Dört Peynirli ve Köz Patlıcanlı Gnocchi (Niyokki)

Yemek Tarifleri

Dört Peynirli ve Köz Patlıcanlı Gnocchi (Niyokki)

İtalyan mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan niyokki hem ana yemek olarak hem de aperatif olarak sunulabilir. İçindeki çeşit çeşit peynirlerle tam bir lezzet şöleni vadeden ve köz patlıcanla farklı bir tat sunan niyokki, misafirlerinize sunabileceğiniz özel yemeklerden biri.

Dört Peynirli ve Köz Patlıcanlı Gnocchi (Niyokki) tarifi

 

İtalyan mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan niyokki hem ana yemek olarak hem de aperatif olarak sunulabilir. İçindeki çeşit çeşit peynirlerle tam bir lezzet şöleni vadeden ve köz patlıcanla farklı bir tat sunan niyokki, misafirlerinize sunabileceğiniz özel yemeklerden biri.

 

Dört Peynirli ve Köz Patlıcanlı Gnocchi (Niyokki) malzemeleri

 

Hamur için malzemeler

 

-Yaklaşık yarım kilo haşlanmış patates (3-4 adet orta boy patates)

-1 dolu tutam tuz

-Yarım muskat

-1 yumurta

-1 buçuk su bardağı un

-Yoğurma işlemi için 2 yemek kaşığı un

 

Peynirli Krema İçin Gerekli Malzemeler

 

-400 ml krema

-30 gram çedar peyniri

-30 gram gorgonzola

-30 gram Recep Acar Süt kaşar peyniri

-30 gram parmesan

 

Köz patlıcanlı sos için gerekli malzemeler

 

-2 adet turuncu çeri domates

-2 adet kırmızı çeri domates

-1 diş sarımsak

-2 adet patlıcan

- Bir adet közlenmiş kapya biberin 3’te 1’i

-2-3 dal taze kekik

-3 yemek kaşığı zeytinyağı

-Tuz

-Karabiber

 

Dört Peynirli ve Köz Patlıcanlı Gnocchi (Niyokki) nasıl yapılır?

 

  1. Geniş bir tencereyi su doldurun ve ocağa yerleştirin. İçerisine patatesleri koyarak haşlayın.
  2. Patlıcanları ocağın üstüne alın ve közlemeye başlayın. Közleme işi bittiğinde patlıcanları kenara ayırın.
  3. Haşlanmış olan patatesleri soyun. Bir kaba soyulmuş patatesleri koyun ve iyice ezin. Üzerine muskat ve bolca tuz ekleyerek karıştırın. 1 buçuk su bardağı unu ekleyin ve elinizle yoğurma işlemine başlayın. Karışımın içine bir adet yumurtayı ilave edin ve yoğurma işlemine devam edin.
  4. Yoğurma işlemi için tezgâhınıza iki kaşık un dökün ve patatesli karışımı tezgâhın üzerine koyarak yoğurma işlemine buradaki unla birlikte devam edin. İki elinizle hamuru iyice yoğurduktan sonra hamurunuz yumuşak bir kıvam almışken streç filme sarın ve kenarda dinlenmeye bırakın.
  5. Sos yapmak için küçük bir tencereyi ocağa alın ve altını açarak ısıtın. Sarımsağınızı ince ince doğrayın. Isınmış olan tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte doğramış olduğunuz sarımsağı ilave edin. Ocağın altını kısın ve eklediğiniz malzemeleri bir süre pişirin. Sonrasında çeri domatesleri birkaç parçaya bölerek tavaya katın.
  6. Dinlenmeye bıraktığınız hamurun yarısını kenara ayırın, kalan kısmı ise tezgâhta ince ve uzun olacak şekilde oklavayla açın. Hamur kesici veya bıçak yardımıyla iki parmak kalınlığında kesin. Tezgâhınızı bir kez daha unlayın ve çatal yardımıyla kesilen parçalara şekil verin.
  7. Közlenen patlıcanların kabuğunu soyun ve bir kabın içerisine alın. Közlenmiş biberleri ince ve uzun şekilde doğrayarak patlıcanların üstüne koyun. Kekik, karabiber ve tuz ekleyerek patlıcan ve biberleri iyice karıştırın. Sarımsaklı domates sosunu bu karışımın üzerine ilave edin ve karıştırın. Bu karışımı bir süzgecin içerisine alın ve kenarda bekletin.
  8. Hazırlayıp şekil verdiğiniz patatesli hamuru kaynayan suyun içine atın ve haşlanmaya bırakın. Hamur haşlanırken bir diğer yanda büyükçe bir tavanın içinde krema ve tüm peynirleri eriyene ve iyice kıvam alana kadar karıştırın. Haşlanmış olan patates hamurlarını bu kremalı sos tavasının içerisine ekleyin ve karıştırın.
  9. Servis tabağınızın alt kısmına hazırlamış olduğunuz soslu niyokkileri koyun. Süzgeçte suyu süzülmüş olan patlıcanlı sosu tabağın orta kısmına dökün.
  10. Eğer isterseniz yemeğin üstünü çam fıstığıyla süsleyebilirsiniz. Bunun için küçük bir tavaya tereyağı koyun ve çam fıstıklarını yağda kavurun. Daha sonra bu çam fıstıklarını yemeğin üzerine gezdirerek ilave edin. Afiyet olsun!

En iyi Erzurum yöresel ürünler markasından doğal kaşar peyniri siparişilerinizi bu linkten oluşturabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/dogal-kasar-peyniri/


@2020-10-01 17:14:52