Kaşar Kroket Tarifi

Yemek Tarifleri

Kaşar Kroket Tarifi

Bu tarifte yazan ölçülerde yaptığınızda yaklaşık 4 kişiye yetecek kadar peynir kroket olacaktır. Ama bu lezzete doyum olmayacağı için ölçüyü artırarak daha fazla da yapabilirsiniz.

Kaşar Kroket Tarifi

 

Gün içinde bazen ne tam olarak acıkıyoruz ne de tam olarak tok hissediyoruz. Film izlerken veya arkadaşlarımızla sohbet ederken atıştırmalık bir şeyler arıyoruz. İşte bu gibi durumlarda sosa banıp yiyebileceğimiz bir kaşar kroket çok iyi gidiyor.

 

Bu tarifte yazan ölçülerde yaptığınızda yaklaşık 4 kişiye yetecek kadar peynir kroket olacaktır. Ama bu lezzete doyum olmayacağı için ölçüyü artırarak daha fazla da yapabilirsiniz.  Kaşar kroketi hazırlamanız için yalnızca 5 dakika gibi kısa bir süre yeterli oluyor. Pişirilmesi içinse sadece 11 dakika gerekiyor. Kısa sürede hazırlanması, kaşar kroketi hızlıca atıştırmalık hazırlamak isteyenlerin gözdesi haline getiriyor. En sevdiğiniz diziye başlamadan önce veya çat kapı gelen misafirlerinize lezzetli bir atıştırmalık sunmak için yalnızca birkaç dakikanızı ayırmanız yeterli.

 

Kaşar Kroket Malzemeleri

 

Kroket için

 

-250 gram kaşar peyniri

-2 adet yumurta

-100 gram un

-100 gram galeta unu

-1 çay kaşığı karabiber

 

Kızartma işlemi için

 

-Yarım su bardağı sıvı yağ

 

Kaşar Kroket Nasıl Yapılır?

 

  1. Orta büyüklükte bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve çırpmaya başlayın.
  2. Bir kabın içerisine galeta unut, bir diğer kabın içerisine ise unu koyun. Galeta ununun içerisine karabiber ekleyin ve karıştırın.
  3. Buzdolabında beklettiğiniz kaşar peynirini çıkarın. Peyniri 2 cm kalınlıkta olacak şekilde uzun çubuklar halinde dilimleyin.
  4. Dilimlediğiniz kaşarları önce yumurtaya, sonra una, undan sonra tekrar yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Hazırladığınız kaşar dilimlerini boş bir tabağa aktarın. Tüm dilimler hazır olduktan sonra tabağın üstünü bir peçeteyle veya tencere kapağıyla kapatın ve buzdolabında bir süre dinlendirin.
  5. Geniş bir tavanın içerisine yağı dökün. Peynirleri tavanın içine alın ve iyice pişene kadar çevirerek kızartın. Pişen kroketleri yağını süzerek üzerine kâğıt havlu olan bir tabağın üzerine koyun ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Doğal , katkısız ve renklendiricisiz kaşar peynir çeşitlerini uygun fiyata Recep Acar Süt Ürünleri'nden satın almak için hemen tıklayın : https://www.recepacarsut.com/dogal-kasar-peyniri/

 

Kaşar Kroket Yapımının Püf Noktaları Nelerdir?

 

Kaşarın buzdolabında bir süre beklemiş olması dilimlere ayrılmasını kolaylaştıracaktır. Eğer kaşarı yeni aldıysanız bir süre dolapta beklettikten sonra kroket yapımına başlamanız daha iyi olacaktır.

 

Galeta unu ve undan oluşan harcın içerisinde kaşarın iyice una bulandığına emin olmanızda fayda var. Çünkü bazı kısımlar una bulanmadığı takdirde kroketin çıtır yapısı bozulabilir.

 

Kroketleri orta ateşte sık sık çevirerek kızartmalısınız. Kaşar kroket hızlı kızardığı için uzun süreli ve çevirmeden pişirirseniz yanabilir. Kaşarın üzerindeki un altın sarısı bir renk aldığında pişme işlemini sonlandırabilirsiniz.

 

Kroketi tek başına tüketebileceğiniz gibi yanında soslarla tüketmeniz lezzetini artıracaktır. Mayonez ve ketçap gibi soslara bandırarak kaşar kroketlerinizi afiyetle tüketebilirsiniz.

 

Dilerseniz aynı tarifi yalnızca peyniri değiştirerek mozarella peyniri veya Erzurum’un meşhur kolot peyniriyle de yapabilirsiniz. Bu peynirlerle yaptığınız kroketlerle farklı lezzetler elde edebilirsiniz.

Doğal , katkısız ve renklendiricisiz kaşar peynir çeşitlerini uygun fiyata Recep Acar Süt Ürünleri'nden satın almak için hemen tıklayın : https://www.recepacarsut.com/dogal-kasar-peyniri/


@2020-10-08 19:47:42