Sağlıklı saçlar için beslenme önerileri

Sağlık

Sağlıklı saçlar için beslenme önerileri

Işıl ışıl parlayan, kolay uzayan, kırılmayan ve kolay taranan sağlıklı saçlara sahip olmak için beslenmenin ne derece önemli olduğunu bilmeyen yoktur. Doğru beslenme ile sağlıklı saçlara ulaşmak için aslında ek bir çaba göstermemiz gerekmiyor.

Sağlıklı saçlar için beslenme önerileri

 

Işıl ışıl parlayan, kolay uzayan, kırılmayan ve kolay taranan sağlıklı saçlara sahip olmak için beslenmenin ne derece önemli olduğunu bilmeyen yoktur.  Doğru beslenme ile sağlıklı saçlara ulaşmak için aslında ek bir çaba göstermemiz gerekmiyor. Sadece saç bakımı için gerekli mineral, vitamin, protein ve yağları içeren besinlere öğünlerimizde yer vermek yeterli. Sağlıklı saçlar için neler yemeliyiz sorusunun cevabı ise oldukça uzun. Sağlıklı saç için beslenme önerilerini sizin için derledik ve bir liste haline getirdik. Yapmanız gereken ise sadece bu besinleri gün içerisinde tükettiğinizden emin olmak.

 

Sağlıklı saçlar için hangi yiyecekler tüketilmeli?

 

Saç köklerinin ve saç derisinin sağlığı, saç tellerinizin sağlığını belirleyen en büyük etmenlerin başında gelmektedir. Bu nedenle; cilt sağlığına faydalı besinler aynı zamanda saç sağlığınızı korumada da etkili olacaktır. Saçın doğru nem dengesine sahip olması, sağlıklı saçın en belirgin özelliğidir. Fön, maşa, boya gibi uygulamalar ve çevresel bazı nedenler saçın nem dengesini bozarak kırılmasına, kopmasına ve cansız görünmesine neden olabilir. Saç sağlığı için mutlaka doğru beslenmeli ve stresten uzak durulmalıdır.

 

  • Yoğurt: Günlük beslenmenize dahil edeceğiniz iki kâse yoğurt ile saç dökülmesi ve saç tellerinin incelmesi gibi sorunların önüne geçebilirsiniz. Doğal yoğurt, içerisinde bulunan B5 vitamini sayesinde saç derisindeki kan akımını hızlandırır ve saçınızın beslenmesine yardımcı olur.
  • Lor Peyniri: Lor peyniri, yüksek protein oranı ile kemik gelişiminize olduğu kadar saç sağlığınıza da yardımcı bir yiyecektir. Kahvaltınıza ekleyeceğiniz bir yemek kaşığı kadar organik lor peyniri ile, saç sağlığınızı destekleyebilirsiniz.
  • Somon Balığı: Omega-3 zengini somon, haftada en az bir kez tüketildiğinde, saçın canlı ve parlak bir görüntüye kavuşmasına yardımcı olacaktır.
  • Ispanak: Demir yönünden oldukça zengin olan bu besin aynı zamanda A, C vitaminleri ve folat ve betakaroten mineralleri sayesinde, saçların beslenip nemlenmesini sağlar. Demir eksikliği nedeniyle oluşan saç dökülmesi problemine iyi gelir.
  • Ceviz: En sağlıklı kuruyemişler arasında yer alan ceviz, düzenli tüketildiğinde saç kırılması problemlerinin önüne geçilmesine yardımcı olur.
  • Antep fıstığı: Genetik kellik problemlerinde de destek olan bu kuruyemiş, özellikle erkekler tarafından her gün yaklaşık bir avuç kadar tüketildiğinde saç sağlığı açısından faydalıdır.
  • Mercimek: Demir, çinko ve protein içeriği ile mercimek, kan akışını hızlandırırken, yeni saç oluşumunu da destekler. Saçların daha canlı görünmesi ve daha hızlı uzamasına da yardımcı olur.
  • Yulaf: Saç uzamasına destek olan yulaf, demir, çinko, omega-3 açısından oldukça zengin bir besindir.
  • Yumurta: İçerisinde bulunan B vitamini sayesinde, saç kırılmaları ve kepek problemlerinin oluşmasını engeller. Aynı zamanda içeriğinde bulunan protein, saçın parlamasını ve sağlıklı görünmesini sağlar.
  • Tarçın: Kan akışına yardımcı olan tarçın, saç köklerini besler ve saçın daha güçlü olmasını sağlar.

 


@2020-10-19 16:04:43