KURU DUT FAYDALARI NELERDİR?

Sağlık

KURU DUT FAYDALARI NELERDİR?

Dut, yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden bir tanesi. Sağlık açısından da sayılmayacak kadar çok faydası bulunuyor. Kuru dut ile bu faydalardan kışın da yararlanmak mümkün.

KURU DUT FAYDALARI NELERDİR?

 

     Dut, yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden bir tanesi. Sağlık açısından da sayılmayacak kadar çok faydası bulunuyor. Kuru dut ile bu faydalardan kışın da yararlanmak mümkün. Kanseri engellemekten kan yapmaya kuru dutun faydaları say say bitmiyor. Sizlere, kuru dutu hayatınıza biraz daha katmanıza yardımcı olacak bir liste hazırladık. Bir avuç kuru dutun vücudunuzda nelere iyi geleceğini duyunca çok şaşıracaksınız.

 

  • Kan yapar: Dut, zengin bir demir deposudur. İçerisindeki yoğun demir minerali sayesinde kuru dut kansızlık tedavisinde sıkça önerilmektedir.
  • Karaciğeri Güçlendirir: Kuru dut karaciğeri güçlendirme özelliği sayesinde birçok karaciğer hastalığına iyi gelmektedir.
  • Kalp Hastalıklarının Önüne Geçer: Kuru dutun bilinen bir diğer özelliği de damarları temizlemesidir. Bu sayede damar tıkanıklığı gibi birçok kalp ve damar probleminin önüne geçer.
  • Bağışıklığı Güçlendirir: Özellikle kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek için bol bol C vitaminine ihtiyacımız var. Kuru dut ise tam bir C vitamini deposu. Yiyeceğiniz bir avuç kuru dut günlük C vitamini ihtiyacınızın çoğunu karşılamaya yetecektir.
  • Bağırsak Kurtlarından Kurtulmaya Yardım Eder: Düzenli kullanımda kuru dut, bağırsak kurtlarının düşmesine yardım eder.
  • İdrar Söktürür ve Kabızlığa İyi Gelir: Kuru dut sindirim sistemini hızlandırıcı bir etkiye sahiptir. Bu özelliği ile de idrar söktürür ve kabızlığa iyi gelir.
  • Saçı Besler: Kuru dut biraz su ile kaynatıldığında saçı beslemektedir. Saçınızın daha canlı gözükmesi için iki avuç kuru dutu 1 litre suda kaynatıp, saçınızı bu suyla durulayabilirsiniz.
  • Antioksidan Kaynağıdır: Daha uzun bir yaşam için antioksidanların yeri azımsanamayacak kadar büyük. Kuru dut ise tam antioksidan kaynağı.
  • Kansere Karşı Korur: Antioksidanlar serbest radikallerin hücrelerimizi verdiği zararları engelleyen maddelerdir. Bu sayede kanser hücrelerine de savaş açarlar. Antioksidan açısından oldukça zengin olan kuru dut kanseri engellemeye yardımcı olmaktadır.
  • Kolesterol Seviyelerini Dengeler: Kuru dut lif yönünden zengin bir yiyecektir. Posasının fazla olması kişilerin kolesterol seviyelerini dengede tutmaya yardımcı olmaktadır. Ayrıca bağırsakların çalışmasına katkıda bulunduğu da bilinen bir faydasıdır.

 

Recep Acar Süt farkıyla satışa sunulan seçme dut kurusu, dutun tüm bu faydalarını güvenilir bir şekilde evlerinize taşıyor. Çocuklarınızın sağlıklı atıştırmalıkları arasına dut kurusu ekleyebilir ve kış aylarında onları salgın hastalıklara karşı da koruyabilirsiniz.

 Kuru dut siparişlerinizi buradan verebilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/kuru-dut-500-gr-seme-dut-kurusu-180

 


@2021-11-24 12:02:29