Kars Gravyeri Nedir?

Peynir

Kars Gravyeri Nedir?

Kars gravyeri aynı zamanda Kars eski kaşarı olarak bilinmektedir. Bu nedenle taze kaşara göre daha farklı bir tadı ve dokusu bulunmaktadır.

Kars Gravyeri Nedir? Kars Gravyeri’nin Tarihi

 

Türkiye peynir çeşitleri açısından çok zengin bir coğrafya. Her yörenin kendine has ve lezzetli bir peynir bulunuyor. Özellikle bazı bölgelerin peynirleri sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada afiyetle tüketiliyor. Dünyanın en iyi peynirleri arasında gösterilen Kars gravyeri de bunlardan biri. Özel lezzetiyle ve yapısıyla ön plana çıkan Kars gravyeri ile ilgili tüm detayları bu yazımızda sizlere aktaracağız.

 

Kars Gravyeri Özellikleri

 

Kars gravyeri aynı zamanda Kars eski kaşarı olarak bilinmektedir. Bu nedenle taze kaşara göre daha farklı bir tadı ve dokusu bulunmaktadır. Şekli genelde yuvarlak olsa da farklı şekillerde yapılan Kars gravyerleri de bulunmaktadır. Dış kabuğu çok sert bir yapıda olan peynirin iç kısmı da yarı sert olarak adlandırılabilecek bir sertliğe sahiptir. Gerçek bir Kars gravyerinin iç kısmına bakıldığında delikli bir yapıya sahip olduğu görülebilir.

 

Uzun sayılabilecek bir olgunlaşma süreci olduğundan dolayı keskin ve aromatik bir tadı vardır. Kars gravyerinin tadı üretim yöntemine ve ineklerin beslenme şekline göre farklılık gösterir. Üretiminde yalnızca süt, tuz ve şirden maya kullanıldığı için son derece doğal bir yapıda olan Kars gravyeri bu açıdan sağlık için oldukça faydalıdır.

En doğal Kars Gravyer Peyniri satın almak için tıklayın

 

Kars gravyeri nasıl yenir sorusunun cevabını verebilmek pek kolay değil. Çünkü bu lezzetli peynirin birçok farklı şekilde yemeklerde kullanılması mümkün. Kahvaltılarda tüketebilir, tostlarınıza ilave edebilir veya sade şekilde kızartarak da yiyebilirsiniz. Eğer isterseniz omlet veya krep yaparak arasına koyabilir ya da hamur işlerinin içinde de kullanabilirsiniz.

 

En Kaliteli Kars Gravyer Peyniri için buradan sipariş verebilirsiniz: https://www.recepacarsut.com/kars-gravyer-peyniri-05-kg-160


@2020-11-22 13:17:05