ANNEMİZİN LEZZETLİ BÖREĞİ: KURU YUFKA BÖREĞİ

Yemek Tarifleri

ANNEMİZİN LEZZETLİ BÖREĞİ: KURU YUFKA BÖREĞİ

Bu leziz tarif ile yufkalarınızı değerlendirirken, misafirleriniz için de pratik ve harika bir ikram hazırlamış olacaksınız. Yanında köy yoğurdu ile hazırlanmış buz gibi bir bardak ayran ile kuru yufka böreği, tek başına bir öğünün kahramanı olmak için yeterli olacaktır.

ANNEMİZİN LEZZETLİ BÖREĞİ: KURU YUFKA BÖREĞİ

 

Küçüklüğümüzün yufka ekmeklerini ve onlar ile hazırlanan anne böreklerini hepimiz biliyoruz. Günümüzün koşturmasında unutulmaya yüz tutan, ancak hazırlandığında küçüklüğümüze götüren, en doğal ve mis kokulu börek şüphesiz Kuru yufka böreği. Özellikle ramazan ayında tüketmek için hazırlanan ve bir ay boyunca ıslatılarak tüketilen ev yapımı yufka ekmekler, ya da annemizin, babaannemizin yapıp gönderdiği el emeği mis gibi kuru yufkaları değerlendirmek için çok pratik ve lezzetli bir tarif olan bu böreği, yöresel ürün pazarlarından alabileceğiniz kuru yufkalar ile de hazırlayabilirsiniz.

 

 

Oldukça pratik ve lezzetli olan kuru yufka böreğini ister tavada, isterseniz fırında hazırlayabilirsiniz. Kuru yufkalarla yapılan börek tarihleri arasında en pratik tariflerinden biri olan tavada kuru yufka böreğinin, orijinal tarifini sizler için hazırladık.

 

Tavada pratik kuru yufka böreği tarifi;

 

Malzemeler;

 

  • 7-8 adet kuru yufka
  •  Bir kase olgunlaştırılmış köy peyniri ve eriyebilen bir peynir türü karışımı ( civil peyniri ya da taze kaşar peyniri kullanabilirsiniz.)
  • 150 gram doğal köy tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Yufkaları ıslatmak için su

Doğal köy tereyağı siparişlerinin değişmeyen adresi : https://www.recepacarsut.com/dogal-tereyagi/

 

Hazırlanışı;

 

Geniş bir tava sıvı yağ ile güzelce yağlanır. Geniş bir kabın içerisine su konulur ve yufkalar iki taraflı olarak güzelce ıslatılır. Ancak bu aşamada kesinlikle yufkalar suyun içerisine bırakılmaz, elle ıslatılır. Aksi halde yufkalarınız hamur olup parçalanabilir ve böreğiniz yeterince gevrek olmaz. Yufka tavadan büyük ise bölerek yapabilirsiniz. Yufkanın ilki tavaya yerleştirilir. Arasına eritilmiş doğal köy tereyağı eritilerek bir, iki kaşık kadar gezdirilir. Diğer iki - üç yufkaya da aynı muamele tatbik edilir.  Her yufkanın arası tereyağı ile yağlanır. Dört yufkayı bu şekilde tavaya yaydıktan sonra araya peynir konulur. İnce kıyılmış maydanozlar peynir karışımının içine katılabilir ya da üzerine serpilebilir. Üzerine diğer yufkalar aynı şekilde yerleştirilir. Her yufka ıslatılıp serildikten sonra bir miktar tereyağı ile yağlanır. Son katı da serilen kuru yufka böreği, orta ateşte pişmeye bırakılır. Mutlaka kontrollü olarak çevire çevire pişirilir. Bir yüzü iyice kızaran börek bir kapak ya da tepsi yardımı ile alt üst olarak çevrilir. Diğer kısmı da kızaran börek ılımaya bırakılır. Ve biraz soğuyan börek dilimlenerek servis edilir.  İçeriğindeki tereyağı, peynir ile ve ıslatılan yufkaları nedeniyle pratik bir su böreği tarifi de diyebileceğimiz bu böreği hazırlamak ve pişirmek sandığınızdan daha hızlı olacaktır.

 

Kuru yufka böreği tercihen patatesli, kıymalı ya da ıspanaklı olarak da hazırlanabilir. Bu leziz tarif ile yufkalarınızı değerlendirirken, misafirleriniz için de pratik ve harika bir ikram hazırlamış olacaksınız. Yanında köy yoğurdu ile hazırlanmış buz gibi bir bardak ayran ile kuru yufka böreği, tek başına bir öğünün kahramanı olmak için yeterli olacaktır.

Doğal köy tereyağı siparişlerinin değişmeyen adresi : https://www.recepacarsut.com/dogal-tereyagi/


@2020-10-07 00:27:08