Diyette hangi peynirler tüketilebilir?

Sağlık

Diyette hangi peynirler tüketilebilir?

Sağlıklı yaşamın ilk kuralı olan dengeli beslenme ister kilo koruma evresinde ister kilo artışı ister zayıflama niyetiyle olsun tüm insanlar için olmazsa olmaz bir kuraldır

Diyette hangi peynirler tüketilebilir?

 

Sağlıklı yaşamın ilk kuralı olan dengeli beslenme ister kilo koruma evresinde ister kilo artışı ister zayıflama niyetiyle olsun tüm insanlar için olmazsa olmaz bir kuraldır. Dengeli beslenme, protein, karbonhidrat ve yağ açısından zengin gıdaların uygun ölçülerle diyet programına dahil edilmesini gerektirir. Özellikle hızlı kilo vermek isteyenlerin en sık yaptığı hataların başında gelen tek tip beslenme, uzun vadede çok ciddi sağlık problemlerine neden olabilen sağlıksız bir durumdur. Vücuda sadece tek tip besin girdiğinde, yorgunluk, halsizlik, dikkat eksikliği ve odaklanma sorunları görülmeye başlar ve vücut adeta sinyal verir. Dengeli beslenme ise; sabah kahvaltısı öğününde, uygun peynir çeşidi, yumurta ve sağlıklı bol tahıllı uygun ölçüde ekmek ile başlayan, günün her öğününde devam ettirilmesi gereken bir düzen ile sağlanabilir. Diyette yenilebilecek besinler seçilirken, yağ oranları, protein yapıları ve besleyicilikleri dikkate alınmalıdır. Örneğin diyette hangi peynirler tüketilmeli sorusunun cevabını ararken, az yağlı peynir çeşitlerini bilmek gerekir. Ancak bazen, yağ oranı daha fazla olan ancak kalsiyum yönünden daha zengin olan bir peynir de diyet listesine uygun porsiyonda ilave edilebilir. Diyete uygun peynirler, kişisel ve fiziksel özelliklere göre seçilmeli ve mutlaka doğru porsiyon büyüklüğünde tüketilmelidir.

 

Düşük kalorili peynir çeşitleri nelerdir?

 

Düşük kalorili peynirlerin en başında yağsız lor peyniri gelir , tam bir diyet peyniridir. Yüksek protein oranı, düşük karbonhidrat ve yağ oranı ile diyetin vazgeçilmezi olmalıdır. 

   Hemen doğal, yağsız lor peyniri sipariş etmek için tıklayabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/lor-peyniri-1-kg-138

Diyete uygun peynir türleri arasında, en düşük kalorili peynir çeşidi olması ile lor peyniri gelmektedir. Günlük alınması gereken kalori miktarının kontrolü, besinlerin kalorileri hesaplanarak oluşturulan diyet listesi ile kontrol edilmektedir. Özellikle kahvaltı ve ara öğünlere dahil edilen lor peyniri, 100 gram için 85 kalori içermesi nedeniyle en sık tercih edilen peynir çeşitleri arasında yer almaktadır. Lor peyniri, kahvaltıda rahatlıkla tüketilebileceği gibi, ara öğünlerde ve salatalarda da bu yönüyle güvenle tüketilebilir. Bir kâse lor peynirli salata ortalama 187 kalori civarındadır. Bir yemek kaşığı lor peyniri 11 kalori değerindedir ve ara öğünlerde güvenle tüketilebilir.

 

Bir diğer diyette yenilebilecek peynir de tamamen yağsız olan  Erzurum civil peyniridir. Civil ya da diğer adıyla çeçil peyniri, 30 gramında 35 kalori içerir. Oldukça besleyici ve sağlıklı olan bu peynir, diyetinizi kalsiyum yönünden desteklerken, düşük kalorisi ile kilo vermenize de yardımcı olacaktır.

En kaliteli Erzurum Civil Peynirini satın almak için buraya tıklayabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/erzurum-civil-peyniri/ 

Erzurum lor ve civil peynirlerinin birlikte olgunlaştırılmasıyla oluşturulan göğermiş peynir ya da diğer bir adıyla küflü peynir de diyet listelerinize ekleyebileceğiniz düşük kalorili peynir çeşitleri arasında yer alır. Yeşil peynir, kahvaltı ya da ara öğünlerde porsiyon kontrolü ile güvenle tüketilebilir.

 

 

Diyette hangi peynirler yenmez?

 

Keçi peyniri, sepet peyniri gibi düşük kalorili peynir çeşitleri ile, labne ve krem peynir gibi sürülebilir peynirler diyet listeleri için uygunken, kaşar peyniri, kolot peyniri, gravyer peyniri ya da rokfor peyniri gibi yüksek kalorili peynirleri, diyet süresince tüketmemek ya da kontrollü olarak tüketmek önerilmektedir.

 

Light peynir çeşitleri ise; düşük kalori değerlerine rağmen, diğer peynirler kadar kalsiyum ve mineral içermediğinden, tercihinizi doğal ve sağlıklı peynir çeşitleri yönünde yapmanız daha uygun olacaktır. Diyet listelerine dahil edilebilecek peynir çeşitleri arasında damak zevkinize ve beslenme alışkanlıklarınıza uygun peynir bulmanız oldukça kolay olacaktır.

 

Diyete uygun olmayan peynirler nelerdir?

 

Yüksek kalorili rokfor ve gravyer peynirinin yanı sıra, otlu peynir, cheddar peyniri gibi yağ oranı ve kalorisi yüksek peynirlerin de diyet süresince tüketilmemesi gerekmektedir. Tost için kaşar peyniri yerine civil peyniri ya da lor peyniri tercih ederek, daha hafif ve sağlıklı bir sonuç elde etmeniz mümkün olacaktır.

 

Dil peyniri, mihaliç peyniri ya da çerkez peyniri de yine diyet listeleri için ideal olmayacak yüksek kalorili peynir çeşitleri arasında yer almaktadır.

 

Ezine peyniri ya da koyun peyniri tüketmek isterseniz porsiyon boyutuna mutlaka dikkat etmelisiniz.

En iyi süt ürünleri ve peynir markasından doğal ve organik peynirleri uygun fiyata satın almak için tıklayabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/


@2020-10-22 23:23:00