PRATİK VE ŞIK BİR LEZZET : CORDON BLUE

Yemek Tarifleri

PRATİK VE ŞIK BİR LEZZET : CORDON BLUE

Tavuk ve biftek ile yapılabilen cordon blue, yapımı pratik ancak lezzeti ve görüntüsü ile davet sofralarına uygun bir yemektir. Çocukların da büyük keyifle yediği bu lezzetli yemeği, az malzeme ile evinizde yapmak oldukça kolay.

PRATİK VE ŞIK BİR LEZZET : CORDON BLUE

 

Avusturya’da doğmuş, Fransa, isviçre, Almanya ve İtalya’da farklı tarifleriyle yapılan, Türkiye’de de çok sevilen Cordon Blue (kordon blö) içerisinde jambon ya da salam kullanılan bir çeşit Schnitzel’dir. Aslı dana eti ile yapılan, sonradan tavuk eti ile de yapılmaya başlanan bu lezzet tüm dünyada bilinirlik kazanmış ve fast food restoran zincirlerinin menülerine girmeyi başarmıştır.

Akşam yemeğinde pratik ancak şık görünen, lezzetli bir yemek yapmak isteyenlerin, restoranlarda yiyebilecekleri kadar lezzetli ancak bir o kadar da kolayca yapabileceği cordon blue tarifini sizler için yazdık.

Tavuk ve biftek ile yapılabilen cordon blue, yapımı pratik ancak lezzeti ve görüntüsü ile davet sofralarına uygun bir yemektir. Çocukların da büyük keyifle yediği bu lezzetli yemeği, az malzeme ile evinizde yapmak oldukça kolay.

 

 

Piliç Cordon Blue Tarifi İçin Malzemeler;

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 12 dilim salam ya da jambon
  • 12 dilim kaşar peyniri ya da kolot peyniri ( kolay eriyen ve uzayan peynir çeşitlerini tercih etmeniz bu tarif için önemlidir )
  • 2 adet yumurta
  • 1 kase galeta unu
  • 1 kase un
  • Biraz kekik
  • Pul biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ ve Recep Acar Doğal Tereyağı karışımı

 

Piliç Cordon Blue yapılışı;

 

Tavuk ile yapıldığı gibi biftek ile de yapılabilen Cordon blue aynı zamanda hindi eti ile de hazırlanabilir. Etin cinsine göre hazırlama ve pişirme süre ve teknikleri farklılık gösterir. En pratik hali ile piliç Cordon Blue en çok rastlanan halidir.2 adet tavuk göğsünden 12 adet Cordon Blue çıkabilir. Bu da 6 porsiyona karşılık gelebilir.

Göğüs eti biftek dilimi gibi ince ince kesilir. Zedelenmemesi için streç film arasına konulan tavuk göğüs dilimleri et döveceği yardımı ile vurularak inceltilir. (Et döveceği yok ise kalın bir bardağın arkası da kullanılabilir) Tuz, kekik, pul biber serpilerek iyice tatlandırılır. Her bir dilim açılmış tavuk göğsünün içine, bir dilim salam, bir dilim kaşar peyniri ya da kolot peyniri konulur ve rulo şeklinde sarılır. Açılmaması için kürdan ile tutturulur. Galeta unu geniş bir tabağa konulur. (Lezzet katmak için galeta ununa tavuk çeşnisi ya da çeşitli baharatlar atılabilir) Hazırlanan rulolar Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa batırılıp kızartılır. Derin yağ kullanılarak tavuğun yağın içine tamamen girmesini sağlamak dengeli bir pişim için daha uygun olacaktır. İnce bir tavuk olduğu için dışı kızardığında içinin de pişmiş olacağından emin olabilirsiniz. Yanında patates, süt ve tereyağının karşı konulmaz birleşiminden oluşan patates püresi ve köpüklü bir bardak ayran ile içeriği zengin ve göz dolduran bir tabak hazırlamanız mümkün. Porsiyon sayısına göre malzemeler arttırılabilir ya da eksiltilebilir. Afiyet olsun.

 

     En doğal katkısız tereyağı ve doğal peynir çeşitlerini buradan uygun fiyata satın alabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/


@2020-11-06 16:25:22