BEBEK BESLENMESİNDE LOR PEYNİRİ

Peynir

BEBEK BESLENMESİNDE LOR PEYNİRİ

Ek gıdaya geçiş zorlu olduğu kadar eğlenceli de bir süreç. Lor peyniri probiyotik özellikleri ve onlarca faydasıyla anne-babaların en büyük dostu. 6. ay sonrasında ek gıdaya geçiş yapan bebekler için de oldukça güzel seçeneklerden bir tanesi.

BEBEK BESLENMESİNDE LOR PEYNİRİ

 

    Ek gıdaya geçiş zorlu olduğu kadar eğlenceli de bir süreç. Lor peyniri probiyotik özellikleri ve onlarca faydasıyla anne-babaların en büyük dostu. 6. ay sonrasında ek gıdaya geçiş yapan bebekler için de oldukça güzel seçeneklerden bir tanesi. Peynirlerin tuzlu ve yağlı olmaları sizi korkutmasın Recep Acar tarafından üretilen Erzurum lor peyniri yağsız ve doğal oluşları ile sadece sporcular için değil bebekler için de en doğru tercih.

  Çoğu annenin bebeğine peynir vermek konusunda tereddütleri olabiliyor. Endişelenmeniz çok normal. Birçok peynir türü oldukça tuzlu, yağlı ve bir bebeğe göre ağır bir tada sahip. Ancak yağından ayrılan lor peynirinde böyle endişelere yer yok. Recep Acar süt ve süt ürünleri tamamen doğal ve katkısız. Özellikle Erzurum lor peynirini gönül rahatsızlığıyla bebeğinize verebilesiniz. Erzurum lor peynirini diğer peynirlerden ayıran özelliği bebeklerin hoşlanacağı yumuşak bir tada sahip olmasıdır. Peynirin tadından hoşlanmayan bebeklerin bir de Erzurum lor peynirini denemelerini tavsiye ederiz.

 

LOR PEYNİRİNİN FAYDALARI

 

     Lor peyniri, 7’den 70’e herkesin için çok faydalı demir ve kalsiyum kaynağı bir peynir türüdür. Demir ve kalsiyumun yanı sıra birçok protein, potasyum, A ve C vitamini açısından da oldukça zengindir. Yağsız olması ve içerisinde birçok protein barındırması sebebiyle, kemik gelişimi devam eden çocuklar, yaşlılar ve sporcular tarafından sıkça tüketilir. İçerisindeki vitamin ve mineraller bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Diğer tüm süt ürünleri gibi kemiklerin güçlenmesinde ve kemik gelişiminde payı büyüktür. Doktorlar kemik gelişimi tamamlanmamış çocuklar ve kemik erimesi gibi sorunlar yaşayabilecek yaşa gelen yaşlılara sıkça lor peynirini tavsiye ederler.

    Özellikle Erzurum lor peyniri oldukça besleyici ve doyurucudur. Bu peynir içerisinde serum protein barındırmaktadır. Bu sayede kas gelişimi sürecindeki bebekler ve sporcular için iyileştirici özelliği bulunur. Diyet yapanların da sıkça tükettiği lor peyniri probiyotik ve antioksidan özelliğe sahiptir. Bu sebeple hem bağışıklığı güçlendirir hem de kanser gibi hastalıklarla savaşır. Kemiklerin henüz yeni gelişmeye başladığı ve bağışıklığı bizlerden kat kat daha düşük olan bebeklerimiz için en doğru peynir türü lor peyniri olacaktır.

Recep Acar Süt Ürünleri katkısız ve organik lor peynirini sipariş etmek için tıklayabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/lor-peyniri-1-kg-138

 

 

BEBEĞİM PEYNİRİ SEVMİYOR NE YAPMALIYIM?

 

      Tıpkı bizlere olduğu gibi bebeklere de her tat güzel gelmez. Bazı bebekler peynirin tadını çok severken bazı bebekler hiç sevmeyebilir. Ancak her ne kadar sevmeseler de sağlıkları açısından peynir tüketmeleri gerekir. Bu noktada anneler bebeklerine peynir yedirmek için farklı yollara başvurabiliyor. Eğer bebeğiniz peynir yemekten hoşlanmıyorsa size birkaç önerimiz var.

 

  • Farklı Bir Lor Peyniri Deneyin: Farklı lor peynirlerinin tatları da birbirinden farklıdır. Bebeğinize farklı bir lor peyniri almayı deneyebilirsiniz. Yine beğenmediyse şansınızı biraz yöresel tatlardan deneyin deriz. Özellikle Erzurum lor peyniri gibi yumuşak tatlara sahip peynirler bebekler için çok uygundur. Recep Acar Erzurum lor peyniri yumuşacık tadı ve tamamen doğal olmasıyla bebeğiniz için doğru tercih olacaktır.
  • Lor Peynirini Tariflerin İçine Yedirin: Bazen anneler ne yaparsa yapsın bebekler peynir yemeyi reddederler. Bunu ağız tadına ya da peynirin ekşiliğine bağlayabiliriz. İşte tam da bu anda yapmamız gereken tek şey bebeğe sadece peynir vermek yerine içerisinde peynir olan bir yemek vermektir. Hazırladığınız yemeklerin içerisine biraz lor peyniri ufalayabilir veya aşağıda verdiğimiz tarifi hazırlamayı deneyebilirsiniz.

Recep Acar Süt Ürünleri katkısız ve organik lor peynirini sipariş etmek için tıklayabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/lor-peyniri-1-kg-138

 

Lor Peynirini Sevdiren Tarif

 

Gereken Malzemeler:

  • Lor Peyniri
  • Yumurta
  • Su

 

Yapımı:

Deneyen her bebeğin sevdiği bu tarif için öncelikle yumurtanızı haşlamanız gerekiyor. Yumurta sarısı bebeklere 6. Aydan itibaren verilebilmektedir. Haşlanan yumurta sarınızı bir gece önceden suda beklettiğiniz lor peyniri ile karıştırın. İşte yapması bu kadar kolay. Lor peynirini bir gece önceden suda bekletmenizin sebebi peyniri tuzundan ayırmaktır. Bir gün süreyle suda bekletip süzdüğünüz lor peyniri bebeğinizin yemesi için uygun yumuşak ve tuzsuz olacaktır.

 

RECEP ACAR ERZURUM LOR PEYNİRİ

 

Lor peyniri bebeklerin kemik gelişimine destek olmakta ve bağışıklığı güçlendirmektedir. Bu sebeple 6. Aydan itibaren ek gıdaya geçişte tüketilmesi çok önemlidir. Recep Acar Erzurum Lor Peyniri bebeklerin yemesi için uygun doğal ve katkısız bir peynir türüdür. Recep Acar’ın sertifikalı süt ve süt ürünlerini gönül rahatlığı ile bebeklerinize verebilirsiniz. 

Recep Acar Süt Ürünleri katkısız ve organik lor peynirini sipariş etmek için tıklayabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/lor-peyniri-1-kg-138

 


@2021-12-13 20:45:26