CİLT SAĞLIĞI İÇİN TÜKETİLMESİ GEREKEN 10 BESİN

Sağlık

CİLT SAĞLIĞI İÇİN TÜKETİLMESİ GEREKEN 10 BESİN

Önemli olan kalp güzelliği desek de, vücut bütünlüğümüzü sağlayan, dış dünya ile en önemli bağımız ve belki de en hassas yapımız olan cildimiz, en hassas bakımı ve özeni istiyor. Günümüzde kozmetik ve medikal ürünlerin gelişimi ile dışardan oldukça iyi bakabildiğimiz cildimizin sağlığı ve güzelliği için içeriden doğru beslenme ile desteklenmesinin ne kadar önemli olduğunu duymayan, bilmeyen yoktur.

CİLT SAĞLIĞI İÇİN TÜKETİLMESİ GEREKEN 10 BESİN

Önemli olan kalp güzelliği desek de, vücut bütünlüğümüzü sağlayan, dış dünya ile en önemli bağımız ve belki de en hassas yapımız olan cildimiz, en hassas bakımı ve özeni istiyor. Günümüzde kozmetik ve medikal ürünlerin gelişimi ile dışardan oldukça iyi bakabildiğimiz cildimizin sağlığı ve güzelliği için içeriden doğru beslenme ile desteklenmesinin ne kadar önemli olduğunu duymayan, bilmeyen yoktur. Cilt dokusunun yenilenerek her daim genç ve sıkı olmasını sağlayacak mucizevi ilaçları doğa bizlere sunmakta çok bonkör davranıyor desek hiç de yanlış olmaz. Hücre yenilenmesini sağlayan ve cilt sağlığını koruyan muhteşem besin öğelerini sıralamak isteriz.

 

Olabildiğince genç ve yenilenmiş cilt için mutfağınızdan eksik etmemeniz ve tüketmeniz gereken 10 besini şu şekilde sıralayabiliriz;

 

  • Yumurta; her mutfakta yer bulan belki de ulaşılması en kolay proteinlerden biridir. Bilinen birçok özelliğinin yanı sıra cildin yenilenmesi ve dokularının iyileşmesini sağlayan kolejen proteinini içerisinde bulundurması nedeniyle cilt sağlığı için bol bol tüketilmesi tavsiye edilir
  • Ceviz; cilt sağlığı açısından en büyük yardımcılarımızdan biridir. Omega 3 ve omega 6 zengini ceviz, cildin sarkmasını engelleyerek, toparlanmasını ve genç kalmasını sağlar.
  • Avokado; antioksidan özelliğine sahip A ve C vitamini kaynağı avokado cildin yenilenmesini sağlayarak daha uzun yıllar genç kalmasına yardımcı olur.
  • Domates; kırmızı rengini aldığı likopen ile cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korur. Güçlü bir antioksidan olma özelliği taşıyan domates özellikle çiğ olarak tüketildiğinde hücre yenilenmesine olanak sağlar.
  • Kırmızı biber; özellikle hass olan göz çevresi gibi derilerin yenilenmesini sağlayarak kırışıklığı önler. Vücudun toksinlerinden arınmasına olanak sağlayan kırmızı biber beslenmede mutlaka yer alması gereken besinlerdendir.
  • Ay çekirdeği; bilinenin aksine cilt dostudur. Hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olabilecek linoik asit bakımından yüksek bir besin olan ay çekirdeği, yaşlanmayla ilişkilendirilen hücresel inflamasyonu azaltır. Ancak yüksek yağ oranı nedeniyle haftada 2-3 avuç geçmeyecek kadar tüketmek gerekir.
  • Süt; kalsiyum kaynağı süt cildin yıpranmasını ve yaşlanmasını engelleyen en kolay tüketilebilir besinlerden biridir. Gelişme çağında olduğu gibi ileri yaşlarda da kemik sağlığı için olduğu kadar cilt sağlığı için de tavsiye edilir.
  • Maydanoz; en güçlü antioksidanlardan biri olan doğa harikası, vücudu temizleyerek toksinlerden arındırır. Böylece cildin parlak ve canlı bir görünüme kavuşmasını sağlar.
  • Peynir; Fermante olmuş süt ürünü olan bu yiyecek kalsiyum ve kolejen sebebiyle hücre yenilenmesini hızlandırarak yaşlanmayı geciktirir ve kırışıklıkları engeller
  • Somon; ciltte yağlanmayı engelleyerek iltihap oluşumunun önüne geçer. Böylece sivilce sorunu yaşayanlar için adeta ilaç görevi görür.

 

 

Cilt sağlığı ve hücre yenilenmesi için doğanın mucizeleri saymakla bitirilemese de bu besinleri sofralarımızdan eksik etmeyerek parlak, sağlıklı, genç ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak mümkündür. Cilt yenileyen ve sağlığını koruyan en önemli silahımızın su olduğunu da söylemeden geçemeyiz. Sağlıklı bir cilt için günde en az 2 litre su içmek çok önemlidir.


@2020-10-14 14:17:13