Gerçek Hakiki Tereyağı Nasıl Anlaşılır?

Genel

Gerçek Hakiki Tereyağı Nasıl Anlaşılır?

Peki gerçek tereyağı nasıl anlaşılır? Hakiki tereyağı köpürür mü? Tereyağının doğal olduğunu nasıl anlarım? Gerçek tereyağı ne renktir? Bu soruların cevabı için birkaç püf noktasını bilmek gerekir.

    Gerçek Hakiki Tereyağı Nasıl Anlaşılır?

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti ve uzmanların sağlıklı beslenme tavsiyesi olan tereyağı, günümüzde gerçek ve kaliteli olanını bulmak konusunda en çok zorlanılan ürünler arasında yer alıyor. Damak tadına ve beslenmesine dikkat edenlerin gerçek ve doğal tereyağı arayışı ve kulaktan dolma bilgilerin fazlalığı, “gerçek tereyağı nasıl anlaşılır?” sorusunun sıklıkla araştırılmasına neden oluyor.

Güçlü bir kalsiyum deposu olan, içerisindeki zengin vitamin ve mineraller ile vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi depolamasına katkı sağlayan tereyağı, beslenme uzmanlarını zaman zaman kullanım miktarı konusunda ikiye bölse de diyet listelerinde mutlaka bulunması konusunda uzlaştırıyor. Kötü kolesterolün düşmesini sağlayan, kalp, karaciğer, diş, göz, kemik ve cilt sağlığını korumaya yardımcı olan değerli bu yağ, katkı maddesiz ve doğal olduğunda yemeklere de yeri doldurulamaz bir lezzet katıyor. İçeresinde tereyağı aroması, kokusu ya da renk verici maddeler bulunan margarinlerin, ya da katkı maddeleriyle besleyiciliği düşürülen yağların tereyağı adıyla satılmaya çalışıldığı piyasada doğal tereyağı bulmak ve tüketmek önemli bir hal alıyor.

 

Gerçek Tereyağı nasıl olur?

 

Tam yağlı, taze, çiğ sütten üretilen ve en saf hali ile sofralardan eksik edilmemesi gereken köy tereyağı, doğru seçildiğinde tek başına kahvaltılarda bir dilim ekmek ile tüketildiğinde dahi en lezzetli yiyeceklerden biri olurken, pilav, makarna, kavurma, hamur işi, tatlı ve yemeklerde kullanıldığında, az malzemeyle bile lezzet patlaması yaşatabilen ender ürünlerdendir. Bazen sadece kokusu ile iştah açmayı başaran tereyağı, onsuz yenilmesi neredeyse imkânsız olan tariflerin de baş kahramanıdır. İskender, künefe, baklava, mantı gibi kendine has lezzette, meşhur yiyeceklerin bile tereyağsız tüketilmesi lezzetinin gücünü zayıflatır. Has tereyağı seçimi ile bu yiyecekleri daha da lezzetli ve en önemlisi besleyici hale getirmek çok önemlidir. Peki gerçek tereyağı nasıl anlaşılır? Hakiki tereyağı köpürür mü? Tereyağının doğal olduğunu nasıl anlarım? Gerçek tereyağı ne renktir? Bu soruların cevabı için birkaç püf noktasını bilmek gerekir.

Katkısız , renklendiricisiz ve organik  Erzurum Tereyağlarınızı uygun fiyatlara bu linkten satın alabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/dogal-tereyagi/

 

  • Hakiki tereyağı bulmak isteyenlerin en çok yanıldığı konu yağın rengidir. Tereyağının renginin sarı olması gerektiği algısı, yanılmalara neden olabilir. Gerçek tereyağı ne renktir? Hakiki tereyağı hangi renk olur? Soruları bu konuda sıklıkla sorulmaktadır. Gerçek tereyağı sarı olabildiği gibi beyaz da olabilir. Bu tamamen kullanılan hayvanın sütünün rengiyle alakalı bir durumdur. Bu nedenle tereyağı seçiminizi rengine göre yapmak, yanılmanıza neden olabilir. Tereyağını sarı renkte olması tamamen mevsim ile alakalıdır Mayıs ve Haziran aylarında üretilen tereyağı otlayan inekler yeşile çıktıkları için sarımtrak renkte olur onun dışında kalan aylarda üretilen tereyağları aylar ilerledikçe rengi beyaz renge yaklaşmaya başlar , dikkat ediniz satın aldığınız tereyağı içinde gıda boyası renklendirici gibi katkıların olmamasına dikkat ediniz.
  • Tavada eritilen yağ, erirken katı halinden daha koyu bir renge dönüşüyorsa gerçek bir tereyağı değildir. İçerisinde renk verici maddeler bulunan bu yağın doğal olmadığının kanıtıdır. Hakiki tereyağı erirken, yanmaması koşuluyla, katı hali ile aynı renkte kalır. Uygun ısıda eritilen tereyağı sıvıya rengini aktaracak ve koyulaşmayacaktır.
  • Hakiki, katkısız ve doğal tereyağı eritildiğinde ve ısıtıldığında köpürür. Bu onun gerçek tereyağı olduğunu gösteren en basit testlerden biri olabilir. Gerçek olmayan tereyağları ise köpürme ya da baloncuklanma yapmazlar.
  • Gerçek tereyağı, oda sıcaklığında yumuşasa da asla eriyerek formunu kaybetmez. Ufak bir parça yağı oda sıcaklığında bekleterek erimesi kontrol edilebilir. Bu sayede tereyağının gerçek olup olmadığı anlaşılabilir. Tamamen eriyen ve sıvılaşan yağ has tereyağı değildir.
  • Sıcak suya küçük bir miktar tereyağı atılarak, parçalanıp parçalanmaması da kontrol edilebilir. Doğal ve hakiki tereyağı tek parçada erirken, tereyağı aromalı margarinler parçalara ayrılır.
  • Tazeliğini korumak için buzdolabında saklanan köy tereyağı dolaptan çıkarıldığında serttir ve kesmekte zorlanılır. Eğer yağınız kolay kesiliyor ya da çatlama yapıyorsa onun gerçek tereyağı olmadığını gösterir.
  • Doğal, köy tereyağı fiyat olarak çok da ucuz olmayacaktır. Margarin ya da bitkisel yağlar ile aynı veya daha düşük fiyatlarda satılan sözde tereyağlarının gerçekliğinden söz etmek mümkün değildir.
  • Katı ve eritilmiş hali ile iştah açan ve süt kokusunu muhafaza eden, doğal yollarla kaliteli sütten üretilmiş tereyağları gerçek tereyağıdır.
  •  

Katkısız , renklendiricisiz ve organik  Erzurum Tereyağlarınızı uygun fiyatlara bu linkten satın alabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/dogal-tereyagi/

Sağlık ve lezzet açısından çok önemli olan tereyağı seçimini titizlikle yapmak, tariflerinizin ve sofralarınızın kusursuz olmasını sağlayacaktır. Suiistimale çok açık olan, kültürümüzün en değerli besin kaynaklarından tereyağı, doğru seçimle, ziyafet sofralarının adeta parfümü olabilir. Bu nedenle her zaman tazeliğine ve hijyenine güvendiğiniz, doğal, yöresel ürünler temin edebileceğiniz firmaların tereyağlarını tercih etmeye özen göstermelisiniz. Bu sayede içiniz rahat ve yemekleriniz çok daha lezzetli olacaktır.

Katkısız , renklendiricisiz ve organik Erzurum Tereyağlarınızı uygun fiyatlara bu linkten satın alabilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/dogal-tereyagi/

 


@2021-01-20 13:49:43