Besleyici ve Doğal Saç Maskeleri

Sağlık

Besleyici ve Doğal Saç Maskeleri

Saçlar ince bir yapıdaysa kolayca kopar ve dökülür. Dolayısıyla bir süre sonra saçlarınız seyrekleşebilir. Saçlarınızın yeniden dolgunluk kazanmasını ve güçlenmesini istiyorsanız bahsedeceğimiz saç maskesini uygulayabilirsiniz.

Besleyici ve Doğal Saç Maskeleri

 

Her saç tipinin bakım ihtiyacı farklıdır. Yalnızca şampuan veya krem kullanmak yeterli olmaz, aynı zamanda bakım yapmak da gerekir. Saçlarınıza bakım yapmak için kimyasallar kullanmak hem pahalıya mal olur hem de uzun vadede saçlarınızın yıpranmasına neden olur. Bu yazımızda saçlarınızı güçlendirecek ve daha sağlıklı hale getirecek besleyici saç maskeleri hakkında sizlere detaylı bilgiler aktaracağız. Bu doğal saç maskeleri nasıl yapacağınızı ve hangi şekilde saçlarınıza uygulayacağınızı anlatacağız.

 

İnce ve seyrek saçlar için uygun doğal saç maskesi

 

Saçlar ince bir yapıdaysa kolayca kopar ve dökülür. Dolayısıyla bir süre sonra saçlarınız seyrekleşebilir. Saçlarınızın yeniden dolgunluk kazanmasını ve güçlenmesini istiyorsanız bahsedeceğimiz saç maskesini uygulayabilirsiniz. Bu maskede yer alan yumurta ve muz, saçların güç kazanmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca saçları daha kalın hale getirerek seyrelmeyi azaltacaktır.

 

2 adet yumurta, 2-3 yemek kaşığı bal, yarım fincan kadar saç kremi, 2 büyük muz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını tamamen karıştırın. Hazırladığınız karışım püre kıvamında olacaktır. Bu karışımı saçlarınıza tamamen yayın. Maskeyi yaklaşık yarım saat boyunca saçınızda beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Devamlı olarak tüketildiğinde saçları güçlendiren bu maskeyi her duş öncesinde uygulamanızı tavsiye ederiz.

 

Hacimsiz saçlara özel saç maskesi

 

Saçlar hacimsiz ve sönük olduğunda güzel görünmez. Saçlarınızı dolgunlaştırmak için birçok farklı yöntem olsa da en iyisi doğal saç maskeleridir. Bahsedeceğimiz saç maskesini düzenli olarak uyguladığınızda hem saçlarınız daha hacimli hale gelecek hem de daha güzel görünecektir.

 

Bir fincan yulaf, yarım fincan süt ve yaklaşık iki yemek kaşığı badem yağını bir kabın içinde karıştırın. Süt olarak tam yağlı inek sütü kullanırsanız maskenin daha etkili olacağını belirtmekte fayda var. Bu maskeyi saçınızda uyguladıktan sonra en az yarım saat kadar bekletin. Daha uzun süre bekletirseniz sonuç daha iyi olacaktır. Sonrasında saçınızı su ile durulayabilirsiniz.

 

Yağlı saçları canlandıran doğal saç maskesi

 

Yağlı saçları yağdan arındırmak epey zordur. Şampuan ve saç kremleri kullansanız bile saçlarınızın yağlanmasının önüne geçemeyebilirsiniz. Birçok kişi saç yağlanmasının önüne geçmenin imkânsız olduğunu düşünse de aslında doğal malzemelerle hazırlanan saç maskeleriyle yağlanmayı büyük ölçüde azaltabilirsiniz. Temel olarak yumurta akının proteininden faydalanan bu saç maskesi hem yağlanmayı önlüyor hem de saçları besliyor.

 

Bir yumurtanın beyazı ve yarım limon suyunu bir kabın içine alın ve iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı saçın tamamına sürün. Özellikle saçların köklerine karışımın iyice yedirildiğine emin olun.  En az 30 dakika boyunca maskeyi saçınızda bırakmanızı tavsiye ederiz. Bu sürenin sonunda saçlarınızı suyla durulayabilirsiniz.

 

Kepekli saçlara uygun doğal saç maskesi

 

Kepek problemi yalnızca saçların kötü görünmesine neden olmaz, aynı zamanda saçları kurutur ve kaşındırır. Bu nedenle yaşam kalitesini de önemli ölçüde düşürür. Kepeği kontrol altında tutmak için saç derisinin nemlendirilmesi ve beslenmesi gerekir. Kepekli saç tipi için önereceğimiz doğal saç maskesinin ana kahramanı zencefil. Saçın kepeklenmesinin önüne geçen zencefil, saç derisini besler ve saçları güçlendirir.

