Kaşarlı Sucuklu Poğaça tarifi

Yemek Tarifleri

Kaşarlı Sucuklu Poğaça tarifi

Sucuk dendiğinde aklımıza ilk olarak kahvaltı sofralarımızı süsleyen, mis gibi kızarmış sucuk geliyor olabilir. Ancak Türk mutfağının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan sucuk aslında birçok farklı yemeğe lezzet katıyor.

Kaşarlı Sucuklu Poğaça tarifi

 

 

Sucuk dendiğinde aklımıza ilk olarak kahvaltı sofralarımızı süsleyen, mis gibi kızarmış sucuk geliyor olabilir. Ancak Türk mutfağının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan sucuk aslında birçok farklı yemeğe lezzet katıyor. Sucuğun en çok yakıştığı yiyecek türleri arasında ise hamur işleri yer alıyor. Bu tarifimizde birbirine en çok yakışan yiyeceklerden olan kaşar ile sucuk birleşiyor ve ortaya enfes bir kaşarlı sucuklu poğaça çıkıyor.

 

Kaşarlı sucuklu poğaça yapımı için 50 dakikalık bir hazırlık süreci gerekiyor. Pişirme işlemi için ise 30 dakika yeterli oluyor. Tarifteki ölçülerle yaptığınızda yaklaşık 7 ila 8 kişilik bir poğaça yapmış olacaksınız. Daha fazla kişi için hazırlık yapıyorsanız malzemeleri aynı oranda artırabilirsiniz.

 

Kaşarlı Sucuklu Poğaça Malzemeleri

 

-1 paket yaş maya

-1 su bardağı eritilmiş tereyağı

-2 su bardağı dolusu ılık süt

-4 yemek kaşığı toz şeker

-2 tatlı kaşığı tuz

-Aldığı kadar un

 

Üstü için

 

-1 adet yumurtanın sarısı

-Çörekotu, susam veya haşhaş

 

İç Harcı için

 

-Recep Acar Taze Kaşar Peyniri

-Erzurum Kasap Sucuk

 

 

 

Kaşarlı sucuklu poğaça nasıl yapılır?

 

  1. Kaşarlı sucuklu poğaçanın hamuru için önce mayayı süt ile birlikte eritin. Maya tamamen eridikten sonra diğer tüm malzemeler karışımın içine dökün. Malzemelerin de eklenmesinin ardından yoğurma işlemine geçin. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin.
  2. İstenen kıvama gelen hamurun olduğu kabın üstünü bir örtü ile kapatın ve mayalanma için 1 saat boyunca bu şekilde bekletin.
  3. Kaşarı rendenin büyük tarafıyla rendeleyin. Sucukları ise küçük küçük doğrayın. Mayalanmış olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve bu parçaların içine hem sucuk hem de kaşardan dilediğiniz miktarda koyun.
  4. İçini doldurduğunuz hamurlara yuvarlak şekiller verin ve hamurları tepsiye yerleştirin. Tepside yaklaşık yarım saat daha mayalanmasını sağlayın. Mayalanırken hamur biraz daha yayılacağı için parçalar arasında yeterli aralığı bırakmanızda fayda var.
  5. Tepsideki mayalanma da tamamlandıktan sonra hamur toplarının üstüne yumurta sarısı sürün. Hamurların üzerine çörekotu, haşhaş veya susamdan istediğinizi dökebilirsiniz. Daha önceden 200 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık yarım saat (poğaçaların üstü kızarana kadar) pişirin. Afiyet olsun.

 

Kaşarlı Sucuklu Poğaça Püf Noktaları

 

-Poğaçaların yumuşacık olması için içine konulan tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.

-Poğaça hamuru ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulmalıdır.

-Süt önce el yakmayacak sıcaklığa gelene kadar cezvede ısıtılmalı ve sonrasında malzemelere dahil edilmelidir.

-Poğaçanın puf puf olabilmesi için mayalanma süreci çok önemlidir. Bu nedenle hem kapta hem de tepside mayalanmayı mutlaka yapmanızı tavsiye ederiz. Aksi halde poğaça sert olacaktır. Ayrıca mayalanma sürecini hızlandırmaya yardımcı olan şekeri ilave etmeyi de unutmamanızda fayda var.

 

Kaşarlı Sucuklu Poğaça Kaç Kaloridir?

 

Orta boyutta bir sucuklu poğaça yaklaşık 235 kaloridir. Yağlı ve karbonhidratlı bir yapıda olan kaşarlı sucuklu poğaçanın sıklıkla ve fazla sayıda tüketilmesi önerilmemektedir.

Kaburga etinden katkısız korucuyusuz Erzurum Kasap Sucuk satın almak için : Tıklayabilirsiniz

Doğal Erzurum Taze Kaşar Satın Almak için : Tıklayabilirsiniz 

Organik Köy Tereyağı satın almak için : Tıklayabilirsiniz 


@2020-11-27 22:25:44