4 Peynirli Pizza Tarifi

Yemek Tarifleri

4 Peynirli Pizza Tarifi

4 peynirli pizzayı tarifimizdeki ölçülerde hazırladığınızda 2 ila 4 kişilik bir pizza yapmış olacaksınız. Eğer daha fazla kişi için pizza hazırlamak niyetindeyseniz aynı ölçülerin katlarını kullanarak daha fazla pizza yapabilirsiniz.

4 Peynirli Pizza Tarifi

 

İtalya’nın meşhur pizzalarından biri olan dört peynirli pizza özellikle et yemek istemeyen veya peyniri çok sevenlere hitap ediyor. İçinde kendine has tatları olan peynirlerin bir arada kullanıldığı pizzayı yapmak sandığınız kadar da zor değil.

 

4 peynirli pizzayı tarifimizdeki ölçülerde hazırladığınızda 2 ila 4 kişilik bir pizza yapmış olacaksınız. Eğer daha fazla kişi için pizza hazırlamak niyetindeyseniz aynı ölçülerin katlarını kullanarak daha fazla pizza yapabilirsiniz. Hazırlama süresi yaklaşık 35 dakika olan dört peynirli pizzanın pişme süresi ise fırının performansına bağlı olarak 20 ila 25 dakika arasında değişkenlik gösteriyor.

 

4 Peynirli Pizza Malzemeleri

 

Hamuru için

 

-1 çay bardağı dolusu süt

-3 su bardağı silme un

-1 su bardağı oda sıcaklığında su

-1,5 çay kaşığı kadar aktif kuru maya

-2 yemek kaşığı sıvı yağ

-1 çay kaşığı tuz

-1 çay kaşığı şeker

 

Pizzanın Üstü İçin

 

-200 gram taze beyaz peynir

-250 gram mozarella peyniri

-400 gram rendelenmiş Recep Acar Taze kaşar peyniri

-50 gram rokfor veya Recep Acar Erzurum göğermiş peyniri

-5 adet zeytin

 

Pizza Hamurunu Açmak İçin

 

-Mısır unu

 

4 Peynirli Pizza Nasıl Yapılır?

 

  1. İlk önce bir bardağa mayayı boşaltın.  Malzemeler listesinde yer alan miktardan bir fincan sıcak su alarak mayanın üstüne dökün. Yaklaşık 5-10 dakika içerisinde maya kabaracak ve üzerinde köpükler oluşmaya başlayacak.
  2. Geniş ve derin bir kap alın. Bu kabın içine unu dökün ve ortasını havuz şeklinde açın.
  3. Unun ortasına şekeri ve tuzu ilave ettikten sonra erimiş olan mayayı da karışıma ekleyin.
  4. Son olarak yağı da kabın içine aldıktan sonra sütü de döküp yoğurma işlemine geçebilirsiniz.  Yavaş yavaş ılık su ekleyerek yumuşak yapıda bir hamur hazırlayın. SU eklerken kontrollü olmalı ve azar azar ekledikçe bir yandan da yoğurma işlemine devam etmelisiniz.
  5. Yoğurma işlemi biten hamuru üzerine battaniye veya herhangi bir örtü kapatarak mayalanmaya bırakın. Eğer daha hızlı mayalanmasını istiyorsanız çok az ısıtılmış fırında hamuru bekletebilirsiniz. Fırında mayalama yapmayı tercih ederseniz 10-15 dakikalık bir süre yeterli olacaktır. Bunun için fırınınızı 50 derecelik ayarda 5 dakika kadar çalıştırıp kapattıktan sonra yoğurma kabınızı fırının içerisine koyarak fırın kapağını kapatabilirsiniz.
  6. Mayalama işlemi bittikten sonra hamuru iki eşit parçaya ayırın. Yuvarlak haline getirdiğiniz hamur parçalarını üzerine un serpilmiş olan tepsiye koyun. 10 dakika kadar da bu şekilde mayalanmaya bırakın.
  7. Fırında 10 dakikalık ikinci mayalama işlemi de bittikten sonra tepsiyi fırından alın ve hamur parçalarından birini tezgâhın üzerine koyun. Mısır unu kullanarak ve elinizle bastırarak hamuru biraz açın. Az da olsa açılmış olan hamuru yağlı kâğıt olan tepsiye alın ve burada elinizle kenarlardan bastırarak açma işlemine devam edin.
  8. Yuvarlak şekilde iyice açtığınız hamurun üzerine önce beyaz peyniri ufalayarak ilave edin. Beyaz peynirden sonra rendelenmiş olan kaşar peynirini pizzanın üstüne güzelce yayın. Sonrasında mozarella peyniri, küflü peynir ve son olarak da zeytinleri pizzanın üzerine eşit aralıklarla yerleştirin.
  9. Önceden 210 derecede ısıttığınız fırına pizzanızı yerleştirin. Pizzayı fırının en alt gözüne koymaya dikkat edin.
  10. Pizzanın üstünde peynirler olduğu için üst kısım kısa süre içerisinde kızaracaktır. Pizzanın tam olarak pişip pişmediğini anlamak için ise hamurun altını kontrol etmeniz gerekiyor. Eğer alt kısım da piştiyse pizzanız hazır demektir.
  11. Kalan diğer hamuru da aynı işlemlerle hazırlayıp ilk pizza piştikten sonra fırına verebilirsiniz.
  12. Fırından çıkardığınız pizzayı sıcak şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

 

4 Peynirli Pizza Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

 

Dört peynirli pizza tarifinde yer alan peynirlerden biri tuzlu ve diğerleri tuzsuz olursa daha lezzetli bir pizza ortaya çıkacaktır.

 

Küflü peynir sevmiyorsanız dil peyniri gibi farklı bir peynir tercih edebilirsiniz.

 

Peynirlerin miktarını arzu ettiğiniz gibi değiştirebilir, isterseniz daha fazla veya az peynirli bir pizza yapabilirsiniz.

 

Fırın tabanında yağlı kâğıt kullanmak istemiyorsanız, mısır unu serperek de hamurunuzu yayabilirsiniz.

 

Pizza hamurunuz arttıysa kalan hamuru buzdolabında +4 derecede 2 gün kadar saklayabilirsiniz. Kullanmak istediğinizde şekil verip 10 dakika mayalanmasını beklemelisiniz.

 

 

 

 

 

 


@2020-10-22 23:20:01