Kuru Fasulyelerin Şahı : Erzurum İspir Fasülyesi

Genel

Kuru Fasulyelerin Şahı : Erzurum İspir Fasülyesi

Bir kez olsun tatmış olan herkes çok iyi bilse de henüz yememiş olanlar için İspir fasulyesinin neden diğerlerinden farklı ve özel olduğunu kısaca anlatmak isteriz. Erzurum İspir fasulyesi 2011 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret olarak tescillenmiş, tat, görünüm ve koku olarak diğerlerinden ayırılan özellikleri belirlenmiştir

 

KURU FASULYELERİN ŞAHI: ERZURUM İSPİR FASULYESİ

 

İspir, Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Erzurum şehrinin yaklaşık 17 bin nüfuslu ilçesidir. İlçe engebeli arazi yapısı nedeniyle tarıma çok elverişli olmadığından geçimini büyük çoğunlukla hayvancılıktan sağlamaktadır. Ancak meyve sebze üreticiliğinde de oldukça bilinçli olan halk tarafından meyve, sebze ve tahıl üretimi üstün kalitede sağlanmaktadır. İspir denildiğinde akla gelen ilk ve en önemli tarım ürünü ise hiç kuşkusuz Erzurum İspir fasulyesidir. Ünü Türkiye sınırlarını aşan bu fasulye doğru ve güvenilir bir firmadan satın alındığında diğer fasulye çeşitlerinden farkını hemen anlayabilirsiniz.

Hakiki İspir Fasülyesi Sipariş Vermek İçin tıklayabilirsiniz : www.recepacarsut.com/ispir-fasulyesi-hakiki-116

 

Bir kez olsun tatmış olan herkes çok iyi bilse de henüz yememiş olanlar için İspir fasulyesinin neden diğerlerinden farklı ve özel olduğunu kısaca anlatmak isteriz. Erzurum İspir fasulyesi 2011 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret olarak tescillenmiş, tat, görünüm ve koku olarak diğerlerinden ayırılan özellikleri belirlenmiştir. İspir fasulyesi, yapısı itibariyle gözle fark edilecek ve diğerlerinden kendisini hemen ayıracak bazı özelliklere sahip olsa da piştikten sonra diğer fasulyelere oranla daha da hacim kazanarak bereket yönüyle de büyük bir fark oluşturur. Kuru fasulyeler arasında en hızlı pişen fasulye olmasıyla da bilinen Erzurum İspir fasulyesi sindiriminin kolay olması ve kendisine has lezzetiyle de şanının hakkını vermektedir.

 

Çeşitli yörelerde farklı şekillerde pişirilen ve lezzetlendirilen kuru fasulye yemekleri İspir fasulyesi ile daha lezzetli, pratik ve görsel olarak da muhteşem olacaktır. Etli, etsiz, sucuklu, pastırmalı hatta sade haliyle bile davet sofralarının gözdesi olmayı başaran bu yiyecek sizin ve misafirlerinizin unutamayacağı bir lezzet harikası olacaktır. En sade ve klasik tarif ile pişirildiğinde bile kendisine özgün tadı ve görünümüyle başrol olacak İspir fasulyesi birkaç püf noktasıyla harika bir yemeğe dönüşebilir. Diğer fasulyelere oranla çok daha kolay pişen ve mutfak deyimiyle helmelenen bu fasulye, güveçte ve az su ile pişirilmeli ve yemeğe eklenen salça iyice kavurulmalıdır. Pişirirken hiç bir lezzetin, fasulyenizin lezzetinin önüne geçmesine izin vermemelisiniz. Böylece etsiz kuru fasulye yemeğinden alabileceğiniz en yüksek lezzeti bu fasulye ile almanız mümkün. Pişirirken kullanacağınız yöresel ve doğal tereyağı ile de lezzetini arttırmanız ve misafirlerinizi şaşırtmanız mümkündür. Kültürümüzde yer etmiş en lezzetli üçleme olan Fasulye, pilav cacık, ispir fasulyesi ile daha da lezzetli ve dengeli bir öğün olacaktır.

Hakiki İspir Fasülyesi Sipariş Vermek İçin tıklayabilirsiniz : www.recepacarsut.com/ispir-fasulyesi-hakiki-116

 

İçeriğinde proteinin yanı sıra birçok vitamin barındıran ve son derece besleyici Erzurum İspir fasulyesi vegan beslenme alışkanlığına sahip kişiler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca tam bir lif kaynağı olan fasulyeyi çeşitli tariflerle pişirerek ekmek, piyaz ve hatta tatlılarda kullanmanız da mümkün. İspir fasulyesinin kalitesi ve lezzeti için doğru satıcılardan temin etmeniz çok önemlidir. Bu nedenle mutlaka yöresel ürün satan güvenilir bir firmadan satın alınmalıdır.

İspir Fasulyesi Erzurum'da Nereden Alınır? Organik İspir Fasülyesi Buradan Satın Alablirsiniz:  https://www.recepacarsut.com/ispir-fasulyesi-hakiki-116


@2020-09-29 14:32:31