket kabartma tozu

En doğal  Yağsız Lor Peynirini uygun fiyata satın almak için tıklayabilirsiniz:  https://www.recepacarsut.com/lor-peyniri-1-kg-138

Katkısız %100 süt kaymağından tereyağı satın almak için tıklayabilirsiniz: https://www.recepacarsut.com/dogal-tereyagi/

Lor peynirli kurabiye nasıl yapılır?

 

  1. Geniş bir kap alın ve lor peyniri ile toz şekeri bu kap içinde karıştırmaya başlayın. Elinizle peyniri ve şekeri iyice yoğurun. Şeker taneleri artık görünmeyecek hale gelene ve karışım iyice yumuşayana kadar yoğurma işlemine devam edin.
  2. Daha önceden buzdolabından çıkardığınız ve bir süre oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta, tereyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu karışıma ilave edin.
  3. Kabartma tozunu ilave edin. Bir elek yardımıyla unu eleyin ve yavaş yavaş karışımın içine dökün. İyice karıştırdığınızda elde edeceğiniz hamur biraz pütürlü ve yumuşak yapıda olmalıdır. Eğer çok sert bir hamur elde ettiyseniz unu fazla koymuş olabilirsiniz.
  4. Hazırlamış olduğunuz kurabiye hamurunun üstüne biraz nemli bir bez örtün ve hamuru dinlenmeye bırakın. Yaklaşık 10 dakika sonra artık kurabiyeleri tepsiye dizmenin vakti gelmiş olacaktır. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizin içinde yuvarlayarak şekil verin.
  5. Yağlı kâğıt sermiş olduğunuz tepsiye hazırlamış olduğunuz hamurları aralık bırakarak yerleştirin. Önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırında üzeri hafifçe renk alana kadar, yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Pişme süreci bittikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Lor peynirli kurabiye püf noktaları nelerdir?

 

-Lor peynirinin taze ve tamamen tuzsuz olması çok önemlidir. Aksi halde kurabiyenin tadı yeterince iyi olmayacaktır.

-Peynirin suyu varsa mutlaka süzün.

-Unu yavaş yavaş eklemeli ve unun yeterli gelip gelmediği devamlı olarak kontrol etmelisiniz.

-Kullanılan malzemelerin tamamının oda sıcaklığında olması, kurabiyenin yapım sürecini kolaylaştıracaktır.

-Eğer ölçüdeki kadar un eklediğinizde hamur yeterli kıvama ulaşmadıysa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Fazla un eklediğinizi düşünüyorsanız tereyağı ya da margarinle birlikte biraz yoğurt ekleyerek hamurun sertliğini azaltabilirsiniz.

-İsterseniz Hazırladığınız kurabiyelerin üstüne toz şeker ilave ettikten sonra pişirebilirsiniz. Bu şekilde pişirildiğinde kurabiye daha tatlı hale gelecek ve kurabiyenin görünümü de daha hoş bir hâl alacaktır.

Yağsız Lor Peynir siparişi için :  https://www.recepacarsut.com/lor-peyniri-1-kg-138

Doğal Erzurum Tereyağı siparişi için : https://www.recepacarsut.com/dogal-tereyagi/

 

 


@2020-11-27 11:42:48