Tereyağlı Pilav

Yemek Tarifleri

Tereyağlı Pilav

Sultan sofralarına layık: Tereyağlı garnitürlü pilav Siz bir su bardağı pilavlık pirinci ılık suda 10 dakika kadar bekletip bir iki su yıkarken, biz de iyi bir pilavın püf noktalarını anlatalım. Yıkama suyu duru olana kadar yıkanan pirinç, pilavınızın lapa olmasını engeller. Mis gibi tereyağı kokusunu pilavın her tanesinde hissetmenin en kesin yolu da doğal bir tereyağı kullanmaktır.

Sultan sofralarına layık: Tereyağlı garnitürlü pilav

 

Siz bir su bardağı pilavlık pirinci ılık suda 10 dakika kadar bekletip bir iki su yıkarken, biz de iyi bir pilavın püf noktalarını anlatalım.

 

Yıkama suyu duru olana kadar yıkanan pirinç, pilavınızın lapa olmasını engeller.

 

Mis gibi tereyağı kokusunu pilavın her tanesinde hissetmenin en kesin yolu da doğal bir tereyağı kullanmaktır.

 

Gelelim tarife;

 

Doğal tereyağınızdan 3 yemek kaşığı kadar pilav tencerenize koyun. Pilavın rengi tereyağından dolayı biraz koyu olacak, rengi koyu olmasın derseniz tencereye 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyduktan sonra tereyağını ekleyebilirsiniz. Pirinçlerinizi iyice süzüp, kısık ateşte, ne kadar tane tane olmasını isterseniz o kadar karıştırarak kavurun. Bir bardak pirinç için iki bardak sıcak su ekleyin ve üzerine, bir küçük konserve garnitürü yıkayıp süzerek ilave edin. Pilavın suyuna tuz ilave edin. Su normalden biraz daha fazla tuzlu olduğunda, pilavınızın tuzu tam olarak ayarında olacaktır. Kaynadıktan sonra altını kısıp kapağı kapalı bir şekilde, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilav pişirme esnasında karıştırılmayı sevmez. Suyu çektiğinde altını kapatıp tahta kaşıkla bir tur karıştırıp havalandırın. Tencerenizin üzerine kâğıt havlu, temiz bez ya da gazete koyarak kapağı üzerine kapatın. 10 ya da 15 dakika kadar demlenmesine izin verin. Servis esnasında üzerini maydanoz ya da dere otuyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tereyağı siparişi için ; https://www.recepacarsut.com/dogal-tereyagi/


@2020-09-22 16:49:31