Kemik Sağlığı İçin Hangi Besinleri Tüketmeliyiz?

Sağlık

Kemik Sağlığı İçin Hangi Besinleri Tüketmeliyiz?

Kemiklerin gelişmesi için kalsiyum açısından zengin gıdaların tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca kalsiyumun yanında potasyum, magnezyum, omega 3 ve D vitamini içeren yiyecekler de kemik sağlığını korumada yardımcıdır.

Sağlıklı Kemikler İçin Hangi Besinleri Tüketmeliyiz?

 

Kemik gelişimi ve sağlığı için doğru beslenme büyük önem taşımaktadır. Özellikle de ileri yaşlarda kemik erimesi gibi rahatsızlıkların yaşanmaması için bazı gıdaların düzenli olarak tüketilmesi gerekir.

 

Kemiklerin gelişmesi için kalsiyum açısından zengin gıdaların tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca kalsiyumun yanında potasyum, magnezyum, omega 3 ve D vitamini içeren yiyecekler de kemik sağlığını korumada yardımcıdır. Yazımızda bahsedeceğimiz besinlerden birini veya birkaçını günlük yemek listenizin içine dahil ettiğiniz takdirde kemik sağlığınızı koruyabilir ve yaşlılıkta karşılaşabileceğiniz kemikle ilgili rahatsızlıkların önüne geçebilirsiniz.

 

Süt en önemli kalsiyum kaynaklarından biri

 

Kemik sağlığı dendiğinde akla ilk gelen ürünlerden biri süt oluyor. Tam bir kalsiyum deposu olan süt, her yaştan insanın düzenli olarak tüketmesi gereken, sağlıklı bir besindir. 50 yaşın altındaki kişilerin günde yaklaşık 1.200 miligram kalsiyum alması önerilmektedir. 50 yaş ve üzeri kişilerin ise günlük alması gereken kalsiyum miktarı 1.000 miligramdır. Bir bardak sütte yaklaşık 300 miligram kalsiyum bulunmaktadır. Bu da günde yalnızca bir bardak süt tüketerek kalsiyum ihtiyacınızın önemli bir kısmını karşılaşabileceğinizi gösterir.

 

Süt ve limon karışımı kemik erimesine çok iyi gelmektedir. Bir bardak sütün içine yarım limon sıkarsanız ve bu karışımı düzenli bir şekilde tüketirseniz gelecekte kemik erimesi yaşama ihtimaliniz oldukça azalacaktır.

 

Yoğurt ve Peynir ürünleri en yüksek kalsiyuma sahip besinlerden

 

Kalsiyum zenginliği konusunda süt kadar bilinmese de aslında yoğurt ve peynir ürünleri süte göre daha fazla kalsiyum içermektedir. Peynir ve yoğurtun içerisinde süte göre yaklaşık 2.5-3 kat daha fazla kalsiyum bulunur. Dolayısıyla sıklıkla tüketilmesi tavsiye edilir.

 

Sardalya balığı kemik sağlığını korumada yardımcı

 

Sardalya balığı hem vitamin açısından hem de kalsiyum yönünden zengindir. 3 adet sardalya balığı kuyruğu tüketiminin yaklaşık bir bardak süt içmekle eşit olduğunu söylemek mümkün.

 

Somon balığını düzenli olarak tüketmelisiniz

 

İçeriğinde bolca Omega 3 barındıran somon balığı kemiklerin gelişimini ve sağlıklı olmasını sağlayan önemli besinlerden biridir. Haftada en az iki kere tüketilmesi kemik gelişimine fayda sağlar.

 

 

 

 

 

Soya ürünleri tam bir kalsiyum deposudur

 

Birçok vitaminin de yer aldığı soya ürünleri kemik sağlığının korunması için tüketilmesi gereken ürünlerin başındadır. 100 gram soya içeren bir gıda, günlük kalsiyum ihtiyacınızın tamamını karşılayabilir.

 

Fasulye kalsiyum ve Omega 3 açısından zengin

 

Türk mutfağının vazgeçilmez gıdalarından biri olan ve yemeklerimizde sık sık kullandığımız baklagillerden biri olan fasulye kemik sağlığını korumada yardımcıdır. Ayrıca kemiklerin güçlenmesini de mümkün hale getirir. İçerisinde çok miktarda kalsiyum bulunan fasulyenin sıklıkla tüketilmesi, kemik ile ilgili hastalıkların ortaya çıkma ihtimalini önemli ölçüde azaltmadır.

 

Kemik sağlığınızı koruyacak ve kemiklerinizi güçlendirecek ürünler Recep Acar’da. Kemiklerinizin güçlenmesini ve sağlıklı olmasını sağlayacak olan doğal süt ürünlerini güvenle satın alabilir ve afiyetle tüketebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


@2020-10-19 10:18:23