Böbreklere ne iyi gelir?

Sağlık

Böbreklere ne iyi gelir?

Böbreğinizin sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam etmesi ve herhangi bir sağlık sorunu yaşamamanız için düzenli olarak birçok vitamin ve minarelin vücudunuza girmesi gerekiyor. Bu yazımızda böbrek sağlığı için tüketilmesi ..

Böbreklere ne iyi gelir? Sağlıklı böbrekler için hangi besinler tüketilmeli?

 

Vücudumuzdaki tüm organların oldukça önemli ve hayati fonksiyonları bulunuyor. Bu nedenle yediğimiz, içtiğimiz her şeye dikkat etmek ve organlarımızın sağlıklı bir şekilde çalışmasını devam ettirmeyi sağlamamız gerekiyor.

 

Böbrekler vücudumuzda bir filtre görevi görüyor. Kanın süzülmesini sağlayan ve kandaki zararlı olabilecek maddeleri vücudun dışına atma fonksiyonunu üstlenen böbrekler, sağlıksız beslenmeden en fazla etkilenen organlardan biri olarak biliniyor. Böbreklerde yaşanan sorunların başında taş ve toprak oluşumu geliyor. Böyle bir durumda böbreklerde ağrı oluşuyor ve ileri safhalarda ameliyat gibi tıbbi müdahaleler gerekebiliyor.

 

Böbreğinizin sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam etmesi ve herhangi bir sağlık sorunu yaşamamanız için düzenli olarak birçok vitamin ve minarelin vücudunuza girmesi gerekiyor. Bu yazımızda böbrek sağlığı için tüketilmesi gereken yiyecekler hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Bu besinleri düzenli olarak tüketirseniz sağlıklı böbreklere sahip olacak ve “böbreklere ne iyi gelir?” sorusuna da cevap bulmuş olacaksınız.

 

Böbreklerinizde rahatsızlık olduğunu nasıl anlayabilirsiniz?

 

Böbrekler en ufak rahatsızlıkta belirti veren organlarımızdandır. Bu nedenle böbrekle ilgili bir hastalığınız varsa bunu çok net bir şekilde hissedebilirsiniz. Aşağıdaki belirtilerin biri veya birkaçı sizde varsa böbreğinizde bir sorun olduğuna işaret edebilir.

 

-Aşırı üşüme

-Halsizlik ve yorgunluk

-Birden başlayan sebepsiz kaşıntılar

-İştahın kapanması, bulantı ya da kusma

- Vücutta şişliklerin ve ödemlerin oluşması

-Sık idrara çıkma ve idrar yapısında değişikliklerin yaşanması

-Nefeste daralma, nefes alındığında sırtta ağrı oluşması

-Baş dönmesi ve konsantre olmada zorluklar yaşama.

 

Süt ve süt ürünlerini bol bol tüketin

 

Yoğurt, peynir ve süt gibi ürünler içlerinde bulunan kalsiyum, D vitamini ve probiyotiklerle böbreklerin sağlıklı bir şekilde çalışmasına ve temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Gün içinde bir kâse yoğurt tüketin, kahvaltılarınızdan peyniri eksik etmeyin ve diğer süt ürünlerini de öğünlerinizde tüketmeye özen gösterin.

 

Maydanoz tam bir vitamin ve mineral deposu

 

Başta C vitamini olmak üzere birçok farklı vitamini ve minerali içerisinde barındıran maydanoz, böbreğe iyi geldiği bilinen sebzelerden yalnızca bir tanesi. Ancak maydanozun sağlıklı içeriğinden faydalanmanız için onu çiğ olarak tüketmeniz gerekiyor. Vücudun su dengesini koruyacak ve dolayısıyla böbreklerinizin sağlıklı çalışmasına katkı sağlayacak olan maydanozları kahvaltıda üzerine limon sıkarak tüketebilir veya akşam yemeklerinizin yanında yiyebilirsiniz.

 

Limon suyunun antioksidan özelliği bulunuyor

 

Antioksidan özelliğinin yanında antienflamatuvar özelliğine de sahip olan limon suyunu sıkıp içmek özellikle böbrek taşı rahatsızlığına çok iyi geliyor. Yarım limonun suyunu sıktıktan sonra biraz bal ve ılık su ile karıştırıp içerseniz faydasını görebilirsiniz.

 

Kırmızı elma ile lif desteği alın

 

Hemen her mevsim kolayca ulaşılabilecek meyvelerden biri olan kırmızı elma, içeriğindeki lif ile böbreklerin filtreleme fonksiyonunun sağlıklı şekilde çalışmasına olanak sağlıyor. Günde bir elma tüketmeniz böbrek sağlığınızı korumaya yardımcı olacaktır.

 

Kabak çekirdeği Omega 3 etkisi gösteriyor

 

İçeriğinde bol bol demir ve çinko barındıran kabak çekirdeği, yeterli miktarda tüketilirse böbrek sağlığını korumaya yardımcı oluyor. Günde birkaç adet kavrulmamış, çiğ kabak çekirdeği tüketmeniz tavsiye ediliyor.

 

Çörek otu yağı böbreğin dostu

 

Timokinon adı verilen bir maddeyi içinde barındıran çörek otu yağı, böbreklerin fonksiyonlarını tam olarak yerine getirmesine yardımcı oluyor. Her gün sabah ve akşam birer çay kaşığı çörek otu yağı tüketmeniz faydalı olacaktır.

 

Günde bir fincan ısırgan otu çayı içmeyi ihmal etmeyin

 

Böbrek sağlığını düzenlemede bitki çaylarının önemli bir rolü bulunuyor. Isırgan otu çayının idrar sökücü ve ödem attırıcı özelliği, böbreklerin daha rahat bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Bunun için günde bir fincan ısırgan otu çayı içmek böbreklerinize iyi gelecektir.

 

Bal kabağının faydaları saymakla bitmez

 

Yılın yalnızca çok küçük bir bölümünde raflardaki yerini alabilen ve içeriğindeki yararlı vitamin ve mineraller sayesinde vücudumuza birçok fayda sağlayan bal kabağı, böbrek hastalıklarına da oldukça iyi geliyor. Bal kabağının faydalarından yararlanmanız için onu tazeyken rendelemeli ve bu şekilde salatalara koyarak tüketmelisiniz.

 

Saydığımız tüm bu besinler böbrek hastalığına iyi gelecek, böbreklerinizi rahatlatacak özellikte olan destekleyici besinlerdir. Bu besinlerin bir tedavi olarak görülmemesi gerektiğini belirtmemiz gerekiyor. Eğer böbreklerinizde bir rahatsızlık olduğunu düşünüyorsanız mutlaka doktora görünmeli ve doktorunuzun önerdiği tedavi yöntemini uygulamalısınız.

 

En doğal peynir çeşitleri uygun fiyata buradan inceleyebilirsiniz : https://www.recepacarsut.com/

 

 


@2020-10-28 18:50:05