Çocuklara Peyniri Sevdirmenin Yolları

Genel

Çocuklara Peyniri Sevdirmenin Yolları

Bu yazımızda çocuklarınız peynir sevmesini sağlayacak olan bazı yöntemleri sizlerle paylaşacağız. Bu yöntemler genel itibarıyla çocuklarınızın peynirin görüntüsüne, tadına ve kokusuna alışmasını ve zaman içinde peyniri sevmesini sağlayacaktır.

Çocuklara Peyniri Sevdirmenin Yolları

 

Peynirler kahvaltılarımızın vazgeçilmez yiyeceklerinden biri. Hem lezzetlerine doyum olmayan hem de içerdiği protein ve minerallerle sağlığımızı korumamıza yardımcı olan peynirleri sıklıkla tüketmemiz uzmanlar tarafından öneriliyor. Peynirin hayatımızdaki yeri bu kadar önemli olsa da küçük yaştaki çocuklar ilk kez peynirle tanıştıklarında aldıkları lezzetten pek de memnun olmuyor. Bu durumdaki anneler ise peynir yemeyen çocukların mineral ve proteinlerden mahrum kalmasından endişe ederek çocuklara peyniri nasıl sevdirebilecekleriyle ilgili yöntemler arıyor.

  Çocuğunuz için en kaliteli ve organik peynirleri buradan uygun fiyata satın alabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/

Bu yazımızda çocuklarınız peynir sevmesini sağlayacak olan bazı yöntemleri sizlerle paylaşacağız. Bu yöntemler genel itibarıyla çocuklarınızın peynirin görüntüsüne, tadına ve kokusuna alışmasını ve zaman içinde peyniri sevmesini sağlayacaktır. Bu alışkanlığı edinmeleri için eğlenceli sunumlar hazırlamak ve peyniri yiyeceklerin içine farklı şekillerde ilave etmek gibi birçok yöntemi evinizde kolayca uygulayabilirsiniz.

 

  1. Öncelikle peyniri farklı yapılarda çocuklarınıza sunmayı deneyin. Çocuğunuz peynirin normal halini gördüğünde yemek istemeyebilir fakat rendeleyerek önüne sunduğunuz bir peynir çocuğunuz için ilginç gelebilir ve peyniri yemek isteyebilir. Çocukların peynire alışması için peynirin dikkatlerini çekmesi gerektiğini unutmayın
  2. Peynirleri kullanarak tabağa seveceği figürler hazırlayabilirsiniz. Örneğin çocuğunuzun çok sevdiği bir çizgi film karakterini tabağa yansıttığınızda bu onun ilgisini çekecek ve peynir yeme alışkanlığını edinmesine vesile olacaktır.
  3. Peyniri tek başına yemek istemiyorsa bir ekmek diliminin üstüne peynir koyun ve biraz baharatla lezzetlendirerek fırına atın.
  4. Sevdiği bir yemeğin üstüne, içine veya yanına peynir koyarak peynirin lezzetine alışmasını sağlayabilirsiniz. Mesela makarnayı seviyorsa üstüne peynir rendeleyerek sunabilirsiniz.
  5. Rengarenk peynir topları hazırlayın. Çok az zeytinyağı kullanarak yuvarladığınız lor peynirini baharatlara, susama, ceviz kırığına, maydanoza, rendelenmiş havuca veya mısır gevreğine batırarak servis edin. Peynir toplarının renkli görüntüsü çocuğunuzun ilgisini çekecektir.
  6. Belki de çocuğunuz peyniri seviyor ancak evde bulunan peynirinizin tadını beğenmiyor olabilir. Daha önce hiç denemediği bir peynir alın ve bu peynirin tadına bakmasını sağlayın.
  7. İçinde peynir olan bir kek yapabilirsiniz. Cheesecake hazırlayabilir veya tuzlu olan herhangi bir kek tarifinin içine peynir ilave edebilirsiniz.
  8. Peynirli veya kaşarlı sandviç hazırlayabilirsiniz. Sandviçlerin içinde birçok farklı malzeme olduğu için denemek isteyecekleri bir lezzet olabilir.
  9. Evde peynirli pizza hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız pizzanın tabanına bolca peynir ilave ettikten sonra üstüne çocuğunuzun sevdiği diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz. Uzayıp giden peynir çocuğunuzun ilgisini çekecek ve hoşuna gidecektir.
  10. Kahvaltıda bol peynirli bir omlet yapabilirsiniz. Eğer çocuğunuz peynirin kokusundan rahatsızlık duyuyorsa baharat, domates veya maydanoz ilave ederek bu sorunun önüne geçebilirsiniz.
  11. Eğlenceli kahvaltı tabaklar hazırlayıp tabaklara bir hikâye ekleyebilirsiniz. Örneğin evine gitmek isteyen bir çizgi film karakterinin önünde peynirden bir engel olabilir ve çocuğunuz bu peyniri yiyerek sevimli kahramanın evine ulaşmasını sağlayabilir. Bunun gibi eğlenceli hikayelerle peyniri kolayca sevdirebilirsiniz.
  12. Hazırladığınız sebzeli köftelerin üstüne peynir rendeleyebilirsiniz. Çocuklar köfteyi sevdiği için afiyetle yiyecek ve peynirin tadında alışacaktır.
  13. Evde kendiniz basit bir peynir tarifiyle peynir yapabilirsiniz. Peyniri yaparken çocuğunuzu da bu sürece dahil ederek peynir yapımını eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Peynir yapmayı seven çocuğunuz kendi yaptığı peyniri tüketmek isteyecektir.

 

Tüm bu yöntemleri denemenize rağmen çocuğunuz halen peynir tüketmeye yanaşmıyorsa zamana bırakmanız en iyisi olacaktır. Gelecek dönemlerde çocuğunuz peynir tüketmeye kendi isteğiyle başlayabilir. Bu süreçte ise peynirden alabileceği mineral, kalsiyum ve proteinleri süt ve yoğurt gibi diğer süt ürünlerinden almasını sağlayabilirsiniz.

  Çocuğunuz için en kaliteli ve organik peynirleri buradan uygun fiyata satın alabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/


@2020-11-07 18:47:28