Peynirli Sıkma Tarifi

Yemek Tarifleri

Peynirli Sıkma Tarifi

Sabah kahvaltılarınızda uzun saatler harcamadan lezzetli mi lezzetli peynirli sıkmalar mı yapmak ister misiniz? Hem yapımı kolay olan hem de birkaç malzemeyle, dakikalar içinde hazırlanabilen peynirli sıkmayı eğer denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Peynirli Sıkma Tarifi

 

Sabah kahvaltılarınızda uzun saatler harcamadan lezzetli mi lezzetli peynirli sıkmalar mı yapmak ister misiniz? Hem yapımı kolay olan hem de birkaç malzemeyle, dakikalar içinde hazırlanabilen peynirli sıkmayı eğer denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Zaten bir kere denedikten sonra kahvaltılarınızda sık sık görmek isteyeceğiniz bir lezzet olacağına eminiz.

 

Mersin’in meşhur kahvaltılığı peynirli sıkması; nefis iç harcı ve tereyağıyla harmanlanan lezzeti ile sofralarınızın vazgeçilmezlerinden olmaya aday. Peynirli sıkmayı hazırlamanız için ihtiyacınız olan süre sadece 15 dakika. Pişirme süresi ise yaklaşık 10 dakika sürüyor. Verdiğimiz ölçülerde yaptığınızda toplamda 10 adet peynirli sıkma olacak. Eğer daha fazla yapmak isterseniz un ve iç harç için gerekli malzemeleri artırarak yapabilirsiniz.

 

Hızlı hazırlanması sayesinde uykunuzdan uzun süre feragat etmenize gerek kalmadan leziz bir Pazar kahvaltısı hazırlamamanız için hiçbir neden yok!

 

Peynirli Sıkma Malzemeleri

 

Hamuru için

 

-450 gram un

-1 çay kaşığı tuz

-1 paket kabartma tozu

-250 ml su (Yaklaşık 1.5 su bardağı kadar)

 

İç Harcı İçin

 

-1 adet kuru soğan (yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğranmış)

-250 gram Recep Acar lor peyniri

-Yarım çay bardağı sıvı yağ

-Recep Acar Erzurum doğal tereyağı

-1 çay kaşığı dolusu pul biber (Acı seviyorsanız daha fazla da koyabilirsiniz)

-1 çay kaşığı karabiber

-1 çay kaşığı tuz

 

Peynirli Sıkma Nasıl Yapılır?

 

  1. Sıkmanın hamurunu hazırlamak için geniş bir yoğurma kabına hamur için gerekli olan tüm malzemeleri koyun ve hamuru yoğurmaya başlayın. Birkaç dakikalık yoğurma işleminden sonra kabın üstünü streç film ile kapatın ve hamuru 15 dakika boyunca bekletin.
  2. Yemeklik doğradığınız soğanları yarım çay bardağı sıvı yağ ile iyice kavurun. Kavrulan soğanın içine peyniri ilave edin ve karıştırmayı sürdürün.
  3. Pul biber, tuz ve kara biberi ekledikten sonra tavanın altını kapatın ve tavayı ocaktan alın.
  4. İyice dinlenen hamurdan 10 eşit parça çıkarın ve bezeler oluşturun.
  5. Tezgahınızı unlayın. Kopardığınız her bir parçayı tabak büyüklüğünde boyutlarda açın.
  6. Açtığınız hamurların sığabileceği büyüklükte bir tava alın ve tavayı ocakta ısıtmaya başlayın. Tavaya hamurlardan birini koyun ve hamurun çok fazla kabarıp şeklini yitirmemesi için çatal yardımıyla hamurun üstüne birkaç tane delik açın. Hamurun bir tarafı piştiğinde çevirin ve diğer tarafını da pişirin.
  7. Pişirdiğiniz hamuru tavadan alın ve tabağa koyun. Henüz hamur sıcakken çabucak tereyağı ile hamuru yağlayın. Hazırladığınız harçtan hamurun içine istediğiniz kadar koyun. Ancak çok fazla iç harç koyarsanız hamuru kıvırmak zor olacağı için harcı ona göre ayarlamanızda fayda var. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

 

Peynirli Sıkma Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

 

Hamuru pişirmeden önce tavanın iyice kızdığından emin olun. Aksi takdirde hamur tavaya yapışabilir.

 

Hamurları daha küçük boyutta açarak atıştırmalık küçük lokmalar halinde sıkmalar yapabilirsiniz.

 

Erzurum yöresinden doğal süt ürünleri Recep Acar Süt Ürünleri kalitesi ile uygun fiyatlara satın almak için tıklayabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/


@2020-10-14 14:14:13