Civil Peynir Nedir? Nasıl Tüketilir?

Genel

Civil Peynir Nedir? Nasıl Tüketilir?

Erzurum civil peynir bir salamura peynir türüdür ve diğer tüm salamura peynirler gibi tuzlu suda bekletilerek tüketilmesi tavsiye edilir. Civil peyniri genellikle taze olarak tüketilmez.

CİVİL PEYNİRİ NEDİR? NASIL TÜKETİLİR?

 

        Civil peyniri Erzurum bölgesinde yağsız ve az yağlı seçenekleri ile üretilen özel ve lezzetli bir peynir türüdür. Oldukça sağlıklı olan civil peyniri, özel makinelerle yağından arındırılmış olan sütün asitlendirilip mayalanması sağlanarak yapılıyor. Pıhtılaşan sütlerin özenle karıştırılıp tek tek askılara asılması ile civil peyniri elde ediliyor. Besin değeri oldukça yüksek olan civil peyniri az yağlı olması sebebiyle herkes için uygun ve lezzetli bir peynir. Civil peyniri farklı aroması ve sağlıklı oluşuyla yıllardır yöresel lezzetler arasında yerini almış durumda.

 

ERZURUM CİVİL PEYNİRİ NERELERDE KULLANILIR?

 

      Yöresel peynirleri yeni tatmaya başlayanlardansanız bu peynirleri hangi yiyeceklerin yanında ve ne şekilde servis edeceğinizi bilemiyor olabilirsiniz. Erzurum civil peynir bir salamura peynir türüdür ve diğer tüm salamura peynirler gibi tuzlu suda bekletilerek tüketilmesi tavsiye edilir. Civil peyniri genellikle taze olarak tüketilmez. Peynirin tuzlu suda bekletilmesi ve iyice olgunlaşması gerekir. Civil peynirinin eşsiz lezzetini ortaya çıkaran faktörlerden biri de budur.

      Erzurum civil peynirini yeteri kadar tuzlu suda beklettikten sonra sofralarınıza çıkartabilirsiniz. Dilerseniz kahvaltılık olarak dilerseniz de içeceklerinizin yanında birer eşlikçi olarak tüketebilirsiniz. Tadı kahvaltıda tek başına tüketilirken de çok güzel elbette ama bizlerin favorisi civil peynirli makarna. Civil peyniri eritilebilen bir yapıya sahiptir. Bu sayede istediğiniz her tarife kolayca adapte olabilir. Özellikle eritilmiş civil peyniriyle tatlandırılmış makarnayı bir deneyin deriz. Pişman olmayacaksınız.

 

     Civil peyniri en sevilen yöresel peynirlerimizden bir tanesi. Tel tel kıvamı ile bu peynir yıllardan beri sofralarımızda yerini almış durumla. Civil peyniri kullanılarak yapılabilecek daha birçok tarif var. Bu sağlıklı peyniri daha çok tariflerinize katmak istiyorsanız internette bunların dışında da onlarca tarif bulabilirsiniz. Uygun civil peyniri fiyatları sayesinde, dolabınızdan eksik etmeyeceğiniz ve birçok tarifte kullanabileceğiniz bir kalsiyum deposuna kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

 

Recep Acar ailesi birinci sınıf peynirleri güvenilir ödeme seçenekleri ve sorunsuz kargo ile müşteri ile buluşturuyor. Üstelik internet sitemiz : www.recepacarsut.com  üzerinden yapacağınız 250 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo ücretsiz.

 

CİVİL PEYNİRİNİN FAYDALARI

 

     Civil peyniri Erzurum’un taze otlarından soframıza kadar uzanan uzunca bir yolculuğa sahip. Bu yolculukta da içine çokça fayda, vitamin ve mineral eklemeyi de ihmal etmemiş. Erzurum civil peynirinin benzersiz tadının yanı sıra onlarca faydası bulunuyor. Bu peynir türü sadece yağından tamamen arındırılmış doğal sütlerle yapılıyor. Bu sayede 7’den 70’e herkesin tüketmesi için uygun ve lezzetli oluyor. Evde diyet yapan bir kardeşiniz ya da kolesterol problemleriyle uğraşan bir babanız olabilir. Erzurum civil peyniri yağsız olması ile evdeki herkes için uygundur. Ayrıca içerisinde çokça kalsiyum içeren civil peyniri kemik sağlığı için de oldukça önemlidir.

 

     Tüm bunların yanı sıra civil peyniri sindirim ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir yapıya sahiptir. Bu özelliği ile birçok hastalıklardan korunmanızı ve sindirim problemlerinizin üstesinden gelebilmenizi sağlar. Herkese uygun ve faydalı bir peynir arayışı içindeyseniz civil peyniri tam size göre. Öyle ki içerisindeki vitamin ve mineraller nedeniyle birçok hastalığın tedavisi sırasında doktorlar tarafından da önerilmektedir.

 

EN DOĞAL CİVİL PEYNİRİ NEREDEN ALINIR?

 

     Civil peynirini bilinen bir yerden almak hem hijyen hem de kalite açısından çok önemli. Recep Acar süt ve süt ürünleri ailesi sizlere en hijyenik ürünleri en uygun fiyatlarla sunuyor. Birinci sınıf ürün kalitesi ile Recep Acar ürünleri doğal ve katkısıdır. Erzurum’un en taze otlarıyla beslenen ineklerinden, koyunlarından sofralarımıza gelen bu lezzet çeşitlerini incelemek ve en uygun fiyat avantajlarından yararlanmak için Recep Acar süt ve süt ürünlerini ziyaret etmeyi unutmayın.

 

    “Uygun fiyatlı Erzurum civil peyniri nereden alınır?” diye düşünmeye son. Recep Acar süt ve süt ürünleri kalitesiyle doğal civil peynirini en uygun fiyata almak mümkün. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan Recep Acar ailesi birinci sınıf peynirleri güvenilir ödeme seçenekleri ve sorunsuz kargo ile müşteri ile buluşturuyor. Üstelik internet sitemiz : www.recepacarsut.com  üzerinden yapacağınız 250 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo ücretsiz. 


@2021-09-27 16:03:06