Sağlıklı tırnaklar için hangi besinleri tüketmeliy

Sağlık

Sağlıklı tırnaklar için hangi besinleri tüketmeliy

Tükettiğimiz besinler vücudumuzun ihtiyaç duyduğu proteinleri, vitaminleri ve mineralleri sağlıyor. Eğer yeterince ve sağlıklı bir şekilde beslenirsek organlarımız sorunsuz bir şekilde çalışmasını sürdürüyor.

Sağlıklı tırnaklar için hangi besinleri tüketmeliyiz?

 

Tükettiğimiz besinler vücudumuzun ihtiyaç duyduğu proteinleri, vitaminleri ve mineralleri sağlıyor. Eğer yeterince ve sağlıklı bir şekilde beslenirsek organlarımız sorunsuz bir şekilde çalışmasını sürdürüyor. Yeterince vitamin ve mineral alınmadığında ise sağlık sorunlarının yaşanılması kaçınılmaz oluyor. Sağlıksız beslenme nedeniyle tırnakları sağlıksız hale gelen kişiler “Tırnak sağlığı için neler yemeliyiz?” sorusunun cevabını arıyor. Bu yazımızda sağlıklı tırnaklara sahip olmak için hangi yiyecekleri düzenli olarak tüketmeniz gerektiğini sizlere aktaracağız.

 

Beslenme düzenimizi değiştirmemiz gerektiğinin sinyalini veren ve ilk görüşte anlaşılabilecek olan değişiklik, tırnaklarımızın sağlıksız görünmeye başlamasıdır. Yeterli vitamin ve mineraller alınmadığı takdirde tırnakların üstünde beyaz lekeler görülebilmekte, tırnağın genel yapısı bozulmakta ve tırnak güçsüzleşerek düşebilmektedir. Aşağıda yer verdiğimiz yiyecekleri tüketerek siz de sağlıklı tırnaklara sahip olabilirsiniz.

 

 

Tırnak sağlığı için tüketilmesi gereken yiyecekler

 

Maydanoz

 

İçinde yer alan potasyum, kalsiyum ve magnezyum ile tırnak sağlığını korumak için tüketilmesi gereken başlıca yiyeceklerden biri olan maydanoz ayrıca yemeklere de lezzet katıyor. İster yemeğe katın ister suyunu kaynatarak için isterseniz de salatalara dahil edin, maydanozu her gün mümkün olmasa bile haftada birkaç kere tüketmenizi tavsiye ederiz.

 

Salatalık

 

Sülfür ve silika elementleri barındıran ve yapısının yüzde 90’ı sudan oluştuğu için vücudun kendini tazelemesini ve sağlıklı olmasını sağlayan salatalık, tırnakların da sağlıklı görünmesini mümkün kılıyor. Salatalığı kahvaltılarda tüketebileceğiniz gibi salatalara da dahil edebilirsiniz. Salatalığı havuç suyu ile karıştırdığınız takdirde daha faydalı hale geleceğini de belirtelim.

 

Sızma zeytinyağı

 

E vitamini açısından çok zengin olan zeytinyağının lezzetini anlatmaya gerek yok sanırız. Her yemeğe farklı bir tat katan zeytinyağını yemeklerinizde ve salatalarınızda düzenli olarak kullanmanız sadece tırnak sağlığı için değil cilt sağlığı ve kalp sağlığı için de çok faydalı olacaktır.

 

Deniz Mahsulleri

 

Sağlıklı yiyecekler listelerinde başı çeken ve haftada en az iki kere tüketilmesi önerilen balık, içindeki B12 vitamini ve Omega 3 ile tırnaklara iyi gelen besinlerden biri. Tüm balık türleri bu vitamin ve mineraller açısından zengindir. Bu nedenle hangilerini tüketmek istediğiniz tamamen size kalmış durumda.

 

 

 

Soğan

 

Yemeklerin olmazsa olmazlarından soğanın sağlık açısından ayrı bir önemi bulunuyor. İçinde kalsiyum, fosfor, demir ve potasyumun yer aldığı soğan için her derde deva dersek abartmış olmayız. Tırnak sağlığı için soğan tüketimini devamlı hale getirmenizde fayda var.

 

Biber

 

Tüm biber çeşitleri silisyum ve florin içeriyor ve bu elementler tırnakların sağlıklı olmasını sağlıyor. Tıpkı salatalık gibi biberi de havuç suyuyla karıştırarak tüketebilir ve böylece daha çok verim alabilirsiniz  

 

Kabuklu kuruyemişler

 

Muhtemelen bu listede kabuklu kuruyemiş görmeyi beklemiyordunuz. Ancak kuruyemişler tırnakların düzgün şekilde uzamasını sağlayan başlıca yiyeceklerden biridir. Ayrıca kabuklu kuruyemişlerin saç derisini iyileştirmeye yardımcı olduğu ve cildin yenilenmesini sağladığı da bilinmektedir.


@2020-10-23 23:53:10