Ceviz suyunun faydaları nelerdir?

Sağlık

Ceviz suyunun faydaları nelerdir?

Ceviz suyunun faydalarına geçmeden önce ceviz suyunun nasıl elde edildiğini açıklamakta fayda var. Ceviz suyu yapmak için bir bardak suyun içine bir tam ceviz atmanız ve bir gece beklemeniz gerekiyor.

Ceviz suyunun faydaları nelerdir?

 

Ceviz hem ara öğün olarak tüketilebiliyor hem de mezelerde, salata ve tatlılarda kendine yer buluyor. Sağlığa olan faydaları saymakla bitmeyen cevizin suyu da insan sağlığı için oldukça faydalı. Bu yazımızda ceviz suyunun faydaları hakkında sizlere bilgiler sunacağız.

 

Ceviz suyunun faydalarına geçmeden önce ceviz suyunun nasıl elde edildiğini açıklamakta fayda var. Ceviz suyu yapmak için bir bardak suyun içine bir tam ceviz atmanız ve bir gece beklemeniz gerekiyor. Bu ölçüden daha fazla su ve ceviz kullanarak çok miktarda ceviz suyu elde edebilirsiniz.

 

Her gün bir bardak ceviz suyu tüketilmesi önerilmektedir. Günlük ceviz suyu tüketimi bir bardağın üzerine çıkarılmamalıdır. Herhangi bir yan etkinin görülmemesi için 15 günde bir ceviz suyu tüketimine ara verilmesi de önerilmektedir.

Organik Yerli Ceviz İçi satın almak için tıklayabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/organik-yerli-ceviz-i-05-kg-161

Organik Kabuklu Ceviz satın almak için tıklayabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/ispir-kabuklu-ceviz-1-kg-129

 

Ceviz suyunun faydaları

 

Sindirim sistemine destek olur

 

Ceviz suyu, sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Kabızlık ve gaz problemi gibi sağlık sorunlarının yaşanmasının önüne geçer. Ayrıca şişkinlik hissinin ortaya çıkmasını da engellemektedir.

 

Kilo vermenize yardımcı olur

 

Diyet yapan kişilerin düzenli olarak ceviz suyu tüketmesi tavsiye edilir. Metabolizmayı hızlandıran bir özelliği bulunan ceviz suyu, vücutta yağ birikimini önleyerek kilo almayı engellemektedir. Her gün aç karnına bir bardak ceviz suyu içerek zayıflama sürecinizi destekleyebilirsiniz. Bu faydaları sayesinde bazı diyet programlarının ara öğünlerinde ceviz suyuna yer verildiğini görebilirsiniz.

 

Hamileler ve yeni anneler için yararlıdır

 

Hamilelik döneminde olan veya emziren anneler için ceviz suyu tüketimi önerilir. Hamilelikte fazladan kilo alınmasını engeller. Emziren anneler ceviz suyu içtiğinde ceviz suyunun içinde bulunan faydalı vitamin ve mineraller de bebeğe geçer. Böylece bebeğin sağlığına da katkıda bulunulmuş olur.

 

Cildin tazelenmesini ve canlanmasını sağlar

 

Ceviz suyunun cildi yumuşatma özelliği vardır. Aynı zamanda cildin daha sıkı ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar. Eğer sivilce veya akne gibi bir cilt probleminiz varsa düzenli olarak ceviz suyu içerek bu problemlerin üstesinden gelebilirsiniz.

 

Daha rahat ve kaliteli bir uyku için yardımcı olur

 

Uyumakta zorluk çekiyor veya uykunuzun yeterince kaliteli olmadığını düşünüyorsanız bu rahatsızlığın çözümü için de ceviz suyu tüketebilirsiniz. Ceviz suyunun sakinleştirici bir özelliği bulunmaktadır. Uyumadan önce içeceğiniz bir bardak ceviz suyu sayesinde rahat ve kaliteli bir şekilde uykuya dalabilirsiniz.

 

Tırnak ve saçlar için faydalıdır

 

İçerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde tırnakların ve saçların güçlenmesini sağlar. Ayrıca daha sağlıklı görünmelerini de mümkün hale getirir.

 

Stres seviyesini azaltır

 

Gün boyu birçok farklı şey yaşıyoruz ve bu da stres seviyemizin yükselmesine neden oluyor. Düzenli olarak ceviz suyu içildiği takdirde yorgunluk, gerginlik ve halsizlik gibi problemler önemli ölçüde azalıyor. Bu sayede hayat kaliteniz de yükselmiş oluyor.

 

Kan şekerini düzenler

 

Enerjinizi yenilemenizi sağlayan ceviz suyu, vücuttaki kan şekerini dengeler ve kan akışını da hızlandırır. Böylece gün içinde kendinizi zinde ve dinç hissedersiniz.

 

Unutkanlık problemini ortadan kaldırır

 

Beynin fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine yardımcı olan ceviz suyu sayesinde Alzheimer hastalığına yakalanma riski en aza indirilir. Ayrıca beyinle ilgili olarak yaşanabilecek diğer rahatsızlıkların oluşma ihtimalini de azaltır.

 

Kalbi korur

 

Kolesterolü dengeleyen bir yapıda olan ceviz suyu, kalp ve damar hastalıklarının oluşma riskini azaltır. İçinde bulunan Omega-3, magnezyum ve folik asit gibi vitaminler sayesinde kalp krizi riskini de azaltmaktadır.

 

Hormonları düzenleme özelliğine sahiptir

 

Ceviz suyunun tiroit değerlerini düzenleme özelliği vardır. Eğer yüksek veya düşük tiroit rahatsızlığınız bulunuyorsa ceviz suyu içerek tiroit değerlerinizi dengeleyebilirsiniz.

 

Organik Yerli Ceviz İçi satın almak için tıklayabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/organik-yerli-ceviz-i-05-kg-161

Organik Kabuklu Ceviz satın almak için tıklayabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/ispir-kabuklu-ceviz-1-kg-129


@2020-11-27 22:49:38