 

2 fincan dolu suyu bir kabın içine boşaltın ve yarım taze zencefili bu suya rendeleyerek ilave edin. Hazırladığınız karışımı suyun yarısı buharlaşana kadar kaynatın. Kaynatma esnasında 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı limon suyunu da karışıma ekleyin. Karışımı saçın derisine iyice yedirin ve 20 dakika kadar bekledikten sonra saçınızı durulayın.

 

Kaşınan saç derisine özel doğal saç maskesi

 

Çeşitli nedenlerle saçınız çok fazla kaşınıyor olabilir. Bu kaşıntılar egzama nedeniyle veya saç kuruluğundan kaynaklı olarak yaşanabilir. Saç derisini nemlendirmek ve kaşıntıları azaltmak için doğal saç maskesi uygulayabilirsiniz. Saç derisiyle ilgili rahatsızlıklarda sıklıkla kullanılan ve antifungal özelliği bulunan çay ağacı yağını içeren saç maskesi tarifimiz sayesinde kaşıntılarınız önemli ölçüde azalacak ve düzenli maske uygulamasıyla kökünden çözülecektir.

 

Bir pamuğa veya kulak temizleme çubuğuna 2-3 damla çay ağacı yağı damlatın. Pamuğu saç derinize hafifçe dokundurarak çay ağacı yayını iyice yedirin. Eğer çay ağacı yağı sizi rahatsız ederse bir bardak suya bir tatlı kaşığı çay yağı ilave ederek maskeyi daha seyreltilmiş bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Maskeyi uyguladıktan sonra bir gece uyuyup ertesi gün saçlarınızı durularsanız saç maskesinin etkisini görebilirsiniz.

 

Kuru saçlar için doğal saç maskesi

 

Kuruyan ve cansız görünen saçlar için bu maskeyi düzenli olarak uygulayabilirsiniz. İçeriğindeki bal ve pekmez gibi son derece zengin içerikli besinler sayesinde yalnızca birkaç kere bu maskeyi uyguladığınızda bile etkisini görebilirsiniz.

 

Çeyrek fincan zeytinyağı, 4 yemek kaşığı bal, 2 adet muz, 4 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı un ve yarım fincan pekmezi topak kalmayana kadar bir kabın içinde karıştırın. Karışımı ocağın üstüne alın ve kısa bir süreliğine ısıtın. Maskenin tüm saça yayılabilmesi için saçlarınızı tutamlar halinde ayırın ve maskeyi bu şekilde uygulayın. 1 saat kadar beklettikten sonra saçınızı kurulayabilirsiniz.

Doğal bal siparişleriniz için tıklayabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/bal-cesitleri/

Doğal pekmez inceleyip satın almak için tıklayabilirsiniz: https://www.recepacarsut.com/ispir-gun-pekmezi-850gr-115

 

Yıpranan saçlara canlılık veren doğal saç maskesi

 

Hava kirliliği ve saç şekillendirme cihazlarının kullanılması nedeniyle saçlar zamanlar yıpranır. Bunun önüne geçmek için saçlara düzenli olarak bakım yapılmalıdır. Sanıldığının aksine yıpranan saçların tek çözümü saçlarınızı kestirmek değildir. Eğer saçlarınızı kestirmeden yıpranmış görüntüsünden kurtulmak istiyorsanız bahsedeceğimiz maskeyi uygulayabilirsiniz.

 

Yarım avokado, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı balı bir kabın içinde iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı saçın kendisine ve saç derisine uygulayın. Uygulama sonrasında saçlarınızı havluyla sarın ve 10 dakika boyunca saç kurutma makinesiyle kurutun. Daha sonra 20 dakika kadar bekleyin ve saçlarınızı ılık suyla durulayın.

 

Kolay kırılan saçları güçlendiren saç maskesi

 

Yeterince beslenemeyen saçların kırılması ve parlaklığını yitirmesi kaçınılmazdır. Her evde bulunan yumurta ve limonu kullanarak hazırlayabileceğiniz saç maskesi ile saçınızı besleyebilir ve saçınızın daha güzel bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

 

Bir kabın içine 1 yemek kaşığı limon suyu ve 2 adet yumurtanın sarısını ilave edin. Maskeyi saç derisine ve saçın tamamına iyice yedirin. Maskenin saçlarınıza iyice işlemesi için en az 40 dakika kadar bekleyin. Eğer vaktiniz varsa daha uzun süre maskeyi saçlarınızda tutmanız iyi olacaktır. Bu sürenin sonunda saçlarınızı ılık suyla durulayabilirsiniz. Bu maskeyi düzenli olarak uyguladığınızda saçlarınızın eskisinden daha güçlü ve parlak olduğunu fark edeceksiniz.


@2020-11-26 18:34:28