Lezzetin diğer adı: Kelle Kaşar Peyniri

Peynir

Lezzetin diğer adı: Kelle Kaşar Peyniri

Kelle kaşar peyniri; mevsimine uygun olarak inek, koyun ve keçi sütlerinden üretilen, içerdiği ortalama %25 yağ oranı ve 100 gr tüketildiğinde günlük kalsiyum ihtiyacının neredeyse %65 oranında karşılaması nedeniyle her yaştan insan

Lezzetin diğer adı: Kelle kaşar peyniri %100 Sütten Katkısız Koruyucusuz Renklendiricisiz

 

Doğum yeri Bulgaristan olan Kaşar peyniri, kahvaltı masalarında, yemek tarihleri ve hamur işlerinde misafir ettiğimiz, salatalarımıza renk katan yüz yıllık bir lezzet. Yahudi bir peynir ustasının kızı tarafından, kazara bulunduğu rivayet edilen bu lezzetli peynir, günün her öğününde, tatlısından tuzlusuna tüm peynirli tariflerde karşımıza çıkıyor.  Selanikli küçük kız Raşel, peynir ustası babasının peynir kazanları etrafında dolaşırken yanlışlıkla, kestirilmiş peynir tanelerini kaynar suya düşürmeseydi, belki de kaşar peyniri lezzetine uzun bir süre hasret kalacaktık. Raşel ve babasının, bu sevimli hata sonrası tonlarca üreterek, önce Selanik ve sonrasında tüm dünyaya sevdirdiği kaşar peyniri, Anadolu coğrafyasında da birçok bölgede başarı ile üretilen peynir ürünleri arasında yerini almıştır.

%100 sütten üretilen doğal Kaşar Peynir Çeşitleri İçin ; https://www.recepacarsut.com/dogal-kasar-peyniri/

 

Kaşar peyniri; üretim sürecinde, olgunlaşma süresine bağlı olarak, taze kaşar, ya da eski kaşar halini alır. Kelle kaşar peyniri, taze kaşar peynirinin vakumlama yapılmadan önce bir süre bekletilmesiyle oluşturulan lezzetli bir türüdür. Kelle kaşar, tekerlek formunda üretilerek satışa sunulan peynirlerdendir. Kelle kaşar, nispeten sert dış kabuğu içerisinde homojen yapıya ve kendisine özgü sarı renge sahip, kokusu ve aroması ile kahvaltı ve salata tariflerinde lezzetle tüketilen peynirlerdendir. Aynı zamanda, fırın yemeklerinde, köfte harçlarında, tatlı tariflerinde ve sandviçlerde kullanımı çok yaygın olan bu taze kaşar peyniri çeşidi hem içerdiği kalsiyum oranı hem de vitamin ve mineral zenginliği nedeniyle katı gıdaya geçiş ile birlikte bebeklik döneminden itibaren güvenle tüketilen peynirler arasında yerini almıştır.

 

Kelle kaşar peyniri; mevsimine uygun olarak inek, koyun ve keçi sütlerinden üretilen, içerdiği ortalama %25 yağ oranı ve 100 gr tüketildiğinde günlük kalsiyum ihtiyacının neredeyse %65 oranında karşılaması nedeniyle her yaştan insan tarafından güvenle ve sağlıkla tüketilebilen süt ürünleri çeşitleri arasında yerini almıştır. İçeriğinde bulunan; B1, B2, B6, B12 vitaminlerinin yanı sıra, barındırdığı demir, potasyum, çinko, selenyum ve kalsiyum sayesinde, kemik sağlığını korurken, bağışıklık sistemini güçlendirir, diş sağlığı ve çocuk gelişimi için de oldukça faydalıdır.

 

 

Kelle kaşar peyniri nasıl tüketilir?

 

Kelle kaşar, kahvaltı masalarında ve şarap tabaklarında sunulmasının yanında birçok farklı yemek tarifinde de kullanılan peynirlerdendir. Hamur işleri ve börek tariflerinde, tek başına ya da doğal lor peyniri ile karıştırılarak kullanılabilir. Pizza gibi bol malzemeli fırın yemeklerinde, malzemeleri bira arada tutması ve kızarmış görünüm katarak lezzetli bir sunum oluşturması nedeniyle tercih edilir. Makarnalarda ve makarna soslarında taze baharatlar ve doğal tereyağı ile karıştırılarak kullanılabilir. Çorbalara, kıtır ekmek ve rendelenmiş kelle kaşar eklenerek hem sağlık hem lezzet patlaması yaratılabilir.  Köfte tariflerinde, kıyma ile birlikte yoğrularak kullanılabilir. Yeşil Akdeniz salatası tariflerinde beyaz peynir, sezar salata tariflerinde, parmesan peyniri yerine kullanılarak daha yoğun aromalar ile salatanın lezzetlendirilmesine yardımcı olur.

 

Kaşar Peynir Çeşitleri İçin ; https://www.recepacarsut.com/dogal-kasar-peyniri/


@2020-09-25 15:46:56